Ανεστάλη η διαδικασία πλειστηριασμού της οικίας του εκδότη Ηλία Λιβάνη στη Φιλοθέη

Αναμένεται η ολοκλήρωση της διαδικασίας αίτησης ρύθμισης οφειλών του ίδιου και της εκδοτικής εταιρείας του

by Times Newsroom

Αν και όλα έδειχναν πως ο πλειστηριασμός του ακινήτου του εκδότη Ηλία Λιβάνη, υποψήφιου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ το 2015 και γιου του εξ απορρήτων συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου, Αντώνη Λιβάνη, θα πραγματοποιούνταν σήμερα από τις τράπεζες, αυτό ανετράπη την τελευταία στιγμή και υπήρξε αναστολή της διαδικασίας, λόγω δύο δικαστικών αποφάσεων του Πρωτοδικείου Αθηνών.

Σύμφωνα με το δικηγορικό γραφείο της Κωνσταντίνας Λεκκάκου και των συνεργατών της, με δύο δικαστικές κρίσεις, στηριζόμενες σε ισάριθμες νομικές αιτιάσεις, δικαιώνεται ο επιχειρηματίας. Όπως τονίζει η συνήγορός του, «αφενός, ακυρώθηκε πρωτοδίκως, για προφανείς νομικές πλημμέλειες, η διαταγή πληρωμής του Fund Frontier, εκπροσωπούμενο από την «doValue Greece» (ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ). Αφετέρου, δικαιώθηκε ο Ηλίας Λιβάνης, αναγνωρίζοντας, το Δικαστήριο, το δικαίωμα και την αγαθή βούληση του γνωστού επιχειρηματία να ρυθμίσει το σύνολο των προσωπικών υποχρεώσεων του, καθώς και του «ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΒΑΝΗΣ ΑΒΕ», μέσω του Εξωδικαστικού Μηχανισμού, προσπάθεια η οποία, παρά την ευχέρεια που του δίνει η σχετική διάταξη του μηχανισμού, δεν έχει κατορθώσει να ολοκληρώσει, λόγω συγκεκριμένων πράξεων και παραλείψεων της επισπεύδουσας «doValue Greece». Αντίθετα, για τις ίδιες – μη εμφανιζόμενες απαιτήσεις στον εξωδικαστικό – επιλέγει να επισπεύδει πλειστηριασμό, εν μέσω μίας, εν εξελίξει, διαδικασίας αναδιάρθρωσης».

Συγκεκριμένα, το Δικαστήριο με την πρώτη απόφασή του ακύρωσε τις πράξεις επίσπευσης πλειστηριασμού που διενεργήθηκαν από την άνω εταιρεία διαχείρισης «doValue Greece», καθώς δεν αποδείχθηκε, εκ των προσκομιζόμενων εγγράφων, η εκχώρηση της συγκεκριμένης δανειακής σύμβασης στην αλλοδαπή εταιρεία «Frontier Issuer Designated Activity Company», ως ο Νόμος και η Νομολογία απαιτεί.

Εν συνεχεία, το Δικαστήριο, στα πλαίσια ασκηθείσας αίτησης ασφαλιστικών μέτρων, διέταξε την αναστολή του πλειστηριασμού του ακινήτου του Ηλία Λιβάνη, ώστε να μπορέσει να ολοκληρωθεί η διαδικασία της αίτησης ρύθμισης οφειλών του ίδιου ατομικά, αλλά και της εταιρείας «ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΒΑΝΗΣ ΑΒΕ», μέσω του εξωδικαστικού μηχανισμού.

Με τις δύο αυτές δικαστικές κρίσεις: α) ακυρώθηκε η διαταγή πληρωμής, βάσει της οποίας επισπευδόταν ο πλειστηριασμός που ήταν προγραμματισμένος για τις 13/9/2023, β) ανεστάλη ο προγραμματισμένος πλειστηριασμός του επιχειρηματία και γ) δίνεται η δυνατότητα για επίτευξη συνολικής ρύθμισης οφειλών του ίδιου και της εκδοτικής εταιρείας, μέσω της θεσμοθετημένης διαδικασίας του Εξωδικαστικού Μηχανισμού.

Θυμίζουμε ότι επρόκειτο για ένα διαμέρισμα 258 τ.μ. σε τριώροφη οικοδομή επί της οδού Μάρκου Μπότσαρη, στη Φιλοθέη, που έχει φιλοξενήσει τις εμβληματικότερες πολιτικές προσωπικότητες του ΠΑΣΟΚ. Βάσει τίτλου, πρόκειται για διαμέρισμα του πρώτου ορόφου, με επιφάνεια 258,40 τ.μ. και αποτελείται από τέσσερα υπνοδωμάτια, γραφείο, χωλ, δωμάτιο εργασίας, δύο λουτρά, αποθήκη, κουζίνα, τραπεζαρία, καθιστικό, γραφείο, μπαρ, ένα W.C. και περιμετρικούς εξώστες.

Μάλιστα στο διαμέρισμα ανήκουν κατ΄ αποκλειστική χρήση αποθήκη του υπογείου, η οποία έχει επιφάνεια 10,36 τ.μ., αποθήκη του υπογείου η οποία έχει επιφάνεια 19,93 τ.μ. και θέση στάθμευσης στην πρασιά του οικοπέδου, με επιφάνεια 15,00 τ.μ. Η τιμή πρώτης προσφοράς είχε οριστεί στα 590.000 ευρώ και πως η αναγκαστική κατάσχεση είχε πραγματοποιηθεί στις 26 Οκτωβρίου 2021 για οφειλή ύψους 50.000 ευρώ

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com