Ισραήλ: Συνελήφθη στέλεχος του ISIS- Σχεδίαζε τρομοκρατική επίθεση

Ο Ισραηλινός Στρατός συνέλαβε έναν πράκτορα του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) κατά τη διάρκεια της νύχτας στη Δυτική Όχθη, ανέφεραν ισραηλινά μέσα ενημέρωσης την Πέμπτη.

by Times Newsroom

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης σχεδίαζε να εκτελέσει μια επίθεση στο εγγύς μέλλον.

Σε κοινή επιχείρηση στην οποία συμμετείχε η Αστυνομία των Συνόρων στην Ιερουσαλήμ, μαζί με πρόσθετες δυνάμεις και συντονισμό πληροφοριών από την Shin Bet, το άτομο συνελήφθη και μεταφέρθηκε για περαιτέρω έρευνα. Φέρεται ότι σχεδίαζε να πραγματοποιήσει επίθεση στο άμεσο μέλλον.

Εξαρθρώθηκαν πυρήνες τρομοκρατών του ISIS στη Δυτική Όχθη

Προηγουμένως, τον Μάρτιο, η Shin Bet ανακοίνωσε ότι εξάρθρωσε μια τρομοκρατική ομάδα που σχεδίαζε επιθέσεις εμπνευσμένη από το Ισλαμικό Κράτος. Τα τέσσερα μέλη του πυρήνα, που προέρχονταν από την περιοχή του χωριού Tarqumiyah της Δυτικής Όχθης, κοντά στη Χεβρώνα, είχαν συγκεντρώσει 100 εκρηκτικούς μηχανισμούς χρησιμοποιώντας καθοδήγηση από βίντεο στο διαδίκτυο και οδηγίες που παρείχαν στελέχη του Ισλαμικού Κράτους στο εξωτερικό.

Τον Ιανουάριο, δύο τρομοκράτες που συνδέονται με την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος συνελήφθησαν από την αστυνομία, την αστυνομία συνόρων και τη Shin Bet για τον σχεδιασμό επίθεσης στην Ιερουσαλήμ.

Οι τρομοκράτες είχαν ορκιστεί προηγουμένως πίστη στην τρομοκρατική οργάνωση όπως αναφέρει η jerusalempost, είχαν αποκτήσει χημικά υλικά για την κατασκευή εκρηκτικών και σχεδίαζαν να στοχοποιήσουν πολίτες και δυνάμεις ασφαλείας που σταθμεύουν στην πρωτεύουσα.

Η εισαγγελία αναμένεται να ασκήσει ποινικές διώξεις εναντίον τους.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com