Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Ποιους επιλέγει η Νέα Δημοκρατία για τις Περιφέρειες

Η δύναμη των κομμάτων στους Δήμους

by Times Newsroom

«Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει» λέει το ρητό και η Νέα Δημοκρατία φαίνεται πως θα το ακολουθήσει πιστά στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές του 2023 και συγκεκριμένα στους υποψήφιους Περιφερειάρχες που θα στηρίξει.

Στις εκλογές του 2019, υποψήφιοι με ή χωρίς το χρίσμα της Νέας Δημοκρατίας, αλλά με αναφορά στον συγκεκριμένο πολιτικό χώρο κέρδισαν τις 12 από τις 13 περιφέρειες της χώρας. Η μοναδική περίπτωση που περιφερειάρχης προέρχονταν από άλλο κόμμα ήταν αυτή της Κρήτης με τον Σταύρο Αρναουτάκη.

Έτσι, σύμφωνα με το MEGA, η Νέα Δημοκρατία: στην Αττική θα στηρίξει και πάλι τον Γιώργο Πατούλη, στην Κεντρική Μακεδονία τον Απόστολο Τζιτζικώστα, στη Θεσσαλία τον Κώστα Αγοραστό.

Στη Στερεά Ελλάδα θα είναι υποψήφιος ο Φάνης Σπανός, στη Δυτική Ελλάδα ο Νεκτάριος Φαρμάκης και στην Ήπειρο ο Αλέξανδρος Καχριμάνης.

Στην Ανατολική Μακεδονία – Θράκη η Νέα Δημοκρατία θα υποστηρίξει τον Χρήστο Μέτιο, στη Δυτική Μακεδονία τον Γιώργο Κασαπίδη και στο Νότιο Αιγαίο τον Γιώργο Χατζημάρκο. Οι εννιά προαναφερθέντες είναι οι ήδη εκλεγμένοι Περιφερειάρχες με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας που θα διεκδικήσουν την ανανέωση της θητείας τους.

Στις νέες… αφίξεις η Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με το MEGA, θα υποστηρίξει για Περιφερειάρχη Πελοποννήσου τον Δημήτρη Πτωχό και στο Βόρειο Αιγαίο πιθανότατα τον Αλκιβιάδη Στεφανή. Άγνωστο παραμένει το ποιον θα στηρίξει στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Τέλος στην Κρήτη η Νέα Δημοκρατία θα στηρίξει τον ήδη Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη.

Η δύναμη των κομμάτων στους Δήμους

Σε ό,τι αφορά στη δύναμη των κομμάτων στους δήμους της χώρας, η Νέα Δημοκρατία έχει και εκεί το «πάνω χέρι». Συγκεκριμένα, σε σύνολο 332 δήμων σε ολόκληρη τη χώρα, το κυβερνών κόμμα κερδίζει 184 Δήμους, συν 11 ακόμα με συνεργασία με άλλο κόμμα.

Τη δημοτική αρχή σε 105 Δήμους της χώρας διατηρεί το ΠΑΣΟΚ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ μόλις σε 20.

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com