Οικονόμου για τον θάνατο 17χρονου στη Βοιωτία: Διερευνάται σε όλες του τις διαστάσεις για να αποσαφηνιστεί πλήρως

Σε κάθε περίπτωση, η ΕΛΑΣ, που δίνει καθημερινή μάχη για την ασφάλεια των πολιτών, οφείλει να λειτουργεί στο πλαίσιο που ορίζουν το Σύνταγμα, οι νόμοι και οι κανόνες εμπλοκής

by Times Newsroom

Για τον θάνατο του 17χρονου στη Βοιωτία από πυροβολισμό έπειτα από καταδίωξη τα ξημερώματα της Κυριακής τοποθετήθηκε μέσω δήλωσή του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου.

Ο υπουργός αφού αρχικά εξέφρασε τα συλλυπητήρια του στους συγγενείς του 17χρονου, υπογράμμισε ότι η ΕΛΑΣ οφείλει να λειτουργεί στο πλαίσιο που ορίζουν το Σύνταγμα,οι νόμοι και οι κανόνες εμπλοκής ενώ τόνισε ότι: «Οι αρμόδιες αστυνομικές και δικαστικές αρχές διερευνούν με τις προβλεπόμενες και ενδεδειγμένες ενέργειες το περιστατικό σε όλες του τις διαστάσεις προκειμένου να αποσαφηνιστεί πλήρως».

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Οικονόμου:

«Θα ήθελα να εκφράσω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους οικείους του 17χρονου θανόντος στη Βοιωτία. Ο θάνατος ενός νεαρού ανθρώπου αποτελεί τραγικό γεγονός. Οι συνθήκες, υπό τις οποίες έγινε το θλιβερό περιστατικό, είναι υπό διερεύνηση από τις αρμόδιες αρχές. Σε κάθε περίπτωση, η ΕΛΑΣ, που δίνει καθημερινή μάχη για την ασφάλεια των πολιτών, οφείλει να λειτουργεί στο πλαίσιο που ορίζουν το Σύνταγμα, οι νόμοι και οι κανόνες εμπλοκής, ακόμη και σε συνθήκες παραβατικότητας και απείθειας, κατά την διάρκεια των οποίων υπάρχει ομολογουμένως αυξημένος κίνδυνος δυστυχούς κατάληξης. Οι αρμόδιες αστυνομικές και δικαστικές αρχές διερευνούν με τις προβλεπόμενες και ενδεδειγμένες ενέργειες το περιστατικό σε όλες του τις διαστάσεις προκειμένου να αποσαφηνιστεί πλήρως.»

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή