ΣΥΡΙΖΑ – Γεροβασίλη: Ο Κασσελάκης ξέχασε το καταστατικό – Κάλπες σε ένα μήνα και όχι ιντερνετικά

«Εκλογή αρχηγού όπως ακριβώς προβλέπει το καταστατικό του κόμματος», ανέφερε η Όλγα Γεροβασίλη σε συζήτηση που είχε με τους δημοσιογράφους.

by Times Newsroom

Η κ. Γεροβασίλη άφησε μία αιχμή κατά του προέδρου λέγοντας ότι «στην δική του σύντομη απάντηση στην ομιλία της, έκανε μία παράλειψη δεν είπε ότι η εκλογή θα γίνει όπως προβλέπει το καταστατικό, όπως έγινε και στην εκλογή του Αλέξη Τσίπρα και στην συνέχεια του ιδίου του κ. Κασσελάκη». Ακολούθως εξήγησε ότι «το καταστατικό προβλέπει ότι η εκλογή αρχηγού γίνεται έναν μήνα μετά την προκήρυξη και ότι θα γίνει με κάλπη».

Σημειώνεται ότι ο κ. Κασσελάκης έχει πει για εκλογή στις 10 Μαρτίου και ότι θα γίνει με υβριδικό σύστημα, δηλαδή και με κάλπη και ψηφιακά. Η κ. Γεροβασίλη είπε ακόμη ότι το Συνέδριο θα αποφασίσει αύριο για το αν τελικά θα γίνει η εκλογή αρχηγού. Πρόσθεσε όμως ότι «το Συνέδριο δεν είναι καταστατικό και δεν μπορεί να αλλάξει την διαδικασία εκλογής- δηλαδή το διάστημα του ενός μήνα και ότι γίνεται με κάλπη”.

Όσο για την δέσμευση που ζήτησε ο Στέφανος Κασσελάκης την επομένη της εκλογής να παραμείνει στο κόμμα ανεξαρτήτως αποτελέσματος σχολίασε «δεν θεωρώ αναγκαίο να απαντήσω στα αυτονόητα. Το εγγυάται η πορεία μου στην παράταξη».

 ΣΥΡΙΖΑ: Φωνές και αψιμαχίες μετά την υποψηφιότητα Γεροβασίλη – Το υπονοούμενο Κασσελάκη

Εκρηκτική ήταν η ατμόσφαιρα στην αρένα του 4ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, όταν στο βήμα βρέθηκε η Αντιπρόεδρος της Βουλής, Όλγα Γεροβασίλη, η οποία όπως και αναμενόταν, ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της. Ακολούθησε απάντηση από τον Στέφανο Κασσελάκη.

Ωστόσο, δεν ήταν λίγες οι φορές που η Αντιπρόεδρος της Βουλής αναγκάστηκε να διακόψει την ομιλία της, με το Προεδρείο του Συνεδρίου να παρεμβαίνει πυροσβεστικά, προκειμένου να επικρατήσει ηρεμία στην αίθουσα. Την ένταση πυροδότησαν εκείνες οι αποστροφές της κ. Γεροβασίλη που στεκόταν κριτικά στην ηγεσία του κόμματος, ενώ με την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς της σημειώθηκαν και μικροαψιμαχίες από μεμονωμένους συνέδρους, εκτοξεύοντας κατακόρυφα το θερμόμετρο της έντασης, μέσα στην αίθουσα.

Μάλιστα, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ συνέστησε ο ίδιος με χειρονομίες προς τους Συνέδρους να ηρεμήσουν μπροστά στις συνεχόμενες αποδοκιμασίες προς την κυρία Γεροβασίλη, χωρίς, ωστόσο, ο Στέφανος Κασσελάκης να προβεί σε κάποια αναφορά του στην συνέχεια, όταν ανέβηκε στο βήμα, για να καλωσορίσει την υποψηφιότητα της κυρίας Γεροβασίλη για την ηγεσία του κόμματος και να δηλώσει ότι ο ίδιος θα παραμείνει σε αυτό εφόσον ηττηθεί.

Το αίτημα για αναβολή των εκλογών

Ο Χρήστος Σπίρτζης στη συνέχεια ανέφερε ανοικτά ότι θα στηρίξει την υποψηφιότητα Γεροβασίλη λέγοντας χαρακτηριστικά «Στηρίζω την υποψηφιότητα της Όλγας Γεροβασιλη. Αν χάσει δεν πρόκειται να φύγει κανείς μας. Ούτε η Όλγα. Αλλά δεν θα χάσει».

Η Αθηνά Λινού ανέφερε πως η Όλγα Γεροβασίλη αποτελεί «υπόδειγμα αγωνίστριας και ανθρώπου και δημοκράτη που μπορεί να συνεργαστεί με όλους. Την χρειαζόμαστε την Όλγα και θέλω να την ευχαριστήσω. Να ψηφίσουμε Όλγα Γεροβασίλη».

Από την άλλη, οι Σωκράτης Φάμελλος, Νίκος Παππάς και Γιώργος Τσίπρας τάσσονται υπέρ της αναβολής των εκλογών.

Την αντίθεσή του στην εκλογή αρχηγού εξέφρασε στην ομιλία του ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Σωκράτης Φάμελλος.

«Προτεραιότητα είναι τα πολιτικά επίδικα που έχουμε μπροστά μας και αφορούν την κοινωνία. Θέλουμε να γίνουμε ισχυρότεροι, να μεταφέρουμε εμπιστοσύνη στην κοινωνία δεν είναι εμπιστοσύνη να κάνουμε κάθε πέντε μήνες εκλογές», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Το ερώτημα που τίθεται είναι: Είμαστε έτοιμοι να υπηρετήσουμε στις αξίες της κοινωνίας και τις αξίες της αριστεράς και των αγώνων της και να υπερβούμε τις προσωπικές διαδρομές; Η πρόταση για εκλογή προέδρου δεν δίνει λύση. Η κοινωνία δεν μας δίνει λευκή επιταγή. Όλοι μας κρινόμαστε κάθε μέρα. Την αδυναμία να αποφασίσουμε εμείς δημοκρατικά δεν μπορούμε να την μεταθέσουμε στη κοινωνία. Απέναντι στην ανάγκη και απαίτηση της κοινωνίας για αριστερή διακυβέρνηση εμείς έχουμε στα χέρια μας την τύχη ενός ιστορικού κόμματος. Πρέπει να συζητήσουμε πολιτικά και να ενισχύσουμε τις θέσεις μας. Δεν υπάρχει περιθώριο για εσωστρέφεια».

Μάλιστα, ο Χρήστος Σπίρτζης δηλώνει ότι οι εκλογές πρέπει να γίνουν σε ένα μήνα και όχι «fast track» και σύμφωνα με το καταστατικό. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Κώστας Ζαχαριάδης. Σύμφωνα με πληροφορίες, την πρόταση για αναβολή των εκλογών θα καταθέσει ο Όθωνας Ηλιόπουλος.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com