Οι έρευνες για τον δολοφόνο του Μιχάλη – Οι πρώτες κινήσεις Μητσοτάκη – Η «πρόταση» ΝΑΤΟ στην Ουκρανία

Ευρεία σύσκεψη στο Μαξίμου για την οπαδική βία – Τετ α τετ Μητσοτακη με τον Πρόεδρο της UEFA

by Times Newsroom

Σκίτσο του Ηλία Μακρή (Η Καθημερινή, 15/08/23)

Η ελληνική πολιτική

  • Σήμερα οι συναντήσεις Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της UEFA και τους ιδιοκτήτες των «Big-4». Στο πλαίσιο πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας μετά τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, θα συναντηθεί σήμερα στις 10:30 στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρόεδρο της ΟΥΕΦΑ (UEFA) Αλεξάντερ Τσεφέριν (Aleksander Ceferin).
  • Βόζεμπεργκ για πρόεδρο Κροατίας: Τόλμησε να υπεισέλθει στα ζητήματα της Ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης της Ελλάδος
  • Παύλος Πολάκης: Πέρα από το να ξεφτιλίζετε το Γραφείο Τύπου νομίζετε πως καταφέρνετε κάτι; Δυσαρέσκεια από τον βουλευτή Χανίων για τη διαγραφή από την ιστοσελίδα του κόμματος συνέντευξης του υποψήφιου βουλευτή Επικρατείας, Στέφανου Κασελάκη
  • Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Με αναφορές στις πυρκαγιές και την αθλητική βία το μήνυμά της για τον Δεκαπενταύγουστο. «Ο λαός μας πάντοτε αντλούσε παρηγοριά και δύναμη από την προστατευτική παρουσία της Παναγίας»
  • Ευκλείδης Τσακαλώτος: Η νέα συλλογική ηγεσία θα μεριμνά έτσι ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να ριζώσει παντού και πραγματικά. «Πολιτικά ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει προγραμματικό λόγο χωρίς οι απαντήσεις του να αρέσουν σε όλους» αναφέρει ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Τι γίνεται στον κόσμο

