Ερντογάν σε Σακελλαροπούλου: Σκοπός να ανεβάσουμε τον όγκο των εμπορικών συναλλαγών από τα 5,5 δισ. δολάρια στα 10

«Θα είναι καλύτερο για το μέλλον και των δυο πλευρών να μιλήσουμε βλέποντας το γεμάτο μέρος του ποτηριού»

by Times Newsroom

Στην ενίσχυση της εμπορικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας εστίασαν μεταξύ άλλων κατά τη διάρκειατης συνάντησής τους την Πέμπτη (7/12) ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Ο πρόεδρος της Τουρκίας εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η συνεδρίαση του 5ου Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας θα αποτελέσει ευκαιρία για να ξεκινήσει μια νέα εποχή στις σχέσεις Τουρκίας και Ελλάδας, ενώ πρόσθεσε ότι προς την κατεύθυνση αυτή θα κινηθούν και οι αρμόδιοι υπουργοί των δυο χωρών, που θα υπογράψουν τις σχετικές συμφωνίες.

Όπως δήλωσε, «σκοπός είναι να ανεβάσουμε από 5,5 δισεκατομμύρια δολάρια τον όγκο των εμπορικών συναλλαγών στα 10 δισεκατομμύρια» και παρατήρησε ότι «θα συζητήσουμε ποια βήματα μπορούμε να κάνουμε σε όλα τα πεδία, σε όλα τα θέματα».

«Τα τραγικά συμβάντα που αντιμετώπισαν φέτος οι χώρες μας έγιναν αφορμή για να αποδειχθεί για μια ακόμη φορά το αίσθημα αλληλεγγύης»

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου υποδεχόμενη τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τόνισε την ανάγκη Ελλάδα και Τουρκία να εργαστούν από κοινού για την ενίσχυση της ευημερίας, τη διαφύλαξη της ειρήνης, της σταθερότητας, του σεβασμού του διεθνούς δικαίου, καθώς και για την προώθηση σχέσεων καλής γειτονίας προς όφελος και των δυο λαών, αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Ειδικότερα, η κ. Σακελλαροπούλου, υπογράμμισε ότι «τα τραγικά συμβάντα που αντιμετώπισαν φέτος οι χώρες μας έγιναν αφορμή, για να αποδειχθεί για μια ακόμη φορά ότι το αίσθημα αλληλεγγύης και η επίδειξη ανθρωπιάς, κάτω από δύσκολες συνθήκες, είναι ένα κοινό χαρακτηριστικό, που ενώνει τους δυο λαούς».

Παράλληλα, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, υποστήριξε ότι «η διαπίστωση αυτή αποτελεί ισχυρή βάση για να στηριχθεί η αμοιβαία πολιτική βούληση για την εδραίωση ενός κλίματος, που θα επιτρέψει την εμβάθυνση της συνεργασίας και την αποφυγή εντάσεων στις διμερείς μας σχέσεις».

Στο ίδιο πλαίσιο, ανέφερε ότι «εάν αναλογιστούμε τι γίνεται στον περίγυρό μας, είναι αναγκαίο, περισσότερο ίσως από ποτέ, Ελλάδα και Τουρκία να εργαστούν από κοινού για την ενίσχυση της ευημερίας, για τη διαφύλαξη της ειρήνης, της σταθερότητας, του σεβασμού του διεθνούς δικαίου, καθώς και για την προώθηση σχέσεων καλής γειτονίας προς όφελος και των δυο λαών μας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής».

Ωστόσο, παρατήρησε ότι «έχοντας επίγνωση του γεγονότος ότι υπάρχουν ζητήματα, στα οποία έχουμε διαφορετικές προσεγγίσεις, είναι σημαντική η διατήρηση και εμπέδωση του εποικοδομητικού κλίματος» και πρόσθεσε ότι «η παρουσία σας, σήμερα στην Ελλάδα, μετά την πάροδο έξι ετών, πιστεύω ότι αντανακλά, το θετικό αυτό πνεύμα».

Ευχήθηκε παράλληλα ειρήνη και ευημερία στον φίλο λαό της Τουρκίας, καθώς και παραγωγικές συνομιλίες, στο πλαίσιο του 5ου Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδος-Τουρκίας και καλωσόρισε και πάλι τον Τούρκο Πρόεδρο στην Ελλάδα.

Κλείνοντας, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τόνισε ότι θα είναι καλύτερο για το μέλλον και των δυο πλευρών να μιλήσουμε βλέποντας το γεμάτο μέρος του ποτηριού.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com