ΝΔ: 4 ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ απείχαν από το ψήφισμα για ειδικό δικαστήριο σε Πούτιν και Λουκασένκο

Το Ευρωκοινοβούλιο προέβη στην ψήφιση ενός ψηφίσματος που ζητά την δημιουργία ειδικού διεθνούς δικαστηρίου προκειμένου να διερευνήσει τις ευθύνες που φέρει ο Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Αλεξάντερ Λουκασένκο για τις θηριωδίες στην Ουκρανία.

by Times Newsroom

Σύμφωνα με τη ΝΔ, ανάμεσα στις εξαιρέσεις από τη συντριπτική πλειοψηφία που ψήφισαν υπέρ του ειδικού δικαστηρίου ήταν και 4 ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ: Δ. Παπαδημούλης, Σ. Κούλογλου, Ε. Κουντουρά και Α. Γεωργούλης που απείχαν. Το κυβερνών κόμμα ζητεί από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να ξεκαθαρίσει τη θέση του όσον αφορά τον Ρώσο πρόεδρο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ

«Το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου υπέρ της επείγουσας σύστασης Ειδικού Διεθνούς Δικαστηρίου, προκειμένου να ασκηθεί δίωξη κατά του Β. Πούτιν και του Α. Λουκασένκο πέρασε με 472 ψήφους υπέρ, 19 κατά, ενώ 33 ευρωβουλευτές απείχαν από την ψηφοφορία. Ανάμεσα στις εξαιρέσεις από τη συντριπτική πλειοψηφία και 4 ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ: Δ. Παπαδημούλης, Σ. Κούλογλου, Ε. Κουντουρά και Α. Γεωργούλης που απείχαν. Αναμένουμε από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα να ξεκαθαρίσει εάν θεωρεί ότι ο πρόεδρος Πούτιν διαπράττει εγκλήματα πολέμου κι αν θα πρέπει να οδηγηθεί ενώπιον ειδικού δικαστηρίου ή αν εντάσσεται κι αυτό στην επαμφοτερίζουσα στάση που έχει κρατήσει από την πρώτη στιγμή της ρωσικής εισβολής».

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή