Έφοδος της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων στο υπουργείο Εσωτερικών για τη διαρροή των email

Τα στοιχεία που πήραν οι ελεγκτές μπορούν να δείξουν από ποιον ηλεκτρονικό υπολογιστή έφυγαν τα στοιχεία

by Times Newsroom

Για περισσότερες από τέσσερις ώρες η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ερευνούσε τα αρχεία στη Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Υπουργείου Εσωτερικών προκειμένου να βρει πώς, πότε και από πού διέρρευσε η λίστα με τα ονόματα εκλογέων του εξωτερικού που έφθασε στα χέρια της Άννας-Μισέλ Ασημακοπούλου.

Σύμφωνα με το Mega το επίμαχο e-mail έλαβε και ο Δημήτρης Σαββίδης, Έλληνας απόδημος που ζει και εργάζεται στην Ολλανδία.

«1η Μαρτίου του 2024, ώρα 08.37 το πρωί έλαβα ένα e-mail προς έκπληξή μας δίχως ποτέ να έχουμε δώσει τη συγκατάθεσή μας για επικοινωνία και χρήση από μια ευρωβουλευτή. Δεν μας ενδιέφερε σε ποιο κόμμα ανήκει μας εξέπληξε και μας εξόργισε το γεγονός ότι μπορούσε να έχει πρόσβαση στο ιδιωτικό μας mail», είπε ο ίδιος.

Δύο εβδομάδες μετά την αποκάλυψη της διαρροής e-mails αποδήμων, που οδήγησε στις απομακρύνσεις τόσο του γενικού γραμματέα του ΥΠ.ΕΣ Μιχάλη Σταυριανουδάκη όσο και του γραμματέα αποδήμων της ΝΔ Νίκου Θεοδωρόπουλου, δεκάδες είναι οι αγωγές που έχουν ήδη κατατεθεί από απόδημους κατά του Δημοσίου και κατά της ευρωβουλευτού.

«Το πιο εξοργιστικό ήταν ότι ο γραμματέας των απόδημων όχι μόνο δεν προθυμοποιήθηκε να ρίξει φως αλλά μας επιτέθηκε. Είπε σε γραπτά post «εφευρίσκουν ιστορίες για να χτυπήσουν την κ. ευρωβουλευτή» είναι ο κ. Θεοδωρόπουλος ο άνθρωπος που ευθυνόταν για την παράνομη χρήση προσωπικών δεδομένων είναι ο άνθρωπος που μας κατηγορούσε φωνάζει ο κλέφτης να φύγει ο νοικοκύρης», συμπλήρωσε ο Δημήτρης Σαββίδης.

Μετά το κόψιμο της ευρωβουλευτού από το γαλάζιο ψηφοδέλτιο η Ντόρα Μπακογιάννη έκανε λόγο για αδικαιολόγητο λάθος.

«Είχε μια λαμπρή διαδρομή στο Ευρωκοινοβούλιο πρέπει να πω, γιατί μην την αδικήσουμε και σε όλα. Έκανε ένα πάρα πολύ μεγάλο λάθος, το οποίο δεν δικαιολογείται για ευρωβουλευτή. Δεν δικαιολογείται και γι’ αυτό δεν είναι μέσα στις λίστες της Νέας Δημοκρατίας».

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com