Ευρωεκλογές 2024 – ΠΑΣΟΚ: Εβαλε… πήχη για τον Ανδρουλάκη η Γιαννακοπούλου

Τον πήχη στο 18%-20% για το ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές έβαλε η Νάντια Γιαννακοπούλου, ασκώντας πίεση στον Νίκο Ανδρουλάκη.

by Times Newsroom

Σε χθεσινή της συνέντευξη, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, η οποία είχε διαφωνήσει δημοσίως με τη στάση του κόμματός της ενάντια στο νομοσχέδιο για τα μη κρατικά ΑΕΙ, είπε -μιλώντας για τις ευρωεκλογές- ότι στο 14%-15% τα πράγματα θα είναι πολύ πιο δύσκολα για το ΠΑΣΟΚ και ότι ο στόχος δεν πρέπει να είναι μόνο η δεύτερη θέση, αλλά και ένα ποσοστό της τάξης 18%-20%.

«Εγώ ανήκω σε αυτούς που όταν όλες οι μετρήσεις μάς έδειχναν δεύτερο κόμμα, με ένα ποσοστό 1-3 μονάδες πάνω από τον ΣΥΡΙΖΑ, πάντα έλεγα ότι εμάς δεν μας ενδιαφέρει να είμαστε το δεύτερο κόμμα, αλλά πόσο θα μπορέσουμε να αυξήσουμε το ποσοστό μας.

Εξακολουθώ να πιστεύω ότι, αν πορευτούμε προς τις ευρωεκλογές με καθαρές θέσεις, στοχεύοντας στο χώρο του Κέντρου και της Κεντροαριστεράς, όπου βλέπουμε να έχουν μεγάλη απογοήτευση από τον κ. Μητσοτάκη και από την κυβέρνηση της Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ όχι απλά θα είναι δεύτερο κόμμα, αλλά μπορεί να πάρει σημαντικό ποσοστό. Ομως χρειάζεται καθαρότητα στις θέσεις μας. Είμαι σίγουρη και σας το λέω ότι το ΠΑΣΟΚ θα μας εκπλήξει θετικά. Δεν μας αρκεί απλά και μόνο να είμαστε στη δεύτερη θέση με ένα χαμηλό ποσοστό του 14%-15% και η Ν.Δ. να πάρει 33%. Αυτό δεν λέει πολλά. Σημασία έχει το ΠΑΣΟΚ να είναι δεύτερο αλλά και να καταγράψει ένα ποσοστό της τάξης του 18%-20%», είπε η κ. Γιαννακοπούλου.

Ψηλά…

Σε ερώτηση του παρουσιαστή αν εκεί είναι ο πήχης για το ΠΑΣΟΚ και τον Νίκο Ανδρουλάκη, η κ. Γιαννακοπούλου απάντησε: «Ο πήχης είναι όσο το δυνατόν πιο ψηλά, βεβαίως. Γιατί ο πήχης πρέπει να δείξει ένα πράγμα στον ελληνικό λαό. Οτι τα επόμενα τρία χρόνια μέχρι τις εθνικές εκλογές το δεύτερο κόμμα θα μπορέσει να αμφισβητήσει τη Ν.Δ. Αν εμείς είμαστε στο 14%-15% και η Ν.Δ. είναι 15-20 μονάδες πάνω, εντάξει, εκεί πέρα τα πράγματα θα είναι πολύ πιο δύσκολα».

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com