Βόμβα από διπλωματικό σύμβουλο του Ζελένσκι: Δεν αποκλείεται στόχος του Πούτιν να ήταν ο ίδιος ο Ουκρανός πρωθυπουργός ή ο Μητσοτάκης

Το πρακτορείο Reuters δημοσίευσε ένα πολύ ανησυχητικό τηλεγράφημα, μεταφέροντας τις δηλώσεις ανώτερου διπλωματικού συμβούλου του προέδρου Ζελένσκι, του Ιχόρ Ζόφκα, ο οποίος σε συνέντευξή του στο CNN είπε ότι «ο στόχος μπορεί να ήταν είτε ο πρόεδρος Ζελένσκι είτε ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης».

by Times Newsroom

Συγκεκριμένα, περιέγραφε την επίθεση στο αμερικανικό δίκτυο, λέγοντας ότι η επίθεση έγινε σε μικρότερη από 500 μέτρα απόσταση από την αυτοκινητοπομπή στην οποία βρίσκονταν οι δύο ηγέτες, οπότε δεν μπορούμε να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο ο στόχος να ήταν είτε ο Ζελένσκι είτε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας τη Ρωσίας και στενός συνεργάτης του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε σήμερα (7/3) ότι η Ρωσία δεν είχε θέσει ως στόχο την αντιπροσωπεία του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελέσνκι κατά την χθεσινή πυραυλική επίθεση στο λιμάνι της Οδησσού.

Όπως δήλωσε η Μόσχα θα είχε πετύχει το στόχο της αν αυτός ήταν ο στόχος και ότι ήταν προφανές «σε όλους» ότι δεν είχε προγραμματιστεί κάποιο χτύπημα κατά της αυτοκινητοπομπής.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Με ένα ηχηρό μήνυμα προς το Κρεμλίνο απάντησε από το συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ο Έλληνας Πρωθυπουργός

Μια ημέρα ακριβώς μετά την επίθεση που εξαπέλυσαν οι Ρώσοι στην Οδησσό κοντά στην αυτοκινητοπομπή που μετέφερε τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο πρωθυπουργός μίλησε στο Βουκουρέστι στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

«Ήμουν με τον Πρόεδρο Ζελένσκι όταν ένας ρωσικός πύραυλος έπεσε κοντά στο λιμάνι της Οδησσού», είπε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στην χθεσινή ρωσική επίθεση και τόνισε: «Στέλνουμε μήνυμα στο Κρεμλίνο: δεν θα μας φοβίσετε και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τους πολίτες της Ουκρανίας».

Είπε ακόμα ότι η Ευρώπη επέδειξε μια ενότητα πρωτοφανή όσον αφορά στην κρίση στην Ουκρανία και οι εχθροί μας δεν το περίμεναν αυτό. «Στηρίζουμε στρατιωτικά και οικονομικά την Ουκρανία και στέλνουμε το μήνυμα ότι καμία παραβίαση του διεθνούς δικαίου δεν θα γίνει δεκτή από την ευρωπαϊκή Οικογένεια».

«Οι ευρωεκλογές είναι μια μάχη που θα ορίσει το μέλλον μας», είπε ο πρωθυπουργός μιλώντας στο συνέδριο του ΕΛΚ.
υριάκος Μητσοτάκης: Μηνύματα συμπαράστασης και υπερηφάνειας από την Ευρώπη για τον Πρωθυπουργό
«Είμαστε πολύ περήφανοι για τον Κυριάκο Μητσοτάκη» ήταν το μήνυμα της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν από το Βουκουρέστι.

«Είμαστε πολύ περήφανοι για τον Κυριάκο Μητσοτάκη που έχει επαναφέρει την Ελλάδα στο δρόμο της επιτυχίας», ανέφερε από το βήμα του συνεδρίου του ΕΛΚ η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν από το Βουκουρέστι.

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετέχει στις εργασίες του διήμερου συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στο Βουκουρέστι.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε σήμερα Πέμπτη (7/3) με τον πρωθυπουργό της Ρουμανίας Μαρσέλ Τσολάκου στην έδρα της ρουμανικής κυβέρνησης, ενώ στις 12:00 ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στο συνέδριο του ΕΛΚ.

Μεντβέντεφ: Η Ρωσία δεν στόχευε την αυτοκινητοπομπή του Ζελένσκι στην Οδησσό

Ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας τη Ρωσίας και στενός συνεργάτης του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε σήμερα (7/3) ότι η Ρωσία δεν είχε θέσει ως στόχο την αντιπροσωπεία του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελέσνκι κατά την χθεσινή πυραυλική επίθεση στο λιμάνι της Οδησσού.

Όπως δήλωσε η Μόσχα θα είχε πετύχει το στόχο της αν αυτός ήταν ο στόχος και ότι ήταν προφανές «σε όλους» ότι δεν είχε προγραμματιστεί κάποιο χτύπημα κατά της αυτοκινητοπομπής.

Διπλωματικός σύμβουλος Ζελένσκι: Δεν αποκλείεται στόχος να ήταν ο Ζελένσκι ή ο Μητσοτάκης
Το πρακτορείο Reuters δημοσίευσε νωρίτερα τηλεγράφημα, μεταφέροντας τις δηλώσεις ανώτερου διπλωματικού συμβούλου του προέδρου Ζελένσκι, του Ιχόρ Ζόφκα, ο οποίος σε συνέντευξή του στο CNN είπε ότι «ο στόχος μπορεί να ήταν είτε ο πρόεδρος Ζελένσκι είτε ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης».

Συγκεκριμένα, περιέγραφε την επίθεση στο αμερικανικό δίκτυο, λέγοντας ότι η επίθεση έγινε σε μικρότερη από 500 μέτρα απόσταση από την αυτοκινητοπομπή στην οποία βρίσκονταν οι δύο ηγέτες, οπότε δεν μπορούμε να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο ο στόχος να ήταν είτε ο Ζελένσκι είτε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com