5ος Κύκλος της Σειράς Τηλεδιαλέξεων «Γλώσσα, Λογοτεχνία, Γραμματισμοί»: «Ξαναγράφοντας την παιδική ηλικία: η περίπτωση της Μαργαρίτας Καραπάνου»

by Times Newsroom

«Για να αφήσει κανείς τον εαυτό του ελεύθερο μπροστά στους άλλους, απαιτείται μια παιδική ηλικία απαλλαγμένη από απαγορεύσεις» (Μ. Κουμανταρέας). Στο έργο της πεζογράφου Μαργαρίτας Καραπάνου επικεντρώνεται η τηλεδιάλεξη με τίτλο «Ξαναγράφοντας την παιδική ηλικία: η περίπτωση της Μαργαρίτας Καραπάνου», την οποία διοργανώνει το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Ελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία» του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΑΠΚΥ) την Παρασκευή 12 Απριλίου 2024. Ομιλήτρια στη διάλεξη, η οποία είναι η πέμπτη εκδήλωση του 5ου Κύκλου της Σειράς Τηλεδιαλέξεων «Γλώσσα, Λογοτεχνία, Γραμματισμοί», είναι η Δρ Σοφία Ιακωβίδου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Νεοελληνικής Λογοτεχνίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Η τηλεδιάλεξη θα μεταδοθεί στις 18:00 μέσω των εργαλείων τηλεκπαίδευσης του ΑΠΚΥ στον σύνδεσμο https://tinyurl.com/w83nj23j

Με τι είδους απαγορεύσεις έχει να κάνει κανείς όταν πάει να μιλήσει για την παιδική ηλικία; Μπορεί να την ξαναγράψει; Πώς θα μιλούσε το παιδί «όταν ήταν παιδί»; «Η Κασσάνδρα και ο λύκος» της Μαργαρίτας Καραπάνου, από το πρώτο της κεφάλαιο, τη γέννηση της ηρωίδας («Η πρώτη μέρα»), μέχρι το τελευταίο, την εκμάθηση της ανάγνωσης και της γραφής («Η πρώτη μέρα στο σχολείο»), δίνει μια μαεστρική απάντηση στα παραπάνω ερωτήματα.

Η Δρ Σοφία Ιακωβίδου σπούδασε Νεοελληνική Φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και Θεωρία της Λογοτεχνίας σε Παρίσι (Paris IV, INALCO) και Μπέρμινχαμ. Είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και διδάσκουσα στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Δημιουργικής Γραφής στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Είναι συγγραφέας των βιβλίων: G. Ioannou, le corps de l’œuvre. Psyché de l’écrivain, sociopoétique de l’œuvre (ANRT), Inter-esse. Θέματα και ερμηνευτικές προσεγγίσεις στη νεοελληνική λογοτεχνία (Gutenberg).

Σύνδεσμος εγγραφής: https://forms.office.com/e/7dPJY6jqV7

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com