Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Τα πέντε συμπεράσματα της συνομιλίας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη – Από την στρατιωτική βοήθεια στην ανοικοδόμηση της Οδησσού

«Είμαι ευγνώμων προς τον Έλληνα πρωθυπουργό» - Η ανάρτηση του Ουκρανού προέδρου

by Times Newsroom

Μετά το τέλος της συνάντησής του με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, με ανάρτησή του στα social media ανέφερε τα συμπεράσματα της συνομιλίας τους.

Ο κ. Ζελένσκι στάθηκε στην στρατιωτική υποστήριξη που παρέχει η Ελλάδα στη χώρα του, στους τρόπους με τους οποίους μπορούν οι δύο πλευρές να συνεργαστούν για να συνεχιστεί η εξαγωγή σιτηρών από τον Εύξεινο Πόντο, στη συμμετοχή της Ελλάδας στην ανοικοδόμηση της Ουκρανίας μετά το τέλος του πολέμου με τη Ρωσία, στην κοινή δήλωση που υπέγραψαν, αλλά και στην υποστήριξη της Ελλάδας για την ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ.

Τα συμπεράσματα

  1. Η Ελλάδα εισήλθε στη συμμαχία για την αεροπορία (σ.σ. μια πρωτοβουλία για την ενίσχυση της αεροπορίας της Ουκρανίας): Θα εκπαιδεύσει τους πιλότους για να πετούν F-16. Η Ελλάδα επίσης ετοιμάζει νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία.
  2. Πρότεινα τρόπους ώστε η Ελλάδα να συνδράμει την Ουκρανία στη διασφάλιση του νέου διαδρόμου στον Εύξεινο Πόντο, εξασφαλίζοντας έτσι την ελευθερία ναυσιπλοΐας και την ανεπηρέαστη εξαγωγή σιτηρών.
  3. Συζητήσαμε τη συμμετοχή της Ελλάδας στην ανοικοδόμησης της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένης της πιθανότητας να αναλάβει η Ελλάδα να αναλάβει την ανοικοδόμηση της Οδησσού.
  4. Σε συνέχεια της υπογραφής από μέρους της Ελλάδας της δήλωσης της G7 για την υποστήριξη της Ουκρανίας συμφωνήσαμε να προχωρήσουμε σε διμερείς συζητήσεις για εγγυήσεις ασφαλείας.
  5. Η Ουκρανία προετοιμάζεται να ανοίξει συζητήσεις με την ΕΕ για την ένταξή της αυτή τη χρονιά κι ευχαρίστησα την Ελλάδα για την υποστήριξή της στην προσπάθειά μας να ενταχθούμε στην ΕΕ. Είμαι ιδιαίτερα ευγνώμων προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την υπογραφή της δήλωσης υποστήριξης της Ουκρανίας για την Ευρω-Ατλαντική της ένταξη.

Επίσης, ευχαριστώ ειλικρινά την Ελλάδα για τη σύγκληση της συνόδου Ουκρανίας-Βαλκανίων, ένα ευρύ φορμάτ για την κοινή εργασία μας ώστε να εξασφαλίσουμε την ελευθερία και την ασφάλεια των εθνών μας, αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης μας.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com