ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Κράτος δικαίου και ανθρώπινα δικαιώματα δεν εντάσσονται στις προτεραιότητες της κυβέρνησης

Τα καταγραφέντα περιστατικά αστυνομικής αυθαιρεσίας της ΕΛΑΣ που εκδηλώνονται πρωτίστως εις βάρος ατόμων νεαρής ηλικίας, ανήλικων ή ακόμη και παιδιών, αλλά και αλλοδαπών, Ρομά και γυναικών, αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση αδιαφορεί πλήρως για τις αυστηρές συστάσεις του εθνικού μηχανισμού και των αρμοδίων ευρωπαϊκών οργάνων

by Times Newsroom

«H ειδική έκθεση του Εθνικού Μηχανισμού Διερεύνησης Περιστατικών Αυθαιρεσίας για το 2022, που παρουσίασε ο Συνήγορος του Πολίτη, για μία ακόμη χρονιά επιβεβαιώνει την προκλητικά αβελτίωτη εικόνα της κυβέρνησης και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που καταπατούν κάθε έννοια υπηρεσιακής νομιμότητας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο τομέας ανθρωπίνων δικαιωμάτων και προστασίας του πολίτη του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Συνεχίζοντας, επισημαίνει πως: «Τα καταγραφέντα περιστατικά αστυνομικής αυθαιρεσίας της ΕΛΑΣ που εκδηλώνονται πρωτίστως εις βάρος ατόμων νεαρής ηλικίας, ανήλικων ή ακόμη και παιδιών, αλλά και αλλοδαπών, Ρομά και γυναικών, αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση αδιαφορεί πλήρως για τις αυστηρές συστάσεις του εθνικού μηχανισμού και των αρμοδίων ευρωπαϊκών οργάνων.

Ταυτόχρονα, η διαπίστωση της έκθεσης ότι επί σειρά ετών και σχεδόν μονίμως, οι πειθαρχικοί έλεγχοι του Υπουργείου Προστασίας του πολίτη για την αστυνομική αυθαιρεσία καταλήγουν σε αρχειοθέτηση των υποθέσεων των εμπλεκομένων αστυνομικών, υποδηλώνει σαφώς μια συστημική κρατική – αστυνομική υπόθαλψης της ανομίας, που προσβάλλει τη χώρα μας και το νομικό πολιτισμό της.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και η ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αποδεικνύουν όλο και περισσότερο ότι το κράτος δικαίου και τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν εντάσσονται στις προτεραιότητές τους».

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com