Τα τουρκικά ψέματα έχουν κοντά ποδάρια

ΑΥΤΗ είναι η Τουρκία. Είναι γνωστές οι μεθοδεύσεις της και οι επιδιώξεις της. Όπως δεν την ενδιαφέρουν, για παράδειγμα οι Τουρκοκύπριοι, δεν την ενδιαφέρουν ούτε οι Παλαιστίνιοι! Οι επεκτατικές τις βλέψεις αποτελούν την μόνη προτεραιότητα.

by Times Newsroom

ΤΟ σχέδιο «Αμάλθεια» για την μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους Παλαιστίνους, διά του θαλάσσιου διαδρόμου Λάρνακας- Γάζας, έχει θωρακιστεί και δεν επηρεάζεται από τις τουρκικές υπονομεύσεις. Έχει αγκαλιασθεί από ισχυρούς διεθνείς παίκτες, τα Ηνωμένα Έθνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση και ως εκ τούτου δύσκολα μπορεί να εξουδετερωθεί ως πρωτοβουλία και σχεδιασμός.

ΩΣΤΟΣΟ, η κατοχική Τουρκία προσπάθησε να σταματήσει την πρωτοβουλία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ανεπιτυχώς βέβαια. Είναι σαφές πως συνεχίζει τις προσπάθειες της. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει αναφέρει ότι παρασκηνιακά, η Τουρκία επιχείρησε να αποτρέψει την προσπάθεια της Κυπριακής Δημοκρατίας. Πρόσθεσε δε ότι «είναι συνήθης συμπεριφορά της Τουρκίας». Να επιχειρεί, δηλαδή, να προκαλεί προβλήματα και να λειτουργεί ως τροχοπέδη σε πρωτοβουλίες, που προωθεί η Κυπριακή Δημοκρατία. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε ότι  μετά από 17 χρόνια, έχει αρθεί ο ναυτικός αποκλεισμός της Γάζας για πλοία που φεύγουν από τον λιμένα της Λάρνακας.

ΣΥΜΦΩΝΑ με ρεπορτάζ του «Φιλελεύθερου» της Κυριακής, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν, ζήτησε από τον Αμερικανό ομόλογό του να σταματήσει η κυπριακή πρωτοβουλία για τη Γάζα. Ο Φιντάν ζήτησε και από συνομιλητές του αραβικών κρατών να αντιδράσουν στο σχέδιο «Αμάλθεια». Προσπάθησε δε να τους πείσει με ψέματα. Με επιχειρήματα, που δεν άντεξαν απέναντι στην πραγματικότητα και την αλήθεια. Υποστήριζε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών ότι από την Κύπρο μεταφέρονται όπλα για ενίσχυση των Ισραηλινών ή ότι στα πλοία με τη βοήθεια θα μετέφεραν στην επιστροφή τους Παλαιστίνιους, που θα ήθελαν να φύγουν από τη Γάζα. Ψέματα!

ΕΙΝΑΙ σαφές πως οι τουρκικές προσπάθειες θα συνεχιστούν. Δεν αποκλείεται να προσπαθήσουν να κλείσει ξανά η δίοδο- πρόσβασης προς τη Γάζα, αφήνοντας χωρίς ανθρωπιστική βοήθεια τους Παλαιστίνιους, οι οποίοι υποφέρουν. Υποφέρουν από τις επιθέσεις των Ισραηλινών αλλά και από την πείνα, ως αποτέλεσμα του πολέμου.

Η ΚΥΠΡΙΑΚΗ πρωτοβουλία θα προχωρήσει. Και μετά από την ανέγερση του προσωρινού λιμένα από τους Αμερικανούς στη Γάζα, η βοήθεια προς τους Παλαιστίνιους θα είναι πολύ περισσότερη. Αυτός είναι ο στόχος του σχεδίου «Αμάλθεια», αυτή είναι η μεγάλη ανθρωπιστική αποστολή. Ό,τι και να κάνει η κατοχική Τουρκία, δεν μπορεί να σταματήσει αυτή η μεγάλη πρωτοβουλία, την οποία αγκάλιασαν τόσες χώρες και Διεθνείς Οργανισμοί.

ΑΥΤΗ είναι η Τουρκία. Είναι γνωστές οι μεθοδεύσεις της και οι επιδιώξεις της. Όπως δεν την ενδιαφέρουν, για παράδειγμα οι Τουρκοκύπριοι, δεν την ενδιαφέρουν ούτε οι Παλαιστίνιοι! Οι επεκτατικές τις βλέψεις αποτελούν την μόνη προτεραιότητα.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com