Επίσκεψη Σταϊκούρα στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, επισκέφθηκε το βράδυ της Δευτέρας την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και το ΚΕΠΑΘ-Μ (Κέντρο Ελέγχου Περιοχής Αθηνών – Μακεδονίας), συνοδευόμενος από την Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για τις Μεταφορές, Χριστίνα Αλεξοπούλου και τον Γενικό Γραμματέα Μεταφορών, Γιάννη Ξιφαρά.

by Times Newsroom

Οι τρεις τους ενημερώθηκαν από τον Διοικητή της ΥΠΑ κ. Δριτσάκο, καθώς και από τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, για την προσωρινή αναστάτωση που προέκυψε λόγω των τεχνικών προβλημάτων στο σύστημα προγραμματισμού των πτήσεων της Μεγάλης Βρετανίας.

«Η ελληνική εναέρια κυκλοφορία και η επίγεια εξυπηρέτηση αεροδρομίων λειτούργησαν αποτελεσματικά και ο μεγάλος όγκος των καθυστερήσεων απορροφήθηκε άμεσα. Παραμένουμε σε ετοιμότητα», δήλωσε σε ανάρτησή της στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης η κα Αλεξοπούλου.

Από τη Βρετάνια έχουν ακυρωθεί 230 πτήσεις και προς τη Βρετανία 271 πτήσεις, συνολικά πάνω από 500 πτήσεις, τόνισε νωρίτερα ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στο Λονδίνο Θανάσης Γκαβός. Οι καθυστερήσεις, έφθαναν και τις 12 ώρες σε ορισμένες περιπτώσεις, και αφορούν τέσσερις στις πέντε πτήσεις στις οποίες εμπλέκονται βρετανικά αεροδρόμια. Υπάρχουν περίπου 80 πτήσεις που επηρεάστηκαν για τους επιβάτες από την Ελλάδα τόνισε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ. 

Το τεχνικό πρόβλημα έτυχε τη Δευτέρα, ημέρα αργίας στη Βρετανία, και παραδοσιακά μια από τις ημέρες με τη μεγαλύτερη κίνηση στα βρετανικά αεροδρόμια, καθώς οι εκδρομείς παρέτειναν τις διακοπές τους και επρόκειτο να επιστρέψουν όχι μόνο από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, αλλά και από τα νησιά με προορισμό όχι μόνο το Λονδίνο, αλλά και πολλά περιφερειακά αεροδρόμια. 

Ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών Μαρκ Χάρπερ αναγνώρισε ότι οι πτήσεις “εξακολουθούν δυστυχώς να επηρεάζονται”.

“Θα ενθαρρύνω όλους τους επιβάτες να διαβάσουν τις οδηγίες της ΥΠΑ του Ηνωμένου Βασιλείου και να γνωρίζουν τα δικαιώματά τους όταν καθυστερούν ή ακυρώνονται πτήσεις”, πρόσθεσε.
Η CAA, ή η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας, είναι η καταστατική εταιρεία που επιβλέπει και ρυθμίζει όλες τις πτυχές της πολιτικής αεροπορίας στη Βρετανία.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com