ΣΥΡΙΖΑ: τρικυμία μετά το ερωτηματολόγιο Κασσελάκη – 5 βραβεία για το «Poor Things» του Γιώργου Λάνθιμου

Μενδώνη για την επίδειξη μόδας στο Βρετανικό Μουσείο: Τα Γλυπτά χρησιμοποιήθηκαν ως σκηνικό, γεγονός που ευτελίζει την οικουμενική τους αξία

by Times Newsroom

Τι γίνεται  στον κόσμο

  •  Μεντβέντεφ: Νέες απειλές για πυρηνικό πόλεμο στη Δύση αν η Ρωσία αναγκαστεί να επιστρέψει εδάφη στην Ουκρανία – Σε ανάρτησή του στο Telegram, ο Μεντβέντεφ επανέλαβε τη γνωστή του θέση ότι «οι πυρηνικές δυνάμεις δεν χάνουν ποτέ ένα πόλεμο» εφόσον υπερασπίζονται την πατρίδα τους.
  • ΗΠΑ: Ένας εργαζόμενος σε πιτσαρία στο Μιλγουόκι του Ουισκόνσιν φέρεται να σκότωσε τον μάνατζέρ του στην κουζίνα του εστιατορίου αυτόν τον μήνα για μια επιταγή κληρονομιάς 7.000 δολαρίων που το θύμα είχε εξαργυρώσει νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, σύμφωνα με τις αρχές του Ουισκόνσιν.
  • Ρωσία: Η χήρα του Ναβάλνι συναντά σήμερα τους ΥΠΕΞ της ΕΕ -«Ένα ισχυρό μήνυμα υποστήριξης» – Η Γιούλια Ναβάλναγια συναντά σήμερα στις Βρυξέλλες τους υπουργούς Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τρεις ημέρες μετά το θάνατο του συζύγου της, του Ρώσου αντιπολιτευόμενου Αλεξέι Ναβάλνι, σε ρωσική φυλακή.
  • Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Σήμερα ανακοινώνεται η υποψηφιότητά της για δεύτερη θητεία στο τιμόνι της Κομισιόν – Η 65χρονη Φον Ντερ Λάιεν, επικεφαλής του ισχυρότερου θεσμού της ΕΕ, κρατούσε μέχρι τώρα κλειστά τα χαρτιά της αναφορικά με την πρόθεσή της να διεκδικήσει την ανανέωση της θητείας της, αλλά η ανακοίνωση σήμερα της υποψηφιότητά της θα σηματοδοτήσει το πρώτο βήμα μιας τετράμηνης μάχης για την εκλογή, με ορισμένους να εικάζουν ότι υποψήφια για το πόστο θα μπορούσε να είναι η Εσθονή πρωθυπουργός Κάγια Κάλας το καλοκαίρι, όταν θα ληφθούν και οι οριστικές αποφάσεις.
  • Λωρίδα της Γάζας: Προθεσμία από το Ισραήλ μέχρι το ραμαζάνι προτού εξαπολύσει επίθεση στη Ράφα – Ο Μπένι Γκαντς, μέλος της κυβέρνησης πολέμου του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, προειδοποίησε χθες Κυριακή πως το Ισραήλ θα εξαπολύσει χερσαία επίθεση στη Ράφα αν οι ισραηλινοί όμηροι που κρατά η Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας δεν απελευθερωθούν μέχρι το ραμαζάνι.
  • Παπούα Νέα Γουινέα: Τουλάχιστον 64 νεκροί σε σύγκρουση φυλών. Τουλάχιστον 64 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε σύγκρουση μεταξύ φυλών στην Παπούα Νέα Γουινέα, ανακοίνωσε χθες Κυριακή το βράδυ η αστυνομία της χώρας του Ειρηνικού. Οαπολογισμός αυτής που κατά τα πρώτα στοιχεία ήταν ενέδρα και στήθηκε χθες το πρωί ενδέχεται προϊόντος του χρόνου να γίνει ακόμη πιο βαρύς, προειδοποίησε ο υπαρχηγός της αστυνομίας Σάμσον Κούα. «Θεωρούμε πως υπάρχουν ακόμη πτώματα» σε περιοχές με βλάστηση, εξήγησε.
  • Αργεντινή: Πάνω από το 57% του πληθυσμού έχει βυθιστεί στη φτώχεια – Σύμφωνα με τους αριθμούς του Παρατηρητηρίου για το Κοινωνικό Χρέος στην Αργεντινή (Observatorio de la Deuda Social Argentina) του Καθολικού Πανεπιστημίου (Universidad Católica Argentina, UCA), που δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα Ámbito Financiero, το 57,4% των πολιτών της Αργεντινής, ή πάνω από 26 εκατομμύρια άνθρωποι, βρίσκονταν κάτω από το επίσημο όριο της φτώχειας τον περασμένο μήνα.
  • Βρετανικό Μουσείο: «Προκλητική δράση» χαρακτηρίζει η Βικτόρια Χίσλοπ την επίδειξη μόδας μπροστά στα Γλυπτά του Παρθενώνα. «Είναι φοβερή άγνοια από το βρετανικό μουσείο», λέει η συγγραφέας. «Γιατί έχουν κάνει κάτι τόσο προκλητικό; Τι προκλητική δράση! Ξέρουμε ότι δεν καταλαβαίνουν γιατί τα Γλυπτά είναι τόσο σημαντικά για τους Έλληνες», επεσήμανε μιλώντας στον ΣΚΑΪ η Βικτόρια Χίσλοπ.
  • Ιταλία: Απόφαση «σταθμός» – «Το να επιστρέφονται άνθρωποι που διασώζονται στη θάλασσα στη Λιβύη είναι παράνομο» – Το δικαστήριο επικύρωσε την πρωτόδικη καταδίκη του καπετάνιου ιταλικού ρυμουλκού, Asso 28

