Kακοκαιρία «Daniel»: Εκκενώνονται συνοικίες της Λάρισας – Μηνύματα του 112 – Σοκαριστικές εικόνες από τις πλημμυρισμένες περιοχές

Συνεχίζονται τα πλημμυρικά φαινόμενα στην πόλη της Λάρισας, λόγω της αυξημένης ροής των υδάτων στον Πηνειό, γεγονός που δείχνει ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος το επόμενο διάστημα.

by Times Newsroom

Με ανακοίνωσή του ο δήμος Λαρισαίων καλεί για εκκένωση των Εργατικών Κατοικιών στην περιοχή της Λάρισας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει: “Ενημερώνονται οι κάτοικοι των Εργατικών Κατοικιών της Γιάννουλης (παλιές και νέες) να εκκενώσουν τις ισόγειες κατοικίες της περιοχής τους. Αν έχουν πρόσβαση σε διαμερίσματα άνω του ισογείου να οδηγηθούν προς αυτά. Διαφορετικά θα μπορούν να προσεγγίσουν προς τη δομή φιλοξενίας που έχει συσταθεί στο Κλειστό της Νεάπολης. Απευθύνουμε θερμή παράκληση προς τους πολίτες της Λάρισας να συμμορφώνονται με τις οδηγίες των αρχών”.

Μήνυμα μέσω του 112 σε όσους βρίσκονται στην περιοχή Γιάννουλη και στις εργατικές κατοικίες να εκκενώσουν προς Τύρναβο και Λάρισα, «λόγω υπερχείλισης του Πηνειού».

Νωρίτερα μήνυμα του 112 εστάλη στους κατοίκους των περιοχών Βρυότοπος και Αμπελώνας, προκειμένου να απομακρυνθούν από αυτές και να κατευθυνθούν προς τον Τύρναβο, λόγω σπασίματος αναχώματος του ποταμού Πηνειού.

Παραπήνειες συνοικίες της Λάρισας, ο Άγιος Θωμάς, ο Άγιος Χαράλαμπος, ο Ιπποκράτης, η Νέα Σμύρνη, έχουν πλημμυρίσει ενώ έχει διακοπεί η κυκλοφορία προς τον περιφερειακό δρόμο στα Τρίκαλα, εντός της Λάρισας, από τη δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης.

Δυνάμεις της Πυροσβεστικής προχωρούν σε απεγκλωβισμό κατοίκων, καθώς η στάθμη του νερού έχει ανέβει επικίνδυνα, με αποτέλεσμα να πλημμυρίζουν σπίτια.

Κλιμάκιο το δήμου Λαρισαίων προχώρησε σε τροφοδοσία σακιών με άμμο στις συνοικίες, με τους εθελοντές να δημιουργούν μικρά αναχώματα για την προστασία από τα νερά.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com