Πύλος: Δε διδαχθήκαμε από τη νησίδα του Έβρου

Και η τραγωδία της Πύλου είχε τη δική της Μπάιντα. Το όνομά της είναι Ναουάλ Σουφί και ήταν αυτή που μιλούσε με δορυφορικό τηλέφωνο με τους διακινητές και ενημέρωνε τις ιταλικές αρχές. Ενδιαφέρθηκε το ελληνικό κράτος να μάθει κάτι περισσότερο για την κυρία; Για ποιον εργάζεται; Ποιος ο ρόλος της;

by Times Newsroom
  • Σάκης Μουμτζής

Ένα σοβαρό κράτος όταν έχει συμβεί ένα πολύνεκρο δυστύχημα, το πρώτο μέλημά του είναι να περιθάλψει τους επιζώντες. Το δεύτερο, είναι τα αρμόδια όργανά του να πάρουν καταθέσεις, ώστε να γνωρίζουν επακριβώς τι συνέβη. Για να γίνει αυτό θα πρέπει οι επιζώντες μάρτυρες να μην έρθουν σε επαφή με κανέναν άλλον ώστε να μην επηρεαστούν ή γίνουν αντικείμενο αλλότριων σχεδιασμών.

Στην περίπτωση του ναυαγίου της Πύλου τι είδαμε; Διασωθέντες να μιλούν με αναρμόδιους και να δίνει ο καθένας τη δική του εκδοχή των γεγονότων. Έτσι, εμφανίστηκε το BBC να προβάλει την άποψη πως ευθύνεται για το ναυάγιο το ελληνικό Λιμενικό. Όλως τυχαίως το ρεπορτάζ το υπογράφουν δύο ρεπόρτερς αμφιβόλου αντικειμενικότητας απέναντι στην πατρίδα μας, για να το πω κομψά.

Σήμερα, να μη θυμώνουμε και να μη διαμαρτυρόμαστε που για μια ακόμα φορά γινόμαστε στόχος των γνωστών ευρωπαϊκών κέντρων, των συνδεδεμένων με ΜΚΟ, με ομάδες ευρωβουλευτών και με εγχώριους «αλληλέγγυους». Για κάποιους ισχύει το διαχρονικό «είναι πολλά τα λεφτά Άρη».

Το ελληνικό κράτος δε διδάχτηκε από αυτό που έγινε στη νησίδα του Έβρου πέρσι το καλοκαίρι με τη «νεκρή» Μαρία. Άφησε επί ημέρες στη δομή φιλοξενίας τους 38 να μιλούν με όποιον θέλουν και αν δε μεσολαβούσε το εμπεριστατωμένο, επιτόπιο ρεπορτάζ της κυρίας Σιούτη ακόμα θα θρηνούσουν οι «αλληλέγγυοι» τη νεκρή Μαρία. Και η πατρίδα μας θα ήταν ο περίγελως του κόσμου.

Και σα να μην έφτανε αυτό. Ουδείς αρμόδιος δεν διερωτήθηκε τι στο καλό ήθελε αυτή η Μπάιντα στον Έβρο; Γιατί άφησε τη Γερμανία και ήρθε μέσα στο κατακαλόκαιρο σε μια νησίδα στα ελληνοτουρκικά σύνορα να δίνει συντεταγμένες; Σήμερα οι αρμόδιες υπηρεσίες γνωρίζουν τον ρόλο της; Γνωρίζουν το ποιόν της; Να υπενθυμίσω πως η κυρία αυτή μεταφέρθηκε σε δομή φιλοξενίας στη Δράμα – αν δεν κάνω λάθος – και από εκεί, μια ημέρα, πήρε ένα ταξί και εξαφανίστηκε. Και σήμερα καλοπερνά στη Γερμανία, βγάζοντας σέλφι. Φυσικά και δε φταίει αυτή, αλλά το ελληνικό κράτος – οπερέτα.

Και η τραγωδία της Πύλου είχε τη δική της Μπάιντα. Το όνομά της είναι Ναουάλ Σουφί και ήταν αυτή που μιλούσε με δορυφορικό τηλέφωνο με τους διακινητές και ενημέρωνε τις ιταλικές αρχές. Ενδιαφέρθηκε το ελληνικό κράτος να μάθει κάτι περισσότερο για την κυρία; Για ποιον εργάζεται; Ποιος ο ρόλος της; Προφανώς η Ελλάδα έχει έννομο συμφέρον καθώς αυτή ήταν υπεύθυνη για τη διακίνηση αυτών των εξαθλιωμένων ανθρώπων.

Να υποθέσω πως σε ένα σοβαρό κράτος, με σοβαρές υπηρεσίες, όλα αυτά θα ήταν λυμένα. Ούτε η Μπάιντα θα μας έστελνε σέλφι από τη Γερμανία ούτε θα αφήναμε τον κάθε πρόσφυγα να λέει τη δική του εκδοχή στον κάθε ρεπόρτερ.

ΥΓ. Δεν ξέρω αν το έχουν αντιληφθεί οι Αρχές, αλλά ένας από τους στόχους των «αλληλέγγυων» και των ΜΚΟ είναι οι διασωθέντες από το ναυάγιο στην Πύλο και οι διακριβωμένοι νεκροί να ζητήσουν αποζημιώσεις από το Ελληνικό Δημόσιο.

Πηγή: www.liberal.gr

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com