Ανδρουλάκης: Αγωνιζόμαστε να κάνουμε τον δικαιολογημένο θυμό που υπάρχει στην ελληνική κοινωνία μία απόφαση αλλαγής

«Κοινή ιδεολογία των κ.κ. Μητσοτάκη και Τσίπρα, όλα γίνονται για την εξουσία χωρίς αρχές και αξίες»

by Times Newsroom

Για τις εκλογές που αναμένεται να πραγματοποιηθούν στις 21 Μαΐου μιλάει σε νέα του συνέντευξη ο Νίκος Ανδρουλάκης«Στο ΠΑΣΟΚ αγωνιζόμαστε να κάνουμε τον δικαιολογημένο θυμό που υπάρχει στην ελληνική κοινωνία μία απόφαση αλλαγής» διαμηνύει ο πρόεδρος του κόμματος.

Διεκδικώντας την ψήφο των πολιτών ο Νίκος Ανδρουλάκης στη συνέντευξή του που θα δημοσιευθεί στην Εφημερίδα των Συντακτών, στο φύλλο του Σαββατοκύριακου (29-30/4), μιλώντας στον δημοσιογράφο Δημήτρη Κουκλουμπέρη εστιάζει στους στόχους του ΠΑΣΟΚ ενώ ασκεί κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στον Αλέξη Τσίπρα.

Απαντώντας στο γιατί «καλεί τους πολίτες να ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ» ο Νίκος Ανδρουλάκης εξηγεί «αντισυστημικός για μένα είναι αυτός που έχει την πολιτική αυτονομία για να συγκρουστεί με κατεστημένα συμφέροντα προς όφελος του λαού και της πατρίδας και όχι αυτός που εκμεταλλεύεται κοινωνικά αδιέξοδα, λέγοντας και κάνοντας ό,τι χρειαστεί για να κατακτήσει την εξουσία.

Ας σκεφτούμε τί πολιτικές επιλογές έκαναν όσοι αυτοανακηρύσσονταν αντισυστημικοί πριν από μερικά χρόνια στην πατρίδα μας. Από το ”έναν νόμο και ένα άρθρο” πήγαμε στο υπερταμείο που δέσμευσε τη δημόσια περιουσία για 100 χρόνια. Υπόσχονταν σεισάχθεια και παρέδωσαν κόκκινα δάνεια αξίας δισεκατομμυρίων στα κοράκια των funds, έχοντας φέρει στη θέση του εκβιαζόμενου χιλιάδες δανειολήπτες, στερώντας τη δυνατότητα για βιώσιμες ρυθμίσεις.

Στο ΠΑΣΟΚ αγωνιζόμαστε να κάνουμε τον δικαιολογημένο θυμό που υπάρχει στην ελληνική κοινωνία όχι μία επιλογή καταστροφής, αλλά μία απόφαση αλλαγής. Μία θετική ψήφο υπέρ ενός πολύ συγκεκριμένου προγράμματος ριζικών μεταρρυθμίσεων για πολλές και καλές θέσεις εργασίας, αξιοκρατία, δικαιοσύνη και ασφάλεια. Για να μην συμβιβάζονται οι νέοι μας με ένα μέλλον χαμηλών προσδοκιών».

«Το ζήτημα της παρακολούθησής μου και η προσπάθεια συγκάλυψης που ακολούθησε είναι ζήτημα δημοκρατίας και λειτουργίας των θεσμών»

«Θα μπορούσε να υπάρξει σημείο προγραμματικής σύγκλισης με τη ΝΔ, το κόμμα που σας παρακολουθούσε;» ερωτήθηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης ο οποίος διευκρινίζει: «Το ζήτημα της παρακολούθησής μου, όπως και η απαράδεκτη προσπάθεια συγκάλυψης που ακολούθησε ο πρωθυπουργός και η κυβερνητική πλειοψηφία είναι ζήτημα δημοκρατίας και λειτουργίας των θεσμών. Το παρακράτος του Μαξίμου παρακολουθούσε όχι μόνο εμένα, αλλά εν ενεργεία Υπουργούς, ακόμα και την ηγεσία του στρατεύματος θέτοντας την ασφάλεια της χώρας σε κίνδυνο».

