Ντουμπάι: Μετεωρολόγος προειδοποιεί για «καιρικούς πολέμους» – Θεωρία συνομωσίας ή αλήθεια η σπορά νεφών;

Ένας μετεωρολόγος προειδοποιεί για «καιρικούς πολέμους» μεταξύ των χωρών μετά τις πλημμύρες στο Ντουμπάι που ενοχοποιήθηκε για «σπορά νεφών» - με «καταστροφικές» συνέπειες

by Times Newsroom

Ένας μετεωρολόγος προειδοποίησε για επικείμενους «καιρικούς πολέμους» μεταξύ των χωρών εάν η «σπορά των νεφών» ξεφύγει από τον έλεγχο – αφού οι πλημμύρες στο Ντουμπάι προκάλεσαν ανησυχίες για τεχνητό χειρισμό των βροχοπτώσεων.

Ο Johan Jaques, ανώτερος μετεωρολόγος στην εταιρεία περιβαλλοντικής τεχνολογίας KISTERS, προειδοποίησε μέσω της dailymail ότι θα μπορούσαν να υπάρξουν «ανεπιθύμητες συνέπειες» στη χρήση της σχετικά νέας τεχνολογίας, που ενδεχομένως θα οδηγήσει σε «αστάθεια».

«Κάθε φορά που παρεμβαίνουμε στα φυσικά μοτίβα βροχοπτώσεων, ξεκινάμε μια αλυσίδα γεγονότων που έχουμε ελάχιστο έλεγχο», είπε.

«Η παρέμβαση στον καιρό εγείρει επίσης κάθε είδους ηθικά ερωτήματα, καθώς η αλλαγή του καιρού σε μια χώρα θα μπορούσε να οδηγήσει σε ίσως ακούσιες αλλά καταστροφικές επιπτώσεις σε μια άλλη. Άλλωστε ο καιρός δεν αναγνωρίζει σύνορα».

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα και οι ανησυχίες για την κλιματική αλλαγή και την πιθανή χειραγώγηση, έχουν τύχει της προσοχής τις τελευταίες ημέρες με τις απότομες πλημμύρες στο Ντουμπάι να προκαλούν εκτεταμένες διαταραχές και ζημιές στις υποδομές.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα υπέστησαν αυτή την εβδομάδα τρομερές πλημμύρες που κατέκλυσαν το αεροδρόμιο και πολλούς από τους γύρω δρόμους, αναγκάζοντας δεκάδες πτήσεις να ακυρωθούν καθώς ταξιδιώτες στριμώχνονταν στο καταφύγιο για να προστατευτούν από την καταρρακτώδη βροχόπτωση.

Βίντεο που κοινοποιήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν πώς τα αυτοκίνητα γέμιζαν νερό, αναγκάζοντας εκατοντάδες αυτοκινητιστές να εγκαταλείψουν τα οχήματά τους και να κολυμπήσουν για να ασφαλίσουν.

Η ζημιά στην περιοχή προκλήθηκε από την απότομη καταρρακτώδη βροχή, με περισσότερα από 142 χιλιοστά να πέφτουν στο Ντουμπάι μέσα σε μόλις 24 ώρες – όσο θα περίμενε συνήθως η πόλη να δει σε ένα χρόνο.

Η τρομερή αλλαγή του καιρού πυροδότησε ανησυχίες σχετικά με τη σπορά των νεφών, μια διαδικασία που χρησιμοποιείται από τη δεκαετία του 1940 με την οποία αεροπλάνα εξοπλισμένα με εξειδικευμένες μονάδες απελευθερώνουν αλάτι στα σύννεφα για να ενθαρρύνουν τις βροχοπτώσεις.

Ενώ οι αξιωματούχοι έχουν αρνηθεί τον ρόλο της σποράς των νεφών στις πλημμύρες αυτής της εβδομάδας, τα ΗΑΕ έχουν χρησιμοποιήσει τη σπορά νεφών για να προκαλέσουν βροχοπτώσεις από τη δεκαετία του 1990.

Ο κ. Jaques είπε ότι η έντονη βροχόπτωση που προκαλείται από τη σπορά των νεφών θα μπορούσε να οδηγήσει σε «υπερβολική ροή, με πιθανές ξαφνικές πλημμύρες ως αποτέλεσμα», όπως αναφέρει το Newsweek.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com