Τα δύο tweets του Παπαδημούλη για την προσφυγική τραγωδία στην Πύλο – Έριξε ευθύνες στην Ελλάδα, αλλά μετά το μάζεψε

Η ανάρτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και η αντίδραση της ΝΔ

by Times Newsroom

Αίσθηση προκάλεσε η ανάρτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπροέδρου του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, Δημήτρη Παπαδημούλη, σχετικά με την τραγωδία με το προσφυγικό ναυάγιο στην Πύλο.

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης, μαζί με ευρωβουλευτές των ευρωομάδων της Αριστεράς, των Πρασίνων και των Σοσιαλιστών, φωτογραφήθηκε κρατώντας αφίσες με το μήνυμα «όχι άλλοι θάνατοι – Οι ζωές των προσφύγων έχουν αξία». Μεταξύ των ευρωβουλευτών που φωτογραφήθηκαν ήταν και οι Κώστας Αρβανίτης και Έλενα Κουντουρά.

Ο κ. Παπαδημούλης ανάρτησε την εν λόγω φωτογραφία με ένα σχόλιο που πυροδότησε αντιδράσεις. Όπως ανέφερε η τραγωδία «εκθέτει την Ελλάδα για τις ευθύνες της στη διάσωσή τους».

Ωστόσο λίγο αργότερα ο αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου άλλαξε τη διατύπωση, αφαιρώντας τις «ελληνικές ευθύνες». Όπως έγραψε το πολύνεκρο ναυάγιο ότι «εκθέτει όσους είχαν ευθύνη και δυνατότητα για τη διάσωσή τους».

ΝΔ: «Ο Παπαδημούλης και ο ΣΥΡΙΖΑ συκοφαντούν για άλλη μια φορά τη χώρα»

«Ο κ. Παπαδημούλης και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διστάζουν για ακόμα μια φορά να συκοφαντήσουν διεθνώς τη χώρα μας», ανέφερε σε δήλωσή του ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Παύλος Μαρινάκης.

Και πρόσθεσε: «Την ώρα που οι γυναίκες και οι άνδρες του Λιμενικού Σώματος δίνουν σκληρό αγώνα στη θάλασσα για να σώσουν τις ζωές εκατοντάδων ανθρώπων, ο κ. Παπαδημούλης συνεχίζοντας τις απαράδεκτες δηλώσεις μελών της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, διασύρει διεθνώς την χώρα μας επιρρίπτοντας στο Λιμενικό “ευθύνες στη διάσωση”.

Δεν διστάζει να εργαλειοποιήσει πολιτικά το τραγικό ναυάγιο στα διεθνή ύδατα ανοιχτά της Πύλου που συντάραξε την ελληνική κοινωνία. Δεν βρίσκει να πει μια κουβέντα για τα εγκληματικά δίκτυα των διακινητών που θέτουν σε κίνδυνο απελπισμένους ανθρώπους, αλλά στοχοποιεί τους διασώστες. Τα άθλια δίκτυα διακινητών πρέπει να βρουν την απάντηση που τους αξίζει και αυτό γίνεται μόνο μέσα από μια συνεκτική ευρωπαϊκή πολιτική, την οποία η Νέα Δημοκρατία υποστηρίζει σταθερά».

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com