Καιρός – Πάσχα 2023: Χαλάει ο καιρός – Έρχονται βροχές τη Μεγάλη Εβδομάδα

Με άστατο καιρό κάνει ποδαρικό η Μεγάλη Εβδομάδα, καθώς για αύριο Μεγάλη Δευτέρα αναμένονται μπόρες και τοπικές καταιγίδες και βροχές κατά περιόδους στα δυτικά ηπειρωτικά τμήματα, και τοπικά στα Επτάνησα.

by Times Newsroom

Η πιο δύσκολη μέρα θα είναι η Μεγάλη Δευτέρα με τη χώρα να έχει άστατο καιρό στο σύνολό της, ενώ έπειτα και όσο οδεύουμε προς το Πάσχα, ο καιρός θα βελτιώνεται. Ωστόσο, τα τελευταία δεδομένα δείχνουν αστάθεια και ανήμερα της Κυριακής του Πάσχα.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου Γιώργου Τσατραφύλλια, ο καιρός τη Μεγάλη Εβδομάδα αναμένεται να έχει δύο «πρόσωπα», το… φθινοπωρινό και το ανοιξιάτικο.

Στις υπολοιπες περιοχές στα ανατολικά και κεντρικό και βόρεο Αιγαίο, ο καιρός θα είναι επίσης άστατος και μουντός στο μεγαλύτερος μέρος του, ενώ στα βόρεια ηπειρωτικά δεν αποκλείονται χιονοπτώσεις πάνω από τα 1000 μέτρα υψόμετρο.

Μικρή υποχώρηση θα σημειώσει ο υδράργυρος, ενώ σχεδόν παντού θα επικρατήσουν βοαριάδες, που τοπικά θα πνέουν έως και 7 μποφόρ.

Για την Αττική, σύμφωνα με την ΕΜΥ, προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και το μεσημέρι-απόγευμα κυρίως στα νότια καταιγίδες.
ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Συννεφιά με τοπικές βροχές και κατά διαστήματα μεμονωμένες καταιγίδες αναμένονται στη Θεσσαλονίκη με τη θερμοκρασία από 7 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση της ΕΜΥ για τη Μεγάλη Εβδομάδα

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 10-04-2023

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τη βόρεια Εύβοια και τις Σποράδες και το απόγευμα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Τις βραδινές ώρες, ενώ ο καιρός στα βορειοδυτικά θα βελτιωθεί, στα ανατολικά και τα νότια θαλάσσια παραθαλάσσια τμήματα θα εκδηλώνονται καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα κεντρικά και τα βόρεια.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΤΡΙΤΗ 11-04-2023

Στα ανατολικά και τα νότια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια παραθαλάσσια τμήματα σποραδικές καταιγίδες που μέχρι τις βραδινές ώρες θα περιοριστούν στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά άιθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βόρειοι βορειοδυτικοί και βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Μ. Τετάρτη 12/4

  • Βροχές καταιγίδες σε: Ιόνιο, ηπειρωτικά, Κυκλάδες, Κρήτη
  • Χιόνια στα ορεινά
  • Βόρειοι άνεμοι μέχρι 7 μποφόρ
  • Θερμοκρασία έως 15-16 βαθμούς.

Μ. Πέμπτη 13/4

  • Λίγες βροχές σε: ανατολική Μακεδονία, Θράκη, ανατολικό Αιγαίο, Δωδεκάνησα.
  • Βόρειοι άνεμοι μέχρι 6 μποφόρ
  • Θερμοκρασία έως 18-19 βαθμούς.

Μ. Παρασκευή 14/4

  • Λίγες νεφώσεις
  • Βόρειοι άνεμοι μέχρι 5 μποφόρ
  • Θερμοκρασία έως 19-20 βαθμούς.

Μ. Σάββατο 15/4

  • Γενικά αίθριος
  • Βόρειοι άνεμοι μέχρι 5 μποφόρ
  • Θερμοκρασία έως 19-20 βαθμούς.

Κυριακή του Πάσχα 16/4

Λίγες νεφώσεις

Βόρειοι άνεμοι μέχρι 5 μποφόρ

Θερμοκρασία έως 19-20 βαθμούς.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com