Φωτιά στον Αυλώνα: Αποκαλυπτικές φωτογραφίες από τις απόπειρες εμπρησμών

Την ώρα που η πυρκαγιά στη νότια πλευρά της Πάρνηθας παρουσίαζε βελτιωμένη εικόνα, ξεκίνησε ένα μπαράζ διαδοχικών πυρκαγιών στη βόρεια πλευρά της Πάρνηθας και συγκεκριμένα από τον Αυλώνα μέχρι το Σικάμηνο.

by Times Newsroom

Στην πρώτη φωτό βλέπετε την τριάδα εστιών που μπήκαν στις 08:57 και στη δεύτερη τις άλλες τρεις που μπήκαν διαδοχικά στις 09:47, όπως αναφέρονται αναλυτικά στη δήλωση του Βασίλη Κικίλια.

Ο Βασίλης Κικίλιας στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε αναφέρθηκε στο συγκεκριμένο μπαράζ αποπειρών εμπρησμού.

Στους πρόποδες της Πάρνηθας, στην περιοχή Αυλώνα, από τις 8 το πρωί έγιναν 9 απόπειρες εμπρησμού.

  • 8:13 περιοχή Αυλώνας, πρώτη προσπάθεια.
  • 8:57: περιοχή Σικάμηνο/ Αυλώνα τρεις προσπάθειες
  • 9:47: περιοχή Σικάμηνο/Αυλώνα άλλες τρεις προσπάθειες
  • 10:51: Βόρεια της Αυλώνας, μια προσπάθεια.
  • 12:02: Βόρεια της Αυλώνας, στους πρόποδες της Πάρνηθας, μια προσπάθεια εμπρησμού η οποία πήρε διαστάσεις.

Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Aντιπύραρχος Γιάννης Αρτοποιός, κατά την έκτακτη ενημέρωση για τις δασικές πυρκαγιές, που πραγματοποίησε σήμερα, 24 Αυγούστου και ώρα 12:20 από το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων, στο Μαρούσι, είπε: «Στους πρόποδες της Πάρνηθας, στην ευρύτερη περιοχή του Αυλώνα, τις τελευταίες 24 ώρες, οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετώπισαν συνολικά 12 πυρκαγιές, πριν επεκταθούν και λάβουν επικίνδυνες διαστάσεις. Επίσης, έχει παρατηρηθεί, ότι στην ευρύτερη περιοχή της πυρκαγιάς στην Πάρνηθα, κάποιοι χρησιμοποιούν συστήματα μη επανδρωμένων αεροσκαφών. Σας γνωρίζουμε ότι, ο εναέριος χώρος των επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς έχει δεσμευτεί με οδηγία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, αποκλειστικά για την αεροπυρόσβεση. Σε κάθε άλλη περίπτωση παραβιάζονται οι όροι ασφαλείας πτήσεων».

Όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής, αρμόδιος για την Πολιτική Προστασία, Βασίλης Κόκκαλης, τις τελευταίες δύο ώρες εκδηλώθηκαν τουλάχιστον πέντε εστίες πυρκαγιάς στην περιοχή Ασπροχώρι Αυλώνα. Τόνισε ότι η πυροσβεστική έσβηνε τη μία εστία και μετά από λίγο ξεσπούσε άλλη σε διαφορετικό σημείο στην ίδια περιοχή.

Τέσσερις προσαγωγές υπόπτων για εμπρησμούς σε Αυλώνα και Μενίδι

Στην προσαγωγή δύο Ελλήνων, 43 και 44 ετών, υπόπτων για εμπρησμό στην περιοχή του Αυλώνα προχώρησε σήμερα η αστυνομία. Οι δύο άνδρες φέρονται να κινούνταν στην περιοχή με δύο αυτοκίνητα, ένα ΙΧ και ένα φορτηγό. Στην κατοχή του ενός βρέθηκαν κυάλια και αναπτήρες.Οι δύο ύποπτοι θα ανακριθούν από το ανακριτικό της Πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Αττικής, Βασίλη Κόκκαλη, ο οποίος μίλησε στον ΣΚΑΪ, ο ένας εκ των δύο προσαχθέντων σχετίζεται και με πολλαπλές απόπειρες εμπρησμού στον Ωρωπό, τις οποίες κατήγγειλε ο δήμαρχος Ωρωπού.Πρόκειται, όπως είπε, για κάτοικο της περιοχής του Αυλώνα.

Εξάλλου, άλλα δύο ατομα προσήχθησαν για εμπρησμό στο Μενίδι. Η φωτιά στη θέση «Άγιος Γεώργιος» πάνω από τον Αυλώνα ξέσπασε γύρω στις 12 το μεσημέρι. Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Αττικής, Βασίλη Κόκκαλη, ο οποίος μίλησε στον ΣΚΑΪ, ο ένας εκ των δύο προσαχθέντων είναι κάτοικος της περιοχής.

Εξάλλου, ο κ. Κόκκαλης κατήγγειλε ότι τις τελευταίες ώρες δύο ώρες πριν από την εκδήλωση πυρκαγιάς στον Αυλώνα εκδηλώθηκαν άλλες πέντε εστίες πυρκαγιάς στην ίδια περιοχή. Τόνισε ότι η πυροσβεστική έσβηνε τη μία εστία και μετά από λίγο ξεσπούσε άλλη σε διαφορετικό σημείο στην ίδια περιοχή. Ο αντιπεριφερειάρχης είπε μάλιστα πως υπάρχουν καταγγελίες για συγκεκριμένο φορτηγάκι, ο οδηγός του οποίου εθεάθη από κατοίκους να βάζει φωτιά. «Έχουν κρατηθεί τα στοιχεία του, θα διερευνηθεί» είπε ο κ. Κόκκαλης.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com