Η Κύπρος διώχνει τις Αγγλικές βάσεις!

Ευκαιρία να το θυμίσουμε στην διεθνή κοινότητα και στους αγωνιστές της Αριστεράς και των woke ότι στον αντιναζιστικό και στον αντιϊμπεριαλιστικό αγώνα οι Τούρκοι δεν είχαν ούτε έναν νεκρό. Τελεσίγραφο λοιπόν στον αριθμό 10: «Ή στηρίζετε ό,τι θέλει η Κύπρος και η Ελλάδα ή φεύγετε». Τόσο απλά -και τόσο δύσκολα.

by Times Newsroom
  • του Αλέξανδρου Ασωνίτη

Με σημερινή έκτακτη δήλωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας στις 13:00, ανακοινώθηκε με τον πλέον  επίσημο τρόπο η απόφαση της Δημοκρατίας να ανακτήσει την πλήρη κυριαρχία της επί του εδάφους των αγγλικών βάσεων στην Κύπρο, κινούμενη νομικά στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, κατά το επιτυχές πρότυπο του αφρικάνικου νησιωτικού κράτους του Μαυρικίου. Ενθουσιασμένος ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας δήλωσε την απόλυτη συμπαράστασή του στην δίκαιη και επιβεβλημένη αυτή ενέγεια της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Φυσικά, τέτοια ανακοίνωση δεν υπήρξε, ευχόμαστε να υπάρξει, το δεύτερο σκέλος με τον ενθουσιασμένο πρωθυπουργό θυμίζει κακεντρεχές αστείο -και απολογούμαι. Για σκεφθείτε, όμως, πώς θα άλλαζαν όλα, αν η Κύπρος πήγαινε στην Χάγη, τώρα μάλιστα που έχει ξεκινήσει σχετικές συζητήσεις η απεσταλμένη του ΟΗΕ κα Κουέγιαρ. Σκεφθείτε τι μήνυμα προς όλους θα ήταν μια τέτοια πράξη και τι συνέπειες θα είχε. Γονυπετής η ευτελής Αγγλία θα εκλιπαρούσε να παραμείνει με οποιοδήποτε αντάλλαγμα στην Κύπρο (την οποία παρέδωσε στην Τουρκία μαζί με ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, χούντα, Γλύξμπουργκ, Μητσοτάκη, Καραμανλή, Αβέρωφ), και εμείς θα απαιτούσαμε την απόλυτη, πειθήνια στήριξη της σε ό,τι αποφασίζουν η Κύπρος κι η Ελλάδα, σε οποιοδήποτε θέμα, των κλεμμένων γλυπτών του Παρθενώνα συμπεριλαμβανομένων, φυσικά. Τώρα παραπονιόμαστε και διαμαρτυρόμαστε για τις δηλώσεις του Άγγλο πρέσβυ στην Λευκωσία, αντί να τον και να τους ταπεινώσουμε στην μνήμη των αγωνιστών της ΕΟΚΑ, που απαγχόνισε η Βασίλισσά τους, και της Απελευθέρωσης στην οποία δεν μετείχαν οι Τουρκοκύπριοι, μόνο οι Έλληνες. Ευκαιρία να το θυμίσουμε στην διεθνή κοινότητα και στους αγωνιστές της Αριστεράς και των woke ότι στον αντιναζιστικό και στον αντιϊμπεριαλιστικό αγώνα οι Τούρκοι δεν είχαν ούτε έναν νεκρό. Τελεσίγραφο λοιπόν στον αριθμό 10: «Ή στηρίζετε ό,τι θέλει η Κύπρος και η Ελλάδα ή φεύγετε». Τόσο απλά -και τόσο δύσκολα.

Το ίδιο ισχύει και για την σύμμαχο του Μουσσολίνι Αλβανία. Αρκεί μια ξεκάθαρη δήλωση ότι πότε δεν θα συναινέσουμε στην είσοδό της στην ΕΕ, αν δεν ικανοποιήσει όλα μας τα αιτήματα, όλα, ένα προς ένα. Ξεκινώντας από τον φυλακισμένο Μπελέρη και την εθνική μας μειονότητα και φτάνοντας στην ΑΟΖ και στους Αλβανούς ποινικούς στην Ελλάδα. Τότε θα ήξερε καλύτερα κι ο Μπλίνκεν τι θα έλεγε μαζί τους στην επίσκεψή του, και θα ακούγαμε τι ωραία θα τα έλεγε ο Ράμα στις Βρυξέλλες και στην Άγκυρα.

