Μάχη με τις φλόγες σε όλη τη χώρα – Έφυγε από τη ζωή η Sinead O’Connor – Πτώση της θερμοκρασίας

Η χώρα συνεχίζει να μαστίζεται από καταστροφικές πυρκαγιές, με νέα πύρινα μέτωπα στη Μαγνησία και τη Λαμία.

by Times Newsroom

Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες σε όλη τη χώρα

    • Τα νέα μέτωπα: Μεγάλης έκτασης πυρκαγιά ξέσπασε χθες στη Λαμία, όπου εκκενώθηκε η περιοχή Αφανού και ακόμα τρεις οικισμοί έξω από την πόλη.
      Στο μεταξύ, η Μαγνησία έχει παραδοθεί στις φλόγες και η Πολιτική Προστασία ειδοποίησε τους κατοίκους έξι οικισμών στην ευρύτερη περιοχή του Βελεστίνου και του Βόλου να παραμείνουν σε ετοιμότητα.
    • Τα θύματα: Δύο νεκρούς έχουν ήδη αφήσει πίσω τους οι μεγάλες φωτιές που ξέσπασαν σχεδόν ταυτόχρονα χθες το απόγευμα σε Βελεστίνο και Αλμυρό Μαγνησίας, απειλώντας πολλούς οικισμούς της Μαγνησίας.
    • Ρόδος, Κέρκυρα και Κάρυστος: Στην περιοχή της Νότιας Ρόδου, όπου υπάρχουν μέτωπα λόγω αναζωπυρώσεων, συνεχίζεται για 10η μέρα η μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς. Μάλιστα χθες ολόκληρο το νησί κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Στην Κέρκυρα, σε δύο ενεργά μέτωπα σε δύσβατες περιοχές, έδωσαν χθες μάχη πυροσβέστες και εθελοντές. Μετά τις δύσκολες ώρες που έζησαν οι κάτοικοι στις Λούτσες,το Σύκι και την Ημερολιά, χθες επέστρεψαν στα σπίτια τους όλοι όσοι είχαν εκκενώσει. Στην Κάρυστο η εικόνα της πυρκαγιάς ήταν καλύτερη με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να αντιμετωπίζουν διάσπαρτες εστίες.

“Έφυγε” η τραγουδίστρια Sinead O’Connor

  • Πότε: Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, ο θάνατος της Sinead O’ Connor καταγράφηκε προχθες Τρίτη (25 Ιουλίου) και έγινε γνωστός χθες το βράδυ.
  • Το έργο της: Η τραγουδίστρια έγινε γνωστή παγκοσμίως το 1990 με τη συγκλονιστική διασκευή της στο Nothing Compares 2 U του Prince και είχε σημειώσει μια πολύχρονη καριέρα στη μουσική.
  • Η πολυτάραχη ζωή: Αυτή και τα δύο μεγαλύτερα αδέρφια της μεγάλωσαν με τη μητέρα τους η οποία, σύμφωνα με μαρτυρίες της Sinead, τους κακοποιούσε σωματικά. Ανέκαθεν πάλευε με προβλήματα ψυχικής υγείας, ενώ βίωσε και την αυτοκτονία του  17χρονου γιου της, τον Ιανουάριο του 2022.

Προς ψήφιση το νομοσχέδιο για την στήριξη του εισοδήματος

    • Το νομοσχέδιο: Το νομοσχέδιο για την «Ενίσχυση του εισοδήματος των μισθωτών, των νέων, της οικογένειας και της εργασίας» του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών αποτελεί το 50% των δεσμεύσεων του οικονομικού προγράμματος της κυβέρνησης.
    • Τι είπε ο Κ. Μητσοτάκης: «Οι μισθοί 650.000 δημοσίων υπαλλήλων παραμένουν χαμηλοί, αλλά κυρίως παραμένουν καθηλωμένοι για 14 ολόκληρα χρόνια. Αυτό αλλάζει με τις αυξήσεις που έρχονται σε όλους. Είτε ανήκουν στα ειδικά μισθολόγια, με το βάρος να δίνεται στις μικρότερες αποδοχές, σε όσους έχουν οικογένεια αλλά και σε όσους κατέχουν θέσεις ευθύνης» ανέφερε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής
    • Η στάση του ΠαΣοΚ: Ο Νίκος Ανδρουλάκης εξήγησε πως το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ καταψηφίζει επί της αρχής ένα νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που δεν έχει στρατηγική αντίληψη για τη χώρα και δεν αντιμετωπίζει τα προβλήματα της κοινωνίας.

Αθωώθηκε ο Κέβιν Σπέισι

    • Τι συνέβη: Ο Κέβιν Σπέισι, ο δις βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός, γνωστός για τους ρόλους του στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση, συμπεριλαμβανομένης της σειράς «House of Cards», κρίθηκε αθώος την Τετάρτη από δικαστήριο στη Βρετανία για εννέα κατηγορίες για σεξουαλικές επιθέσεις.
    • Οι κατηγορίες: Τέσσερις άνδρες τον κατηγόρησαν ότι τους επιτέθηκε σεξουαλικά μεταξύ 2001 και 2013, περιγράφοντας ενοχλητικές συναντήσεις που φέρεται να κλιμακώθηκαν από ανεπιθύμητα αγγίγματα.
    • Η προηγούμενη κατηγορία: Πέρσι το φθινόπωρο, ο ηθοποιός του Χόλυγουντ είχε αθωωθεί και πάλι από την κατηγορία σεξουαλικής παρενόχλησης στον ηθοποιό Άντονι Ραπ πριν από 36 χρόνια όταν εκείνος ήταν ανήλικος. Συγκεκριμένα, ο Άντονι Ραπ ήταν τότε μόλις 14 ετών, ενώ ο Κέβιν Σπέισι ήταν 26. Η υπόθεση ήρθε στο φως της δημοσιότητας στα τέλη Οκτωβρίου 2017, στις αρχές του κινήματος #MeToo με τον καταιγισμό αποκαλύψεων για σεξουαλικές επιθέσεις στον χώρο του θεάματος.

Ο καύσωνας υποχωρεί, έρχονται μπουρίνια

    • Νέο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ: Μετά τον χθεσινό καύσωνα σήμερα αναμένονται μπουρίνια σε διάφορες περιοχές της χώρας, κυρίως στα βόρεια.
    • Ο καιρός σήμερα: Η θερμοκρασία θα υποχωρήσει σε όλη τη χώρα τουλάχιστον κατά 8 βαθμούς και δε θα ξεπερνά τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου στη Θράκη, την ανατολική Μακεδονία, τις ανατολικές περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας (κυρίως περιοχές της Χαλκιδικής) και το βορειοανατολικό Αιγαίο προβλέπονται καταιγίδες που θα συνοδεύονται από πολύ ενισχυμένους βόρειους ανέμους (μπουρίνια).
    • Ο κίνδυνος πυρκαγιάς: Ακραίος κίνδυνος φωτιάς προβλέπεται σήμερα για πέντε περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο»: Περιφέρεια Αττικής (περιοχές ΠΕ Δυτικής Αττικής), Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας – πλην νήσου Σκύρου), Πελοποννήσου (ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Μεσσηνίας), Δυτικής Ελλάδος (περιοχές ΠΕ Αχαΐας, ΠΕ Ηλείας), Θεσσαλίας (περιοχές ΠΕ Λάρισας, ΠΕ Μαγνησίας, ΠΕ Σποράδων), Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕ Θεσσαλονίκης, ΠΕ Χαλκιδικής, Άγιον Όρος) και Ιονίων Νήσων

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com