Όχι τουριστική μονοκαλλιέργεια – στήριξη της παραγωγικής οικονομίας και της οικονομίας της γνώσης

Η Δημοτική Παράταξη "Μένουμε Θεσσαλονίκη", έχει ήδη προτείνει από το 2019 την οργάνωση μιας Αντιδημαρχίας με αντικείμενο την παραγωγική οικονομία και την οικονομία της γνώσης.

by Times Newsroom

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης δεν διαθέτει οικονομική, αλλά μονόπλευρα τουριστική πολιτική για την πόλη. Η παραγωγή, η έρευνα και η οικονομία της γνώσης, η τοπική αγορά, βρίσκονται έξω από τις κεραίες του –και σε όσα εμφανίζεται να εμπλέκεται, αυτά συμβαίνουν αποσπασματικά, αποτελούν καρπούς της κρατικής πολιτικής, ή γίνονται στη βάση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.
Απέναντι σε αυτήν την πραγματικότητα, η Δημοτική Παράταξη Μένουμε Θεσσαλονίκη, έχει ήδη προτείνει από το 2019 την οργάνωση μιας Αντιδημαρχίας με αντικείμενο την παραγωγική οικονομία και την οικονομία της γνώσης. Αποστολή της η διαμόρφωση πολιτικών μέσα από τη δικτύωση με όλους τους σημαντικούς παράγοντες των συγκεκριμένων κλάδων (η Θεσσαλονίκη διαθέτει αρκετές παραγωγικές και καινοτόμες επιχειρήσεις καθώς και ερευνητικά ινστιτούτα με σημαντικό διεθνές αποτύπωμα).

5 ενδεικτικοί τρόποι με τους οποίους ο Δήμος Θεσσαλονίκης μπορεί να συμβάλει στην τοπική οικονομία της παραγωγής και της γνώσης:

1. Διεκδικώντας σημαντικά, διεθνή συνέδρια και εκθέσεις που θα θέσουν την πόλη στο χάρτη της διεθνούς παραγωγής και έρευνας.
2. Ιδρύοντας ένα γραφείο διασύνδεσης το οποίο σε επαφή με τις επιχειρήσεις, τις τεχνικές σχολές και τα πανεπιστήμια, και τους νέους, θα συμβάλει στην εύρεση, την κατάρτιση, και την απορρόφηση εργατικού δυναμικού, δεδομένου ότι οι ελλείψεις του αποτελούν το σημαντικότερο πρόβλημα του κλάδου για την βόρεια Ελλάδα.
3. Παρέχοντας διευκολύνσεις χρήσεων γης και πολεοδομίας για την ανάπτυξη των σχετικών επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.
4. (συν)Διοργανώνοντας διεθνείς καμπάνιες και εκστρατείες για την προώθηση των ποιοτικών διατροφικών προϊόντων της ευρύτερης περιοχής (Μακεδονικά Προϊόντα).
5. Αξιοποιώντας την Διπλωματία των Πόλεων για τη σύναψη επωφελών για τους συγκεκριμένους κλάδους εμπορικών ή/και επενδυτικών συμφωνιών.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com