Autodesk University 2023 (AU23)

Το νέο Γεωχωρικό Πλαίσιο του Plex-Earth υποστηρίζει απόλυτα το Forma και το νέο Οικοσύστημα Τεχνητής Νοημοσύνης που αναπτύσσει η Autodesk

by Times Newsroom

Περίληψη

Το Plex-Earth, το δημοφιλές πρόγραμμα εισαγωγής δορυφορικών εικόνων και δεδομένων στο AutoCAD, πέτυχε να είναι μεταξύ των 7 πρώτων συμβατών προγραμμάτων με το Forma AI, το καινούργιο διαδικτυακό σχεδιαστικό εργαλείο της Autodesk, το οποίο λειτουργεί με την υποστήριξη Τεχνητής Νοημοσύνης.

Αυτή η εξέλιξη συμπίπτει με την έκδοση από το Plex-Earth του εγχειριδίου με το όνομα Geospatially-Informed Design, το οποίο στόχο έχει να γίνει σημείο αναφοράς στο χώρο των AEC (Αρχιτέκτονες, Πολιτικοί Μηχανικοί, Κατασκευαστές) και προκάλεσε ενδιαφέρουσες συζητήσεις κατά τη διάρκεια του Autodesk University 2023.

LAS VEGAS, 15 Νοεμβρίου 2023

Το Plex-Earth, το δημοφιλές πρόγραμμα εισαγωγής δορυφορικών εικόνων και δεδομένων στο AutoCAD, πέτυχε να είναι μεταξύ των 7 πρώτων συμβατών προγραμμάτων με το Forma AI, το καινούργιο διαδικτυακό σχεδιαστικό εργαλείο της Autodesk, το οποίο λειτουργεί με την υποστήριξη Τεχνητής Νοημοσύνης (ΤΝ).

Αυτή η εξέλιξη συμπίπτει με την έκδοση από το Plex-Earth του εκτυπωμένου εγχειριδίου με το όνομα Geospatially-Informed Design (GiD), το οποίο στόχο έχει να γίνει σημείο αναφοράς στο χώρο των AEC (Αρχιτέκτονες, Πολιτικοί Μηχανικοί, Κατασκευαστές) και προκάλεσε ενδιαφέρουσες συζητήσεις κατά τη διάρκεια του Autodesk University 2023.

Χαμογελαστά πρόσωπα καθώς το Plex-Earth είναι μεταξύ των επτά πρώτων συμβατών προγραμμάτων για το Autodesk Forma AI

Στην φωτογραφία εμφανίζονται ο Håkon Dissen της Spacemaker AI (μπροστά αριστερά), ο CEO κι ιδρυτής της Plex-Earth Λάμπρος Καλιακάτσος (μπροστά δεξιά), ο Andrew Kinaci της Autodesk (πίσω αριστερά) και ο COO της Plex-Earth Ανδρέας Μπάβας (πίσω δεξιά).

Ο CEO της Autodesk Andrew Anagnost άνοιξε το AU23 ανακοινώνοντας το επίσημο λανσάρισμα του Forma, το οποίο αναμενόταν με ανυπομονησία έπειτα από την εξαγορά της Spacemaker AI από την Autodesk το 2020.

Διευκρινίστηκε ότι το Forma δεν αναπτύχθηκε με αντικειμενικό σκοπό να αντικαταστήσει εφαρμογές όπως το Revit ή το AutoCAD αλλά ως ένας διαδικτυακός κόμβος επικοινωνίας: Ο τελικός στόχος της είναι να υποστηρίξει την ανάπτυξη των αρχικών σταδίων σχεδιασμού Έργων με τη χρήση ΤΝ.

Καθώς το Plex-Earth έχει από δημιουργίας του εξαιρετικές επιδόσεις στα αρχικά στάδια σχεδιασμού και ιστορικά ήταν το πρώτο διαδικτυακό SaaS (Software as a Service) στον τομέα των AEC, αποτελεί το ιδανικό συμπλήρωμα του Forma, αναβαθμίζοντας τις δυνατότητές της νέας πλατφόρμας με την εξειδίκευση του στα γεωχωρικά δεδομένα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το να επιλεγεί ως ένα από τα 7 πρώτα συμβατά προγράμματα για το Forma, αποτελεί από μόνο του ένα ξεχωριστό επίτευγμα για την ομάδα του Plex-Earth.

Η ίδια ομάδα αποτελεί τον κινητήριο μοχλό για την έκδοση του εγχειριδίου Geospatially-informed Design (GiD), το οποίο κίνησε το ενδιαφέρον στο περίπτερο του Plex-Earth. Τα πρώτα 99 διαθέσιμα αντίτυπα έγιναν ανάρπαστα από την πρώτη μέρα, αναγκάζοντας την ομάδα να υποσχεθεί την επανεκτύπωση ακόμα 100 αντιτύπων σύντομα.

Το πραγματικά έντονο ενδιαφέρον για τη νέα προσέγγιση του πλαισίου GiD δεν έμεινε μόνο εκεί: Όλες οι διαθέσιμες θέσεις για τη σχετική ζωντανή διάλεξη του Plex-Earth εξαντλήθηκαν προτού καν ξεκινήσει το AU23! O Νίκος Χανακούλας, επικεφαλής του τμήματος Υποστήριξης Πελατών κατάφερε να εξασφαλίσει και δεύτερη αίθουσα για την διάλεξη της δεύτερης ημέρας. Ωστόσο οι θεσεις εξαντλήθηκαν ξανά, με αποτέλεσμα μερικοί από τους πιο αποφασισμένους θεατές να αναγκαστούν να καθίσουν στο πάτωμα καθώς δεν πρόλαβαν να εξασφαλίσουν καρέκλα!

Η ζήτηση για τα εγχειρίδια GiD, το γεγονός ότι οι διαθέσιμες θέσεις δύο διαδοχικών διαλέξεων εξαντλήθηκαν καθώς και ότι το Plex-Earth επιλέχθηκε ως ένα από τα πρώτα και βασικότερα συμβατά προγράμματα του Autodesk Forma, αποτελούν αδιάσειστα στοιχεία ότι το Plex-Earth έχει κατακτήσει πλέον μια ηγετική θέση στο χώρο της υποστήριξης του AEC με γεωχωρικά δεδομένα.

Αποτελεί επίσης ξεκάθαρη ένδειξη ότι η συγκεκριμένη βιομηχανία επιδεικνύει έντονα την ανάγκη για εύκολα προσβάσιμα δεδομένα, ανάγκη την οποία τα συμβατικά προγράμματα παροχής δεδομένων GIS δεν έχουν κατορθώσει να καλύψουν.

Εάν θέλετε κι εσείς ένα αντίτυπο του εγχειριδίου GiD παρακαλούμε ενημερώστε μας. Κάθε συνεργάτης στο χώρο της επικοινωνίας που προτίθεται να καλύψει με άρθρο τα παραπάνω πεπραγμένα θα λάβει το δικό του αντίτυπο εντελώς δωρεάν.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com