Ή μήπως περιμένουμε την de jure υποταγή της Αλβανίας στην Τουρκία ή μήπως νομίζουμε ότι δεν έχει εκπονήσει σχέδιο η Τουρκία για το πώς θα αποτελεί συνεχή μοχλό πίεσης εναντίον μας η Αλβανία; Αυτήν την επιβεβαίωση περιμένουμε, για να αρχίσουμε τα παράπονα και τις διαμαρτυρίες, αντί να δράσουμε προληπτικώς, δικαιώνοντας τον Τσαβούσογλου που μας λοιδορούσε: όλο κλαίγεσθε και κλαίγεσθε. Δεν έλεγε ψέμματα.

Γιατί διαπαιδαγωγούμαστε, ατύπως εδώ και 100 χρόνια, επισήμως από το 1980 και μετά, πώς δεν διεκδικούμε τίποτε από κανέναν (ποιες γερμανικές αποζημιώσεις;) και δεν παραχωρούμε τίποτε -επισήμως, de jure. Ανεπισήμως, de facto, δίνουμε σιγά-σιγά ό,τι θέλουν οι: Τουρκία, Σκόπια, Λιβύη, Αλβανία, Γερμανία, ΗΠΑ, Ιταλία, Αίγυπτος, ΕΕ, οι πάντες. Έχει κερδίσει εδώ κι 100 χρόνια κάτι ο Ελληνισμός εκτός από τα Δωδεκάνησα, στο πλαίσιο μιας παγκόσμιας διευθέτησης όμως, και την ανακήρυξη της Κυπριακής ΑΟΖ από τον Τάσσο Παπαδόπουλο; Έχει; Έχει κάποια αιτήματα, διεκδικεί κάτι, εφαρμόζει το Διεθνές Δίκαιο στην ΑΟΖ, στα 12 μίλια; Τι κάνει; Ακόμη και με την Βουλγαρία μας πρόλαβε η Τουρκία, αν ισχύουν τα γραφέντα, και συνήψε στρατιωτική συνθήκη. Ρίξτε λοιπόν μια ματιά στην καθημερινότητα και θα δείτε τι μας απασχολεί.

Αλλά, ευτυχώς: Ζήτω ο νέος τύπος ανθρώπου, χωρίς μάνα και πατέρα, κάτω τα φασιστικά φύλα, ζήτω ο πολυχρονεμένος μας δικαιωματιστής πρωθυπουργός, υιός Μητσοτάκη.

ΥΓ: Έναν τύπο ονόματι Λαέρτης (σικ) Βασιλείου που περιθάλψαμε επί χρόνια και το 2018 σκύλεψε την μνήμη του Κατσίφα και τις προάλλες μιμήθηκε τον Κασιδιάρη κι έριξε νερό σε εκπρόσωπο της Ομόνοιας, σε τηλεοπτική συζήτηση, θα του αφαιρέσουμε την ελληνική ιθαγένεια, αν του έχουμε δώσει, και θα τον κηρύξουμε ανεπιθύμητο στην Ελλάδα, έχει, δεν έχει ιθαγένεια; ΄Η δεν είμαστε ικανοί ούτε γι’ αυτό;

Όσο για τον Στυλιανίδη και το «η μισή Κύπρος είναι τουρκική» επαληθεύει την ρήση ότι από αγκάθι βγαίνει ρόδο κι από ρόδο αγκάθι. Ισχύει πρωτίστως για τους Ελλαδίτες και μετά για τους Κύπριους. Ελεύθερους μας γέννησαν, δούλοι καταντήσαμε. Οικειοθελώς.

*Ο Αλέξανδρος Ασωνίτης είναι συγγραφέας.  Η μυθιστορηματική του τριλογία: Εκτέλεση, Εκδίκηση, Καθαρμοί,  κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη. Διευθύνει την σχολή σεμιναρίων Ανοιχτή Τέχνη, στο Σύνταγμα

ΠΗΓΗ: https://ardin-rixi.gr/archives/255777

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com