  • Πράσινο Ακρωτήρι: Σχεδόν 40 μετανάστες διασώθηκαν στη θάλασσα – Αναφορές για τουλάχιστον 7 νεκρούς. Περίπου σαράντα μετανάστες, σχεδόν όλοι από τη Σενεγάλη, διασώθηκαν προχθές Δευτέρα όταν εντοπίστηκε πιρόγα στα ανοικτά του Πράσινου Ακρωτηρίου, όμως πολλοί άλλοι έχασαν τη ζωή τους ή αγνοούνται, ανακοίνωσαν οι αρχές των δυο κρατών χθες Τρίτη.
  • Φωτιά στη Χαβάη: Ξεπέρασαν τους 100 οι νεκροί – «Έως και 1.300 οι αγνοούμενοι». Ο απολογισμός των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς που έσβησε από τον χάρτη μια πόλη του νησιού Μάουι, ξεπέρασε πλέον τους εκατό νεκρούς, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της πολιτείας των ΗΠΑ, Τζος Γκριν, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN.
  • Πόλεμος στην Ουκρανία: Σχεδόν 10.000 άμαχοι έχουν σκοτωθεί – Μεταξύ αυτών και 500 παιδιά. «Ο τραγικός απολογισμός είναι πιθανότητα πολύ πιο βαρύς» σημειώνει η Ύπατη Αρμοστεία
  • Συναγερμός στη Δανία για τις απειλές της Αλ Κάιντα μετά το κάψιμο του κορανίου. Η αλ Κάιντα παροτρύνει μουσουλμάνους να εξαπολύσουν επιθέσεις αντιποίνων για τις πρόσφατες βεβηλώσεις του ιερού βιβλίου του Ισλά
  • Βόρεια Κορέα: Καταφύγιο ζητά Αμερικανός στρατιώτης για κακομεταχείριση στις ΗΠΑ. Η Βορεια Κορέα με επίσημή ανακοίνωσή της επιβεβαίωσε για πρώτη φορά σήμερα ότι κρατά τον Αμερικανό στρατιώτη Τράβις Κινγκ, λέγοντας ότι πέρασε τα σύνορα τον περασμένο μήνα για να ξεφύγει από τον ρατσισμό και την κακομεταχείριση στις ΗΠΑ.
  • Κολομβία: Ο ΟΗΕ καταγγέλλει την αύξηση των σφαγών παρά την κατάπαυση του πυρός. Στην Κολομβία καταγράφτηκαν 52 σφαγές το πρώτο εξάμηνο του 2023, αριθμός αυξημένος κατά 11% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο της περασμένης χρονιάς, παρά τις συμφωνίες αμοιβαίας κατάπαυσης του πυρός που αναγγέλθηκαν στην αρχή αυτής της χρονιάς ανάμεσα στην κυβέρνηση του προέδρου Γουστάβο Πέτρο και ένοπλες ομάδες, σύμφωνα με έκθεση που παρουσιάστηκε χθες Τρίτη από τα Ηνωμένα Έθνη.
  • Νέες κατηγορίες: Πάλι «μπελάδες» για τον Ντόναλντ Τραμπ καθώς η δικαιοσύνη στην Τζόρτζια άσκησε δίωξη στον αμερικανό πρώην πρόεδρο και άλλα 18 πρόσωπα για τις παράνομες προσπάθειες που φέρονται να κατέβαλαν για να εξασφαλίσουν την ανατροπή του αποτελέσματος των εκλογών του 2020 σε αυτή την πολιτεία-κλειδί.Πρόκειται για την τέταρτη ποινική δίωξη σε βάρος του Ντόναλντ Τραμπ μέσα σε χρονικό διάστημα που δεν ξεπερνά τους έξι μήνες.
  • Τι δηλώνει ο πρώην Πρόεδρος; «Εμένα μου φαίνεται στημένο», ήταν η αντίδραση του κ. Τραμπ, που διεξάγει εκστρατεία στο πλαίσιο της εσωκομματικής διαδικασίας των Ρεπουμπλικάνων για την ανάδειξη του υποψηφίου τους στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου του 2024, σε μήνυμα που ανήρτησε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Truth Social, προσωπικό του δημιούργημα. «Γιατί δεν μου απήγγειλαν κατηγορίες πριν από δυόμισι χρόνια; Διότι ήθελαν να το κάνουν εν μέσω της πολιτικής μου εκστρατείας. Κυνήγι μαγισσών!», πρόσθεσε.
  • Πλουτίζει ο Τραμπ: Ωστόσο, οι εις βάρος του διώξεις αποδεικνύεται ότι όχι μόνο δεν βλάπτουν τον μεγιστάνα, αλλά τα κατηγορητήρια που του απαγγέλλονται, του αποφέρουν τελικά οικονομικά οφέλη σε μια χώρα όπου οι εκλογικές νίκες κερδίζονται με δισεκατομμύρια δολάρια.
  • Η δήλωση αξιωματούχου: Μιλώντας σε νορβηγικά μέσα ενημέρωσης, ο Στίαν Γένσε, στενός συνεργάτης του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, ανέφερε ότι «η Ουκρανία μπορεί να χρειαστεί να συμφωνήσει να παραχωρήσει στη Ρωσία μέρος των εδαφών που έχασε κατά τον πόλεμο, αν θέλει να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ».
  • Οργή από την Ουκρανία: Με ανάρτηση στο Twitter, ο σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Βολοντιμίρ Ζελένσκι κάνει λόγο για γελοία πρόταση και για σκόπιμη «επιλογή ήττας της δημοκρατίας».
  • Η αντίδραση Μεντβέντεφ: Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ ανέφερε σχετικά ότι αν η Ουκρανία συμφωνήσει να παραχωρήσει εδάφη για να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, τότε θα πρέπει να εγκαταλείψει ακόμη και τη πρωτεύουσά της, δηλαδή το Κίεβο.

Η εσωτερική επικαιρότητα

  • Μυτιλήνη: Έλουσε γατάκι με οινόπνευμα, το έβαλε σε σακούλα και το πέταξε στα σκουπίδια. Ακόμα ένα περιστατικό κακοποίησης ζώου σημειώθηκε στην Ελλάδα, αυτή τη φορά στη Μυτιλήνη. Ανθρωπόμορφο κτήνος έλουσε γατάκι με οινόπνευμα, το έβαλε σε σακούλα και το πέταξε στα σκουπίδια.
  • Καιρός: Κάνει «πρεμιέρα» ο καύσωνας, Τέλος τα μελτέμια. Ο καιρός σήμερα σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Γενικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά.
  • Χαλκιδική: Απίστευτη καταγγελία από μητέρα για beach bar που έγινε viral – Η μητέρα κατήγγειλε ότι αφού η οικογένειά της πλήρωσε κανονικά τις ξαπλώστρες και παρήγγειλε από το beach bar, έβγαλε φαγητό από το ψυγειάκι για να ταϊσει το μικρό παιδί της, προκαλώντας την έντονη αντίδραση των εργαζομένων του καταστήματος, οι οποίοι της το απαγόρευσαν.
  • Νέα Φιλαδέλφεια: Το κρίσιμο 10λεπτο της δολοφονίας του Μιχάλη – Η μαχαιριά σε «τυφλό» σημείο και το κονβόι των δικύκλων. «Ο Μιχάλης πιθανότατα δέχτηκε τη μαχαιριά σε “τυφλό”». Αυτό αναφέρουν ως εκτίμηση αστυνομικοί που ερευνούν τη δολοφονία του 29χρονου και έχουν εξετάσει λεπτομερώς το βιντεοληπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας του γηπέδου της ΑΕΚ.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com