Κάμερον: Σχεδόν απόλυτη αποτυχία η κίνηση της Τεχεράνης

Από την πλευρά του ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ντέιβιντ Κάμερον κάλεσε το Ισραήλ να μην προχωρήσει σε αντίποινα εις βάρος της Τεχεράνης σχολιάζοντας ότι η κίνηση του Ιράν ήταν σχεδόν απόλυτη αποτυχία και ότι το επίκεντρο θα πρέπει να παραμείνει μια συμφωνία για εκεχειρία στη Γάζα.

by Times Newsroom

“Αν κάποιος είναι στο Ισραήλ σήμερα το πρωί, θα σκέφτεται πολύ σωστά, ‘έχουμε κάθε δικαίωμα να απαντήσουμε σε αυτό’ και πράγματι. Αλλά κάνουμε έκκληση να μην το κλιμακώσουν. Από πολλές απόψεις αυτή ήταν διπλή ήττα για το Ιράν. Η επίθεση ήταν σχεδόν απόλυτη αποτυχία και (το Ιράν) αποκάλυψε στον κόσμο ότι είναι η κακή επιρροή στην περιοχή που είναι έτοιμη να κάνει κάτι τέτοιο. Επομένως ελπίζουμε ότι δεν θα υπάρξουν αντίποινα”, είπε ο Βρετανός υπουργός σήμερα το πρωί στο Sky News, και πρόσθεσε ότι θα εξεταστεί το ενδεχόμενο επιβολής περισσότερων κυρώσεων εις βάρος της Τεχεράνης.

Ερωτηθείς αν η βρετανική κυβέρνηση θα εξετάσει την επιβολή περισσότερων κυρώσεων στο Ιράν, ο Κάμερον απάντησε στο BBC: “Ναι, απολύτως. Ήδη έχουμε σε ισχύ 400 κυρώσεις εις βάρος του Ιράν. Επιβάλαμε στο τέλος του περασμένου χρόνου ένα νέο πακέτο κυρώσεων, το οποίο αποδεικνύεται πολύ αποτελεσματικό. Επιβάλαμε κυρώσεις εις βάρος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης, στο σύνολό τους, και θα συνεχίσουμε να εξετάζουμε τι περισσότερο μπορούμε να κάνουμε”, είπε ο Κάμερον καταλήγοντας ότι το Λονδίνο θα συνεχίσει να εξετάζει αν θα πρέπει να απαγορεύσει τον κλάδο αυτό των Ιρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Το Ιράν προχώρησε τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή σε άνευ προηγουμένου επίθεση, που βάφτισε «Έντιμη Υπόσχεση», εξαπολύοντας πάνω από 350 drones και πυραύλους εναντίον του Ισραήλ, σε αντίποινα για τον βομβαρδισμό του ιρανικού προξενείου στη Δαμασκό την 1η Απριλίου, ο οποίος αποδίδεται στο Ισραήλ χωρίς ωστόσο το τελευταίο να έχει αναλάβει ευθύνη.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com