Ανακοινώθηκαν τα 4 νέα μέτρα για την ακρίβεια – Οι παρεμβάσεις αφορούν το βρεφικό γάλα και άλλες κατηγορίες προϊόντων

Τον τρόπο με τον οποίο θα κινηθεί η κυβέρνηση για να αντιμετώπιση την ακρίβεια περιέγραψε ο πρωθυπουργός στην τοποθέτησή του στην σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης.

by Times Newsroom

Το μεσημέρι της Τετάρτης ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας εξειδίκευσε τα μέτρα. Ο υπουργός Ανάπτυξης ανακοίνωσε τέσσερα μέτρα:

– Μειώνουμε παροχές προς τα σούπερ μάρκετ και εξασφαλίζουμε χαμηλότερες τιμές. Περιορίζουμε τις εκπτώσεις κατά 30% και μεταφέρουμε το όφελος στον καταναλωτή στις τιμές στο ράφι. Απορρυπαντικά, καθαριστικά σπιτιού, αφρόλουτρα, σαμπουάν και βρεφικές πάνες

– Αποτρέπουμε αδικαιολόγητες ανατιμήσεις, δεν επιτρέπουμε στους προμηθιευτές που αυξάνουν τις τιμές προωθητικές ενέργειες για 3 μήνες. Αυτό αφορα όλα τα προιόντα που πωλούνται στα σούπερ μάρκετ. Για προμηθευτές που

– Καθαρές τιμές από το χωράφι στο ράφι. Υποχρεώνουμε τους προμηθευτές να διαθέτουν στο λιανεμπόριο σε καθαρές τιμές. Επιστρέφεται πιστωτικό τιμολόγιο 3% μόνο για φύρα

– Πλαφόν στο μικτό περιθώριο κέρδους στο βρεφικό γάλα. Το πλαφόν ορίζεται ως το άθροισμα του λειτουργικού κόστους της εταιρίας και εμπορικού κέρδους 7%.

Κάνοντας έναν απολογισμό για τους ελέγχους του 2023 είπε έγιναν συνολικά 25.000 , επιβλήθηκαν 1865 πρόστιμα συνολικού ύψους 13.416.000 ευρώ «εντούτοις έχει διαπιστωθεί από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς ότι παρατηρούνται αποκλίσεις και εμείς δεν θα ανεχθούμε εναρμονισμένες πράκτικές».

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα δεν είναι μπανανία

Ο πρωθυπουργός εξηγώντας την νέα παρέμβαση της κυβέρνησης είπε ότι «οι παρεμβάσεις μας στοχεύουν πρωτίστως σε καθαρές τιμές τιμοκαταλόγου περιορίζοντας τις συνολικές εκπτώσεις των προμηθευτών κατά 30% και μεταφέροντας αντίστοιχα το όφελος στον καταναλωτή. Αφορά προϊόντα ευρείας χρήσης οδόντοκρεμες, καθαριστικά σπιτιού, αφρόλουτρα, σαμπουάν, βρεφικές πάνες, οπωροκηπευτικά».

Καταλήγοντας ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Μας απασχολεί πολύ ως κυβέρνηση η οικονομική επιβάρυνση για τις νέες οικογένειες. Είναι κάτι που το έχουμε αντιμετωπίσει ήδη με σειρά υποστήριξης των νέων οικογένειων. Θυμίζω ότι από το 2019 η κυβέρνηση αυτή θέσπισε εφάπαξ βοήθημα 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται στην πατρίδα μας. Αυτό βοηθάει πολύ μια οικογένεια με τα πρώτα έξοδα. Έχουμε δρομολογήσει και άλλες πρωτοβουλίες όπως η αύξηση αφορολόγητου κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί, η αύξηση των επιδομάτων παιδιού για δημοσίους υπαλλλήλους, η αύξηση της άδειας μητρότητας. Άρα και τα μέτρα που θα εξαγγελθούν στη συνέχεια είναι στο πλαίσιο στήριξης της ελληνικής οικογένειας αντιλαμβανόμενοι πλήρως το βάρος που συνεπάγεται για μια οικογένεια η απόκτηση ενός παιδιού».

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com