Τουρισμός | Αποφασισμένοι να ταξιδέψουν το 2022 οι Αμερικανοί

Κράτηση για διεθνείς πτήσεις από το 63%

by Times Newsroom

Παρά την ακρίβεια, τις ακυρώσεις πτήσεων, την ταλαιπωρία σε πολλά αεροδρόμια και τις αυξανόμενες ανησυχίες για ύφεση, αυτό το καλοκαίρι θα ταξιδέψουν 27% περισσότεροι Αμερικανοί σε σύγκριση με το το 2021. Το στοιχείο αυτό αναδεικνύει έρευνα του παγκόσμιου παρόχου πληροφοριών για αεροπορικά ταξίδια OAG, βασισμένη σε δεδομένα από την δική της εφαρμογή παρακολούθησης πτήσεων Flightview.

Η έρευνα διαπιστώνει επίσης ότι το 63% των Αμερικανών έχει κάνει κράτηση για διεθνείς πτήσεις και σχεδόν το 60% σχεδιάζει να επισκεφτεί έναν προορισμό στον οποίο δεν έχει ταξιδέψει ποτέ.

Περισσότερο από το 50% των ταξιδιωτών, εξάλλου, προγραμματίζουν τα ταξίδια τους μεταξύ δύο και έξι μηνών νωρίτερα από την αναχώρηση και το 11% κάνει κράτηση πάνω από έξι μήνες πριν από την αναχώρηση.

Οι περισσότεροι ταξιδιώτες δήλωσαν ότι δεν αποθαρρύνονται από τις αυξήσεις των τιμών σε όλες τις παραμέτρους του ταξιδιού τους εάν αυτά τα ποσά είναι 50-100 $ περισσότερα. Αν η αύξηση είναι 200 έως 300 δολάρια παραπάνω, όμως, είναι πολύ λιγότερο πιθανό να κάνουν κράτηση.

Επιστρέφουν τα επαγγελματικά ταξίδια

Ένα άλλο ενδιαφέρον εύρημα της έρευνας είναι ότι επιστρέφουν τα επαγγελματικά ταξίδια.

 Το 89% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι έχει ήδη ταξιδέψει για επαγγελματικούς λόγους το 2022 και το 90% αναφέρει ότι η εταιρεία τους σχεδιάζει ταξίδια τους επόμενους 12 μήνες. Το 50% εκτιμά ότι τα επαγγελματικά τους ταξίδια θα επιστρέψουν στα προ πανδημίας επίπεδα ή θα αυξηθούν τον επόμενο χρόνο.

Σχολιάζοντας τα ευρήματα της έρευνας ο John Grant, Chief Analyst στην OAG, δήλωσε ότι οι ταξιδιώτες θέλουν φέτος είναι αποφασισμένοι να κάνουν διακοπές μετά τα lockdown και τους περιορισμούς της τελευταίας διετίας. Γι αυτό είναι διατεθειμένοι να ανεχθούν τους υψηλότερους ναύλους, την ταλαιπωρία στα αεροδρόμια και στις υπηρεσίες λόγω έλλειψης προσωπικού.

Ο ίδιος εκτιμά ότι μια ύφεση μπορεί να επηρεάσει την ανάκαμψη το δεύτερο εξάμηνο του έτους, όμως η η ζήτηση για ταξίδια και ο προγραμματισμός πτήσεων  για τους επόμενους τρεις μήνες βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο από το 2019.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com