Κίνα: Κατάργησε το λογαριασμό γνωστής influencer- Ανέβασε ψεύτικη ιστορία

Οι αρχές της χώρας κατάργησαν τους λογαριασμούς μίας κορυφαίας influencer που κατασκεύασε την viral ιστορία ενός αγοριού και τα βιβλία που του έλειπαν.

by Times Newsroom

Οι λογαριασμοί της Thurman Maoyibei στα κινεζικά TikTok Douyin, Weibo και BiliBili εξαφανίστηκαν το Σαββατοκύριακο.

Η αστυνομία είπε ότι αυτή και η εταιρεία της αντιμετωπίζουν διοικητική τιμωρία, η οποία μπορεί να κυμαίνεται από προειδοποίηση έως κράτηση.

Σε βίντεο που αναρτήθηκε το βράδυ της Παρασκευής, ζήτησε συγγνώμη που «μόλυνε το διαδίκτυο».

Η Thurman Maoyibei είναι περσόνα των social media. Η αστυνομία στη νότια πόλη Hangzhou αποκάλυψε το επώνυμό της ως Xu. Έχει συνολικά 30 εκατομμύρια followers σε διάφορες κινεζικές πλατφόρμες.

Σύμφωνα με τις αρχές, η κυρία Xu και ο συνάδελφός της με το επώνυμο Xue δημιούργησαν μια σειρά κατασκευασμένων βίντεο και τα διέδωσαν σε πολλές πλατφόρμες ξεκινώντας από τις 16 Φεβρουαρίου.

Η κυρία Xu ισχυρίστηκε ότι ενώ βρισκόταν σε διακοπές στο Παρίσι για τη Σεληνιακή Πρωτοχρονιά, το προσωπικό της καφετέριας της παρέδωσε δύο άδεια βιβλία για το σπίτι που ανήκουν σε έναν μαθητή της Α’ τάξης, ονόματι Qin Lang. Υποσχέθηκε να φέρει τα βιβλία πίσω στο αγόρι στην Κίνα.

Η ιστορία έγινε viral και πυροδότησε μια αναζήτηση για το αγόρι σε όλη τη χώρα και τα hashtags “Grade 1 Class 8 Qin Lang” και “Parmary school child lost homework in Paris” κέρδισαν εκατομμύρια προβολές στο Douyin και στο Weibo.

Τα βίντεο της κυρίας Xu μοιράστηκαν τόσο ευρέως ακόμη και κρατικά μέσα ενημέρωσης που ανέφεραν για το θέμα. Κάποια καταστήματα κάλεσαν σχολεία με την ελπίδα να βρουν το αγόρι, για να τους πουν ότι δεν υπάρχει.

Περίπου μια εβδομάδα μετά τη δημοσίευση του πρώτου βίντεο, η κυρία Xu ισχυρίστηκε σε ένα ξεχωριστό κλιπ ότι ήρθε σε επαφή με τους γονείς του αγοριού και ότι τα βιβλία επιστράφηκαν.

Η αστυνομία του Hangzhou είπε ότι έλαβε καταγγελίες για το viral βίντεο της κυρίας Xu και ξεκίνησε έρευνα. Διαπίστωσαν ότι η κυρία Xu και η συνάδελφός της αγόρασαν τα βιβλία οι ίδιες για να κάνουν το viral βίντεο.

Από τον Δεκέμβριο, περισσότερα από 1.500 άτομα έχουν συλληφθεί σε ό,τι αφορά διαδικτυακές φήμες και σε περισσότερα από 10.700 άτομα έχουν επιβληθεί διοικητικές ποινές, αναφέρει το υπουργείο σύμφωνα με το BBC.

Η κυρία Xu είπε ότι επινόησε την ιστορία λόγω της «ελαφριάς νομικής συνείδησής της» και λυπάται που «διατάραξε την τάξη του Διαδικτύου και είχε ως αποτέλεσμα τεράστια αρνητική επιρροή».

«Πρέπει να γνωρίζω ξεκάθαρα τις κοινωνικές μου ευθύνες και δεν πρέπει να δημιουργώ περιεχόμενο μόνο για να τραβήξω την προσοχή», είπε.

“Καλώ τους συναδέλφους μου να μάθουν από το μάθημά μου και ποτέ να μην κατασκευάζουν ή να διαδίδουν ψευδές περιεχόμενο. Ας εργαστούμε μαζί για να διατηρήσουμε ένα καθαρό και υγιές διαδικτυακό περιβάλλον”, πρόσθεσε.

Η Xu, σχεδιάστρια μόδας που έγινε blogger, είναι δημοφιλής για το περιεχόμενό της στην καθημερινή ζωή. Δημοσιεύει βίντεο με το όνομα Thurman Maoyibei από το 2020.

Ενώ πολλοί χαιρέτησαν την απόφαση να κλείσουν τους λογαριασμούς της, κάποιοι αναρωτιούνται αν ήταν πολύ σκληρή για ένα «ακίνδυνο αστείο».

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com