Τρόμος σε ζωολογικό κήπο της Αυστρίας – Ρινόκερος σκότωσε φύλακα και τραυμάτισε σοβαρά τον σύζυγό της

Ένας ρινόκερος καταπλάκωσε μέχρι θανάτου μία φύλακα ζωολογικού κήπου και τραυμάτισε σοβαρά τον συνάδελφο και σύζυγό της, καθώς εκείνος προσπαθούσε απεγνωσμένα να σώσει τη γυναίκα του, μεταδίδουν αυστριακά μέσα ενημέρωσης.

by Times Newsroom

Η 33χρονη γυναίκα πιστεύεται ότι προσπαθούσε να ψεκάσει τον χώρο με εντομοαπωθητικό, όταν τραυματίστηκε θανάσιμα από έναν ρινόκερο 1,8 τόνων που ονομάζεται «Yeti» και φιλοξενείται στον ζωολογικό κήπο Hellbrunn στο Σάλτσμπουργκ.

Το περιστατικό συνέβη κατά τις πρωινές ώρες,  κατά τις οποίες τα ζώα τρέφονται, είπε η διευθύντρια του ζωολογικού κήπου του Σάλτσμπουργκ, Σαμπίν Γκρέμπνερ, σε συνέντευξη Τύπου.

«Δεν ξέρουμε ακριβώς πώς συνέβη», είπε η Γκρέμπνερ, προσθέτοντας ότι η φύλακας του ζωολογικού κήπου που σκοτώθηκε είχε τραυματιστεί θανάσιμα στο στήθος.

Η φύλακας, Γερμανίδα από το κρατίδιο της Βαυαρίας, ήταν πολύ έμπειρη και ειδικευμένη στους ρινόκερους, ενώ ο άνδρας συνάδελφός της ήταν υπεύθυνος για τις ζωοτροφές.

Ενώ προσπαθούσε να τρομάξει το ζώο, ο 34χρονος άνδρας  δέχθηκε επίθεση από τον ίδιο ρινόκερο και τραυματίστηκε σοβαρά.

Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο και η ζωή του δεν διατρέχει κίνδυνο. Η γυναίκα του δηλώθηκε νεκρή στις 7.04 π.μ. (τοπική ώρα).

Ο ρινόκερος που εμπλέκεται ήταν ένα θηλυκό που ονομαζόταν Yeti, επιβεβαίωσε η Γκρέμπνερ, προσθέτοντας ότι όλοι οι ρινόκεροι στον ζωολογικό κήπο ήταν εκεί εδώ και πολύ καιρό και συνεργάζονται με τους φύλακές τους.

Η αστυνομία του Σάλτσμπουργκ ανέφερε σε προηγούμενη δήλωση ότι ενώ βρισκόταν στον χώρο των ρινόκερων, μία φύλακας δέχθηκε επίθεση από το ζώο «για άγνωστους ακόμη λόγους».

«Η γυναίκα υπέκυψε στα τραύματά της στον τόπο του ατυχήματος», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Ο ζωολογικός κήπος είπε ότι θα παραμείνει κλειστός σήεμερα, Τρίτη (12/9).

Ο εν λόγω κήπος βρίσκεται στους κήπους του παλατιού Hellbrunn, στο Σάλτσμπουργκ και φιλοξενεί 1.500 ζώα, ενώ προσελκύει πάνω από 400.000 επισκέπτες ετησίως.

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com