Economist: Η Ελλάδα είναι η χώρα της χρονιάς για το 2023 – Μητσοτάκης: Αναγνώριση των προσπαθειών του ελληνικού λαού

O Economist ανέδειξε την Ελλάδα ως χώρα της χρονιάς για το 2023 με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να αναφέρεται στην «αναγνώριση των προσπαθειών του ελληνικού λαού».

by Times Newsroom

«Πριν από μερικά χρόνια, ποιος θα περίμενε ότι η Ελλάδα θα αναδεικνυόταν από το Economist ως χώρα της χρονιάς; Κι όμως αυτό ακριβώς συνέβη. Μια αναγνώριση των προσπαθειών του ελληνικού λαού, των συνεχιζόμενων μεταρρυθμίσεων και της προόδου της χώρας μας.», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ανάρτησή του, παραθέτοντας το άρθρο του Economist.

Mε αφορμή τις αποδόσεις της ελληνικής κεφαλαιαγοράς, ο «Economist» «δείχνει» έντονα προς τη χώρα μας αναφέροντας ότι η πραγματική αξία του Χρηματιστηρίου έχει αυξηθεί πάνω από 40%. Οι επενδυτές έχουν ξαναστρέψει το βλέμμα τους στις ελληνικές εταιρείες καθώς η κυβέρνηση εφαρμόζει σειρά μεταρρυθμίσεων υπέρ της αγοράς, όπως αναφέρεται.

«Αν και η χώρα εξακολουθεί να είναι πολύ φτωχότερη από ό,τι ήταν πριν από τη μεγάλη κατάρρευσή της στις αρχές της δεκαετίας του 2010, σε πρόσφατη δήλωση το ΔΝΤ, κάποτε εχθρός της Ελλάδας, επαίνεσε «τον ψηφιακό μετασχηματισμό της οικονομίας» και τον «αυξανόμενο ανταγωνισμό στην αγορά» (…) ο υπόλοιπος κόσμος θα πρέπει να σηκώσει ένα ποτήρι ούζο σε αυτόν τον πιο απίθανο πρωταθλητή», καταλήγει ο «Economist» αναφερόμενος στη χώρα μας.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com