Σύροι πήγαν στην Τουρκία να πουλήσουν τα νεφρά τους σε Ισραηλινό

Όπως διαπιστώθηκε δύο, μεταξύ των 7 ατόμων που ήρθαν στα Άδανα από το Ισραήλ για μεταμόσχευση νεφρού, ήταν υπήκοοι Συρίας και τα διαβατήριά τους ήταν πλαστά… 

by Times Newsroom

Στα Άδανα, οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν συνολικά 11 υπόπτους, μεταξύ αυτών 5 Ισραηλινούς και 2 Σύρους, με την αιτιολογία ότι εμπλέκονται σε εμπορία οργάνων, γράφουν τα τουρκικά media.

Όπως διαπιστώθηκε δύο, μεταξύ των 7 ατόμων που ήρθαν στα Άδανα από το Ισραήλ για μεταμόσχευση νεφρού, ήταν υπήκοοι Συρίας και τα διαβατήριά τους ήταν πλαστά…

Ομάδες της Διεύθυνσης Καταπολέμησης Λαθρεμπορίας Μεταναστών και Συνοριακών Διελεύσεων του Επαρχιακού Αστυνομικού Τμήματος εξέτασαν τα διαβατήρια 7 ατόμων που ήρθαν στη χώρα από το Ισραήλ για τουρισμό υγείας πριν από περίπου ένα μήνα και διαπίστωσαν ότι τα 2 από αυτά ήταν πλαστά.

Η αστυνομία, η οποία εξέτασε λεπτομερείς εικόνες και φωτογραφίες στα δεδομένα που ελήφθησαν από τις κάμερες ασφαλείας στο αεροδρόμιο των Αδάνων, διαπίστωσε ότι τα δύο άτομα που εμφανίζονται ως Ισραηλινοί ήταν Σύροι υπήκοοι.

Εμβαθύνοντας την έρευνα, η αστυνομία διαπίστωσε ότι οι δύο Σύροι υπήκοοι πούλησαν τα νεφρά τους για χρήματα και ότι πλαστά διαβατήρια εκδόθηκαν προσποιούμενοι τους συγγενείς του  Ισραηλινού παραλήπτη προκειμένου να πραγματοποιηθεί η μεταμόσχευση.

Με την έναρξη της τεχνικής και φυσικής παρακολούθησης, οι ομάδες αποκάλυψαν δίκτυο «εμπορίου οργάνων» στο τρίγωνο Τουρκίας, Ισραήλ και Συρίας.

Διαπιστώθηκε ότι οι ύποπτοι εγκαταστάθηκαν σε ξενοδοχείο της πόλης για να περιμένουν την ημέρα της επέμβασης μεταμόσχευσης.

Λαμβάνοντας μέτρα για τα ευρήματα αυτά, η αστυνομία πραγματοποίησε ταυτόχρονες επιχειρήσεις σε πολλές καθορισμένες διευθύνσεις.

Ενώ κατά τις εφόδους συνελήφθησαν 11 ύποπτοι, μεταξύ των οποίων 3 γυναίκες, κατά τις έρευνες στις διευθύνσεις κατασχέθηκαν 65 χιλιάδες δολάρια, 10.400 λίρες, 994 ισραηλινά σέκελ, πολλά πλαστά διαβατήρια και ψηφιακό υλικό.

Οι ύποπτοι υποβλήθηκαν σε υγειονομικό έλεγχο στην Ιατροδικαστική Μονάδα Αδάνων και οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα για ανάκριση.

The Hellenic Information Team

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com