Ανδρέας Λοβέρδος στο Φιέρι: «Στην Αλβανία οι κανόνες δικαίου δεν λειτουργούν, δεν έχει καμία πιθανότητα να ενταχθεί στην ΕΕ»

Σημειώνεται ότι το Ειδικό Δικαστήριο της Αλβανίας έχει καταδικάσει σε 2 χρόνια φυλάκιση τον Φρέντη Μπελέρη, ο οποίος κατηγορείται για αγορά ψήφων.

by Times Newsroom

Ο επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος στην Ελλάδα, Ανδρέας Λοβέρδος, επισκέφθηκε τον εκλεγμένο δήμαρχο του Δήμου Χιμάρας Φρέντι Μπελέρι στις φυλακές Φιέρι, γράφει σήμερα η Gazeta Shqiptare.

Μετά την επίσκεψη, σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ τόνισε ότι « υπό αυτές τις αρνητικές θεσμικές συνθήκες, η Αλβανία δεν έχει καμία πιθανότητα να ενταχθεί στην ΕΕ».

«Ήρθα και επισκέφτηκα τον κ. Μπελέρη και θα ήθελα να κάνω αυτή τη δήλωση τώρα, ως νομικός, ως δικηγόρος και ως πολιτικός, θέλω να υπογραμμίσω ότι σε αυτή τη χώρα, στην Αλβανία, οι νομικοί κανόνες δεν λειτουργούν.

Αναφερόμενος στην περίπτωση του Μπέλερη, θέλω να πω ότι σε αυτές τις αρνητικές θεσμικές συνθήκες, η Αλβανία δεν έχει καμία πιθανότητα να ενταχθεί στην ΕΕ», είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Τον Λοβέρδο συνόδευε ο Υπεύθυνος του ΚΕΑΔ- Βαγγέλης Ντούλες.

Σημειώνεται ότι το Ειδικό Δικαστήριο της Αλβανίας έχει καταδικάσει σε 2 χρόνια φυλάκιση τον Φρέντη Μπελέρη, ο οποίος κατηγορείται για αγορά ψήφων. Ενώ ο συνεργός του Παντελής Κοκαβέσης καταδικάστηκε σε 1 έτος και 6 μήνες, η ποινή φυλάκισής του ανεστάλη και θα παραμείνει υπό αναστολή για 3 χρόνια.

Ο Φρέντη Μπελέρης και ο Παντελής Κοκαβέσης βρίσκονται στη φυλακή από τις 12 Μαΐου 2023, κατηγορούμενοι για αγορά ψήφων.

The Hellenic Information Team

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com