Επιστήμονες «αδειάζουν» τον καθηγητή του Χάρβαρντ για το «πρώτο εξωγήινο αντικείμενο» στη Γη – «Περιμένουμε αποδείξεις»

«Ελπίζω να κάνω λάθος και ο ET να μας επισκέφθηκε»

by Times Newsroom

Ο καθηγητής φυσικής του Χάρβαρντ, Άβι Λεμπ, μπορεί να ανακοίνωσε ότι ανακαλύφθηκε στη Γη το «πρώτο εξωγήινο αντικείμενο», προερχόμενο πιθανώς από εξωγήινο διαστημόπλοιο, ωστόσο αρκετοί συνάδελφοι του διαφώνησαν, τονίζοντας ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις.

Σύμφωνα με την Daily Mail, οι ισχυρισμοί του επιστήμονα βασίζονται σε αναλύσεις που έκανε σε θραύσματα από μετεωρίτη που συνετρίβη στον Ειρηνικό Ωκεανό το 2014 και συγκεκριμένα ανοιχτά της Παπούα της Νέας Γουινέας. Ο ίδιος θεωρεί πως στη πραγματικότητα πρόκειται για κομμάτια που προέρχονται από εξωγήινο σκάφος, όμως ειδικοί αναφέρουν ότι δεν έκανε με σωστό τρόπο τις αναλύσεις.

Συγκεκριμένα, αναφέρουν ότι στο βυθό του Ειρηνικού περιέχονται θραύσματα από αρκετούς μετεωρίτες, δορυφόρους, αλλά και στρατιωτικό υλικό. Μάλιστα, στην τελευταία περίπτωση πολλά κομμάτια χαρακτηρίζονται απόρρητα και δεν είναι εύκολο να αποκτήσει κάποιος πρόσβαση, ώστε να κάνει αναλύσεις. Έτσι, θεωρούν ότι δεν συνέκρινε σωστά δείγματα μεταξύ τους, για να καταλήξει στο παραπάνω συμπέρασμα.

Χαρακτηριστικά, ο Δρ. Μάθιου Γκεντζ, καθηγητής στο τμήμα Μηχανικής του Imperial College London, δήλωσε πως «ελπίζω να κάνω λάθος και ο ET να μας επισκέφθηκε. Περιμένω τις αποδείξεις».

«Υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες κράματα και υποψιάζομαι ότι δεν τα συνέκρινε όλα, ιδίως αν σκεφτεί κανείς ότι ορισμένα από αυτά καλύπτονται από το απόρρητο των στρατιωτικών υλικών», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Επίσης, ο αστροφυσικός Στιβ Τινγκέι, από το Πανεπιστήμιο Κέρτιν, είπε πως «γενικά οι επιστήμονες περνούν πρώτα από τη διαδικασία της αξιολόγησης του έργου τους από συναδέλφους και μετά κάνουν μεγάλες ανακοινώσεις. Ο Λεμπ κάνει διαφορετικά τα πράγματα και αυτό προφανώς ενοχλεί πολύ κόσμο».

«Προσωπικά δεν θεωρώ φρικτή την προσέγγιση του Άβι, αφού σε τελική ανάλυση όλα τα στοιχεία θα πρέπει να παρουσιαστούν επίσημα, να αξιολογηθούν ανεξάρτητα και, κάποια στιγμή, η επιστημονική κοινότητα θα βγάλει τα συμπεράσματά της. Έτσι λειτουργεί η επιστήμη. Η θορυβώδης μειοψηφία έχει δικαίωμα, μέχρις ενός σημείου, να υπάρχει επίσης», είπε μεταξύ άλλων για τον συνάδελφο του.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com