ΣΥΡΙΖΑ : Ομαδικά πυρά κατά Κασσελάκη

  • Πυρά κατά Κασσελάκη: Από το πρωί της Κυριακής στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εξέφραζαν ανοικτά την αντίθεσή τους στο ερωτηματολόγιο Κασσελάκη. Την αρχή έκανε η κυρία Γεροβασίλη, ενώ στη συνέχεια ακολούθησαν και άλλα στελέχη. Έτσι φτάσαμε στο αίτημα 17 μελών της Πολιτικής Γραμματείας του Κόμματος για έκτακτη σύγκλησή της.
  • Η προεδρική επιμονή: Παρά τις αντιδράσεις, ο Στέφανος Κασσλάκης με ανάρτησή του στα social media φαίνεται να επιμένει καλώντας όλους να μπουν στο ερωτηματολόγιο προκειμένου «να ενισχύσουν τη μόνη εναλλακτική στην κυβερνητική δυστοπία, και να στηρίξουν την προσπάθειά μου». «Ο προοδευτικός κόσμος από το 2019 μάς φωνάζει «αλλάξτε τα όλα»», τονίζει στην ανάρτηση – απάντηση του ο Στέφανος Κασσελάκης.
  • Έκτακτη σύγκληση της Πολιτικής Γραμματείας: Κάπως έτσι φτάσαμε στο βράδυ της Κυριακής όταν και ανακοινώθηκε ότι στις 12μ. της Δευτέρας θα πραγματοποιηθεί η έκτακτη σύσκεψη της Πολιτικής Γραμματείας με τον κ. Κασσελάκη να συμμετέχει διαδικτυακά σε αυτήν αφού βρίσκεται στο Λονδίνο.

Πατροκτονία στα Τρίκαλα

  • Αποκεφάλισε τον πατέρα του: Ένας 46χρονος ομολόγησε ότι αποκεφάλισε τον πατέρα του μετά από καυγά που είχαν. Μάλιστα, εκείνος κάλεσε την αστυνομία και το ΕΚΑΒ για να ομολογήσει την πράξη του.
  • Έχει ψυχολογικά προβλήματα: Σύμφωνα με όσα υποστήριξε στις αστυνομικές δυνάμεις ο 46χρονος φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα. Μάλιστα, παίρνει ιατροφαρμακευτική αγωγή για να αντιμετωπίσει το πρόβλημά του, ενώ πρόσφατα έχασε και την μητέρα του.
  • Άγνωστα τα πραγματικά αίτια: Ο δράστης νοσηλεύεται φρουρούμενος στο νοσομοκομείο των Τρικάλων αφού και εκείνος έχει φέρει τραύμα στον αυχένα. Η αστυνομία διεξάγει έρευνες στον τόπο του φονικού προσπαθώντας να βρει τι όπλισε το χέρι του πατροκτόνου.

BAFTA: 5 βραβεία για το «Poor Things» του Γιώργου Λάνθιμου

  • Έλαμψε η Έμα Στόουν: Το «Poor Things» του Γιώργου Λάνθιμου έφυγε με 5 βραβεία, ανάμεσα στα οποία και εκείνο της καλύτερης γυναικείας ερμηνείας για την Έμμα Στόουν. Τα άλλα βραβεία που πήρε ήταν για τον σχεδιασμό παραγωγής, τα κοστούμια, το μακιγιάζ και τα ειδικά εφέ.
  • Σάρωσε το «Oppenheimer»: Η ταινία του Κρίστοφερ Νόλαν απέσπασε συνολικά επτά βραβεία, ανάμεσα στα οποία και το βραβείο σκηνοθεσίας μετά από μια μακρά πορεία του σκηνοθέτη κι έπειτα από πολλές εμπορικές επιτυχίες όπως το «Inception» και το «The Dark Knight».
  • Επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί ο Κίλιαν Μέρφι: Επιπλέον, ο πρωταγωνιστής της ταινίας που υποδύθηκε τον Αμερικανό θεωρητικό φυσικό και «πατέρα της ατομικής βόμβας», κέρδισε το βραβείο Α’ ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του.

Αθλητικά

  • Το σήκωσε στην Κρήτη: Ο Ολυμπιακός με όπλο την άμυνά του και την τριάδα των Φαλ, Ράιτ και Πετρούσεβ να κυριαρχούν στην ρακέτα επικράτησε 69-58 του Παναθηναϊκού και κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας στον τελικό που διεξήχθη στα «Δύο αοράκια».
  • Μπήκε ξανά στο κόλπο του τίτλου: Στο ποδόσφαιρο ο Ολυμπιακός έκανε ένα σαρωτικό πέρασμα από την Τούμπα, επιβλήθηκε 4-1 του ΠΑΟΚ και έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα ότι είναι εδώ στη μάχη για τον τίτλο. Οι ερυθρόλευκοι μείωσαν έτσι τη διαφορά τους από την κορυφή στους 5 βαθμούς.
  • Στην κορυφή η ΑΕΚ: Από τα αποτελέσματα της 23ης αγωνιστικής ευνοημένη βγήκε η Ένωση, η οποία μετά τη νίκη της κόντρα στην Κηφισιά εκμεταλλεύτηκε την νίκη του Ολυμπιακού επί του ΠΑΟΚ και την ισοπαλία του Παναθηναϊκού κόντρα στη Λαμία για να ανέβει στην κορυφή της βαθμολογία.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com