«Γι’ αυτό από την πρώτη στιγμή χρησιμοποίησα κάθε δυνατότητα που είχα στη διάθεσή μου σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Κατήγγειλα στην ελληνική και ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη την τεκμηριωμένη απόπειρα παγίδευσης του κινητού μου τηλεφώνου με το predator και την παράνομη παρακολούθησή μου από την ΕΥΠ. Επίσης ,με δική μου πρωτοβουλία τέθηκε το ζήτημα στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στην Εξεταστική Επιτροπή PEGA και στην Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων» σημειώνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

«Έχω ενημερώσει με ακρίβεια τον ελληνικό λαό για τον οδικό χάρτη που θα ακολουθήσω αν μας τιμήσουν με την ψήφο τους»

«Όσον αφορά τις συνεργασίες, έχω ενημερώσει με ακρίβεια τον ελληνικό λαό για τον οδικό χάρτη που θα ακολουθήσω αν μας τιμήσουν με την ψήφο τους.

Δεν έχω ακούσει άλλο κόμμα να έχει ενημερώσει με τόσο ακριβή τρόπο τους πολίτες για το τί θα πράξει μετεκλογικά. Και μάλιστα μία από τις βασικές προγραμματικές προϋποθέσεις που έχουμε θέσει, είναι και η πλήρης διαλεύκανση του σκανδάλου των υποκλοπών με μία νέα εξεταστική επιτροπή χωρίς καταχρηστική επίκληση του απορρήτου, η τιμωρία των υπευθύνων, καθώς και κατάργηση των νόμων της συγκάλυψης που ψήφισε η Νέα Δημοκρατία» προσθέτει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

Ανδρουλάκης για υπόθεση Γεωργούλη: Αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι κάποιοι έχουν à la carte σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα

Αναφερόμενος στην υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη ο Νίκος Ανδρουλάκης σημειώνει πως «αυτή αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι κάποιοι έχουν à la carte σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα».

«Είναι αντιφατικό και θλιβερό να λες ότι είσαι με το θύμα αλλά συγχρόνως ένα οργανωμένο ψηφιακό παρακράτος, πίνει νερό στο όνομά σου, του επιτίθεται λυσσαλέα και απαξιωτικά» δηλώνει και προσθέτει: «Όσον αφορά το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, η υπόσχεση που έδωσα στους 270 χιλιάδες προοδευτικούς πολίτες ότι θα παλέψω για την αναγέννηση και την ενδυνάμωση του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Παράταξης, ισχύει. Η σύνθεση του ψηφοδελτίου Επικρατείας δίνει φωνή στη νέα γενιά που θέλουμε να φέρουμε στο προσκήνιο μαζί με τις ιδέες μας για ένα καλύτερο μέλλον. Επιπλέον, επειδή τα fake news συνεχίζονται, το έχω πει καθαρά: Το ΠΑΣΟΚ που κράτησε τη χώρα στο ευρώ, δεν μπορεί να συνεργαστεί με τον κ. Βαρουφάκη υπό καμία εκδοχή».

«Ό,τι λέω προεκλογικά, θα ισχύει και μετεκλογικά»

«Το βέτο στα πρόσωπα Μητσοτάκη – Τσίπρα θα ισχύσει και μετεκλογικά ή μήπως είναι προεκλογικά ”λόγια του αέρα”»; ερωτήθηκε επίσης ο Νίκος Ανδρουλάκης και ξεκαθαρίζει: «Όσοι μιλούν για ”λόγια του αέρα”, κρίνουν μάλλον εξ’ ιδίων τα αλλότρια. Ό,τι λέω προεκλογικά, θα ισχύει και μετεκλογικά. Η προπαγάνδα που αναπαράγεται από διάφορες πηγές περί ”αγνώστου Χ” πρωθυπουργού που τάχα θέλω να επιβάλω, είναι απλώς ανυπόστατη και παραπλανητική. Δεν έχω σκοπό να επιβάλλω κανέναν. Στόχος μου είναι μία προγραμματική συμφωνία που θα προωθήσει τις απαραίτητες αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα και βεβαίως πρόσωπα κοινής αποδοχής που μπορούν να υπηρετήσουν τις πολιτικές αυτές. Δεν μπορώ να στηρίξω πρόσωπα που έχουν κριθεί όπως ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Τσίπρας. Δεν είναι τυχαίο που οι δύο στενότεροί τους συνεργάτες, ο μεν κ. Παππάς έχει καταδικαστεί από το Ειδικό Δικαστήριο 13-0, αλλά παραμένει στον σκληρό πυρήνα και στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ και ο δε κ. Δημητριάδης θα είχε ήδη καταδικαστεί, αν δεν υπήρχε όλη αυτή η προσπάθεια συγκάλυψης».

«Οι πρακτικές αυτές δεν με εκφράζουν. Όταν υπήρξε ένα τέτοιο φαινόμενο, τους θέσαμε εκτός παράταξης το ίδιο δευτερόλεπτο, κάτι που δεν συνέβη στην περίπτωσή τους» σημειώνει κλείνοντας.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com