ΝΔ: Η Μαρία Συρεγγέλα θα είναι η νέα γραμματέας του κόμματος

Η Μαρία Συρεγγέλα θα είναι η νέα γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας.

by Times Newsroom

Η πρώην υφυπουργός Εργασίας και βουλευτής της ΝΔ, αναμένεται να είναι η διάδοχος του Παύλου Μαρινάκη καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε να προτείνει για τη θέση αυτή, τη βουλευτή Δυτικού Τομέα της Β’ Αθηνών.

Το όνομα της κυρίας Συρεγγέλα ως το πρόσωπο που θα αντικαταστήσει τον Παύλο Μαρινάκη ο οποίος έχει αυξημένες υποχρεώσεις πλέον ως κυβερνητικός εκπρόσωπος, ακουγόταν πολύ έντονα τις τελευταίες ημέρες και σήμερα το απόγευμα «κλείδωσε».

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, η επικύρωση της επιλογής του Πρωθυπουργού είναι τυπική υπόθεση και θα επικυρωθεί και επίσημα στην επόμενη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ.

Το βιογραφικό της Μαρίας Συρεγγέλα

Γεννήθηκε τα Χριστούγεννα του 1975 στην Αθήνα.

Είναι πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Διοίκηση Υπηρεσιών για Στελέχη από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών με διπλωματική εργασία στην Πολιτική και Στρατηγική της Νέας Δημόσιας Διοίκησης (New Public Management).

Τον Ιανουάριο του 2021 της ανατέθηκε από τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, η θέση της Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Ισότητας, Δημογραφικής Πολιτικής και Οικογένειας, χαρτοφυλάκιο που δημιουργήθηκε για πρώτη φορά στη χώρα μας.

Από πολύ νέα έχει υπηρετήσει σε νευραλγικές θέσεις, τόσο στον ιδιωτικό, όσο και στον δημόσιο τομέα με ειδίκευση, κυρίως, σε θέματα ανθρώπινου δυναμικού.

Μέσα από τη δουλειά της έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με τους τομείς της ισότητας των φύλων, της κοινωνικής και εργασιακής ενδυνάμωσης των γυναικών, της πρόληψης και αντιμετώπισης της βίας κατά των γυναικών και της ενίσχυσης της οικογένειας.

Από τον Ιούλιο του 2019 έως τον Ιανουάριο του 2021 υπηρέτησε ως Γενική Γραμματέας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com