Το μεταναστευτικό στο επίκεντρο της συνάντησης Μητσοτάκη με φον ντερ Λάιεν, Μελόνι και ντε Κρο την Κυριακή στο Κάιρο

Τα στοιχεία των μεταναστευτικών ροών φανερώνουν ανησυχία και είναι ένα ζήτημα το οποίο αποτελεί πολύ μεγάλης σημασίας θέμα για την Ευρωπαϊκή Ένωση, που θα συζητηθεί στη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και τον Αιγύπτιο πρόεδρο Αλ Σίσι.

by Times Newsroom

Στη συνάντηση της Κυριακής, όπου θα βρίσκονται η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. η πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι και ο πρωθυπουγός του Βελγίου Αλεξάντερ ντε Κρό, στο επίκεντρο αναμένεται να τεθεί το μεταναστευτικό.

Ήδη έχουν αυξηθεί οι μεταναστευτικές ροές, συνεπώς πρέπει να ληφθούν μέτρα για την ανάσχεσή τους.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, αναμένεται επίσης να συζητηθούν θέματα ενέργειας της πράσινης πολιτικής.

Αυτό που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, είναι ότι στόχος της Ευρώπης είναι να ενισχυθούν σε κάθε περίπτωση οι εταιρικές σχέσεις μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και Αιγύπτου.

Υπενθυμίζεται ότι πρώτος ο κ. Μητσοτάκης σε Ευρωπαϊκό Συμβούλιο είχε μιλήσει για την πολύ σημαντική ενίσχυση των σχέσεων της Ευρώπης με την Αίγυπτο ως μια χώρα κλειδί για την ευρύτερη περιοχή.

Επίσης θα συζητηθεί το πολύ σημαντικό θέμα της ηλεκτρικής διασύνδεσης με την Αίγυπτο, το οποίο ξεκίνησε από την Ελλάδα, η οποία εντάχθηκε στην ευρωπαϊκή πολιτική για την ενεργειακή ασφάλεια.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com