Μ. Βορίδης: Άμεσα ξεκινά η διαδικασία για την πρόταση δυσπιστίας

Όπως λίγο μετά διευκρίνισε ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας η διαδικασία θα αρχίσει στις 7 μ.μ.

by Times Newsroom

Άμεσα ξεκινά η διαδικασία για την πρόταση δυσπιστίας έκανε γνωστό από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης. Όπως λίγο μετά διευκρίνισε ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας η διαδικασία θα αρχίσει στις 7 μ.μ.

Ο κ. Βορίδης απευθυνόμενος στον Νίκο Ανδρουλάκη τον χαρακτήρισε εντολοδόχο συγκεκριμένων συμφερόντων. Έκανε λόγο για υπαρκτά ζητήματα που όλο αυτό το διάστημα έχουν απασχολήσει το σύνολο της Ολομέλειας και την κυβέρνηση και ρώτησε τι είναι εκείνο που αλλάζει και γιατί δεν κατατέθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα ενώ ανέφερε ότι το μόνο που προστέθηκε ήταν το δημοσίευμα της εφημερίδας το Βήμα.

Όπως είπε «ποιο είναι το προστιθέμενο στοιχείο που αλλάζει και σας οδηγεί στην συγκεκριμένη πρόταση δυσπιστίας. Γιατί δεν την καταθέσατε το προηγούμενο διάστημα; Το δημοσίευμα του Βήματος, που αναφέρεται σε μια υπόθεση για την οποία όχι απλώς δόθηκαν αμέσως εξηγήσεις αλλά και δεν καταλαβαίνει κανείς το περιεχόμενό της. Υλικό που βρίσκεται στον ανακριτή, που έχει παιχτεί στην κρατική τηλεόραση, εσείς κρίνετε ότι αυτό μόνο φτάνει για να ζητήσετε να πέσει η κυβέρνηση. Όταν λέμε ότι είστε εντολοδόχος, εννοούμε ακριβώς αυτό το δημοσίευμα. Καλοδεχούμενη η πρόταση και δημιουργείται μια ακόμα εντύπωση. Έχω δηλώσεις του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης που λέει “σόου και κοκορομαχία” θα είναι η συζήτηση. Αυτό προσυπογράψατε; Να γίνει ένα σόου και μια κοκορομαχία που δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα; Βεβαίως δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα. Επί της προτάσεως δυσπιστίας θα δώσει απάντηση η Βουλή και ο ελληνικός λαός στις επικείμενες εκλογές. Επιθυμούμε την άμεση έναρξη της διαδικασίας».

Κατατέθηκε η πρόταση δυσπιστίας από ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά και Πλεύση Ελευθερίας

Νωρίτερα κατατέθηκε στη Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης από το ΠΑΣΟΚ, την οποία υποστήριξαν και τα κόμματα αντιπολίτευσης, μετά τις αποκαλύψεις περί «μονταζιέρας» από το δημοσίευμα του «Βήματος» για την τραγωδία των Τεμπών που προκάλεσε «κύμα« αντιδράσεων. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης από το βήμα της Βουλής γνωστοποίησε ότι ότι η εν λόγω πρόταση δυσπιστίας κατατέθηκε από ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά και Πλεύση Ελευθερίας.

Παίρνοντας τον λόγο ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε ότι στις 28 Φεβρουαρίου 2023, 57 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και ο τόπος της τραγωδίας αλλοιώθηκε με συνοπτικές διαδικασίες. Στο αίτημα για προανακριτική, συνέχισε, η κυβέρνηση απάντησε αρνητικά και στην Εξεταστική Επιτροπή που ακολούθησε αποκλείστηκαν βασικοί μάρτυρες.

Αναφορικά με το δημοσίευμα του «Βήματος της Κυριακής» ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε μεταξύ αλλων ότι η μόνη αγωνία της κυβέρνησης ήταν η επικοινωνιακή διαχείριση και πως για όλα φταίει ο μοιραίος σταθμάρχης. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι απέφυγε να δώσει πραγματικές εξηγήσεις και συμπλήρωσε: «Έχουμε εμπεδώσει ότι η υπονόμευση του κράτους δικαίου στη χώρα μας είναι έργο της παρέας του Μαξίμου».

«Οι πρακτικές της κυβέρνησης προσβάλλουν τη χώρα και την απομακρύνουν από το ευρωπαϊκό κεκτημένο και πρέπει να απαντήσουμε στην κραυγή της δικαιοσύνης. (…) Ο λαός ζητά να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι για τα Τέμπη» συνέχισε ο κ. Ανδρουλάκης. «Ήρθε η ώρα ο καθένας να αναλάβει την ευθύνη του» ανέφερε και κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας υπογεγραμμένη από τις ΚΟ του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, της Νέας Αριστεράς και της Πλεύσης Ελευθερίας.

Εδώ το υπογεγραμμένο κείμενο της πρότασης δυσπιστίας.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com