Δημήτρης Μαύρος: Ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι πιο μορφωμένος από τον Τσίπρα

Για την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές αλλά και τον επόμενο πρόεδρο του κόμματος μίλησε στο OPEN ο Δημήτρης Μαύρος της MRB.

by Times Newsroom

«Δεν συνειδητοποιήθηκε ότι από τον ΣΥΡΙΖΑ ήθελε ο κόσμος να είναι ένα συστημικό κόμμα. Είχαμε ένα κόμμα από το οποίο υπήρχαν συστημικές προσδοκίες και εκείνο συμπεριφερόταν εφηβικά, ως αντισυστημικό. Άρα, εάν τη συστημικότητα τη βαφτίζουμε κεντρώα συμπεριφορά, ας είναι έτσι. Το θέμα είναι ότι από δεξιά δεν μπορεί να πάει, στην πράξη όμως είναι να συμπεριφέρεται εν τέλει κεντρώα. Έχουμε μπερδέψει δε ότι ο άξονας Δεξιά-Αριστερά έχει καταστραφεί, δεν υπάρχει πλέον. Αυτό που λέγαμε Κέντρο και μεσαίο χώρο επί Καραμανλή, σήμερα είναι μεσαία τάξη. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μίλησε για Δεξιά. Μίλησε για αλαζονεία. Άρα είναι μοιραίο ο ΣΥΡΙΖΑ να μιλήσει στη μεσαία τάξη, όπου η μεσαία τάξη είναι αντίληψη, κι όχι οικονομετρικά χαρακτηριστικά» είπε ο κ. Μαύρος στην «Ωρα Ελλάδος».

Σχολιάζοντας τη διάδοχη κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την παραίτηση Τσίπρα, ο κ. Μαύρος είπε: «Ποια χαρακτηριστικά πρέπει να έχει ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ; Πρώτον, ο νέος πρόεδρος πρέπει να είναι περισσότερο μορφωμένος από τον κ. Τσίπρα. Πρέπει να είναι περίπου ή εξίσου γοητευτικός όσο ο κ. Τσίπρας. Πρέπει να μπορεί να σταθεί στο εξωτερικό καλύτερα απ’ ό,τι ο κ. Τσίπρας. Και πρέπει εσωτερικά, μέσα στην Ελλάδα, οι αγορές να μη νιώθουν ότι απειλούνται από επιλογές τις οποίες θα κάνει. Άρα, βρείτε εσείς με τα χαρακτηριστικά που σας έδωσα τον κατάλληλο…».

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com