Κοινοβουλευτικός ακτιβισμός από ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ: Δεν ψήφισαν να πάρει η Ελλάδα 36 δισ. ευρώ!

Χωρίς τις ψήφους της αντιπολίτευσης κυρώθηκε το παράρτημα της Σύμβασης Χρηματοδότησης του Μηχανισμού Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας στη Βουλή.

by Times Newsroom

Την στάση των κομμάτων στηλίτευσε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης ο οποίος τόνισε πως τα χρήματα που θα πάρει η χώρα αγγίζουν τα 36 δισ. ευρώ αλλά τα κόμματα δεν αναγνωρίζουν τη σημασία τους.

«Παίρνουμε 18,2 δισ. ευρώ που δεν χρειάζεται να επιστρέψουμε και εσείς δεν αναγνωρίζετε και μηδενίζετε όλη τη προσπάθεια που κάνει η ελληνική πολιτεία», είπε χαρακτηριστικά.

«Πώς είναι δυνατόν να παίρνει η Ελλάδα 18,2 δισ. ευρώ – που δεν χρειάζεται να τα επιστρέψουμε – για να στηρίξουμε κοινωνικά προγράμματα και αναβαθμίσεις νοσοκομείων και εσείς να μην το αναγνωρίζετε» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαθανάσης για να προσθέσει: «Δεν ψηφίζετε ούτε το REPowerEU, χρήματα δηλαδή που πάλι δεν θα επιστρέψουμε και πάνε για να στηρίξουν δράσεις για την στήριξη των αγροτών όπως τα φωτοβολταϊκά στο χωράφι. Από το Ταμείο ανάκαμψης στηρίζονται δράσεις όπως το Σπύρος Δοξιάδης που προσφέρει δωρεάν εξετάσεις για τον καρκίνο των γυναικών και εσείς δεν το ψηφίζετε. Από το Ταμείο στηρίζεται η χρηματοδότηση του ΑΙΓΙΣ που ανέρχεται σε 2 δισ. ευρώ για την Πολιτική Προστασία και εσείς δεν το ψηφίζετε. Δεν ψηφίζετε προγράμματα για την στήριξη φτωχών νοικοκυριών, δεν ψηφίζετε το Εξοικονομώ κατ οίκον».

«Δεν χαρίζουμε σε κανέναν την κοινωνική ευαισθησία και στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου έχει σημασία να καταλάβουμε τι διακυβεύεται. Διακυβεύεται η διαπραγμάτευση του Ταμείου Συνοχής και η νέα ΚΑΠ. Ο Μητσοτάκης είναι ο πρώτος που έθεσε και πέτυχε το Ταμείο ανάκαμψης, δεν υπάρχει περιθώριο για οποιοδήποτε μήνυμα. Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την κοινωνία, την νεολαία και εσείς ας μην τα ψηφίζετε» είπε ο υπουργός κλείνοντας την τοποθέτηση του.

Είναι δε χαρακτηριστικό πως η συμφωνία μεταξύ άλλων προβλέπει πρόσθετη χρηματοδότηση στη χώρα μας ύψους 4,7 δισ. ευρώ, καθώς και διάθεση από την Ευρωπαϊκή Ένωση δανείου ύψους 5 δισ. ευρώ.

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος, έκανε λόγο για κυβερνητικό σχέδιο να μοιράσει τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης σε λίγους.

Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, ο Μιχάλης Κατρίνης υποστήριξε πως η κυβέρνηση επιχειρεί να αφήσει τη πρόσβαση στους πόρους του ταμείου σε «λίγους και εκλεκτούς».

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com