«Σεισμός» με τα sugar daddies του Κουτσούμπα στην Βουλή – Σφοδρές αντιδράσεις από πολιτικούς και πολίτες

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας με τη φράση του στη βουλή για το «μοντέλο Σκανδιναβίας», τις φοιτήτριες, και τους Sugar Daddies, προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις και σχόλια.

by Times Newsroom

Η αναφορά Δημήτρη Κουτσούμπα για τους Sugar Daddies, όπως είναι φυσικό, έκανε τον γύρο και του διαδικτύου. Κάποιοι επιδοκίμασαν τη θέση του κ. Κουτσούμπα, ο οποίος χαρακτηρίστηκε και ως boomer. Κάποιοι τον αποδοκίμασαν και τον χαρακτήρισαν σεξιστή. Ένας πλούσιος μεγαλύτερος άνδρας που δίνει δώρα και χρήματα σε μία αρκετά νεώτερη γυναίκα, συνήθως με αντάλλαγμα το σεξ, είναι ο επίσημος ορισμός του λεξικού της Οξφόρδης για τον όρο «Sugar Daddy», που είχε σήμερα (7.3.2024) την τιμητική του, καθώς καταγράφηκε για πρώτη φορά στα πρακτικά της Ολομέλειας της Βουλής.

Ρωμανός: Κατάπτυστη η δήλωση Κουτσούμπα για τις φοιτήτριες που ψάχνουν sugar daddies

Σφοδρή επίθεση στον Δημήτρη Κουτσούμπα εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Νίκος Ρωμανός, σχετικά με μία αναφορά του γραμματέα του ΚΚΕ στη Βουλή, κατά την ομιλία του επί του νομοσχεδίου της κυβέρνησης για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

«Ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, επιχειρηματολογώντας από βήματος Βουλής κατά των μη κρατικών Πανεπιστημίων, έκανε την αδιανόητη δήλωση ότι οι φοιτήτριες για να πληρώσουν τα δίδακτρά τους ‘θα αναγκάζονται να αναζητούν ‘sugar daddies’ με τα γνωστά ανταλλάγματα», σημείωσε ο κ. Ρωμανός.

Και δήλωσε ότι πρόκειται για μία «κατάπτυστη, απαράδεκτη, σεξιστική και άκρως υποτιμητική για το γυναικείο φύλο δήλωση».

«Φανταστείτε μόνο τι θα γινόταν εάν αυτή η αθλιότητα είχε ειπωθεί από πολιτικό οποιουδήποτε άλλου χώρου. Τώρα, είναι απλώς Πέμπτη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

Αγαπηδάκη: Δε χρειαζόμαστε sugar daddies

Την έντονη αντίδραση της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας Ειρήνης Αγαπηδάκη, προκάλεσε το σχόλιο του. κ. Κουτσούμπα. Η ίδια με ανάρτησή της στο Facebook αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «είναι αδιανόητο αρχηγός κόμματος να μιλάει απο το βήμα της Βουλής για τις γυναίκες και ειδικά τις νέες, με αυτόν τον απαξιωτικό τρόπο».

Μάλιστα, τον καλεί να ζητήσει σύγνωμη για την δήλωσή του.

Αναλυτικά τα όσα έγραψε η κ. Αγαπηδάκη

Χιλιαδες γυναίκες δουλεύουμε και σπουδάζουμε παράλληλα, εδώ και δεκαετίες και καταφέρνουμε να σταδιοδρομήσουμε επαγγελματικά με την αξία μας.

Δε χρειαζομαστε sugar daddies, ψηφίζουμε, δουλεύουμε, έχουμε κατακτήσει την ανεξαρτησία μας. Είναι αδιανόητο αρχηγός κόμματος να μιλάει απο το βήμα της Βουλής για τις γυναίκες και ειδικά τις νέες, με αυτόν τον απαξιωτικό τρόπο.

Αύριο είναι η παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας κύριε Κουτσούμπα και δε χρειαζόμαστε τριαντάφυλλα (νισάφι κάθε χρόνο) αλλά μια συγγνώμη. Έτσι θα τιμήσετε όλες μας.

Πηγές της Χαριλάου Τρικούπη σχολίασαν με νόημα πως: Η αγωνία του κ. Κουτσούμπα να πρωταγωνιστεί στο Luben είναι κακός σύμβουλος. Δεν περιμέναμε από τον Γραμματέα του ΚΚΕ τέτοιο σεξιστικό παραλήρημα

Ο εκπρόσωπος τύπου της Νέας Αριστεράς, Κωστής Καρπόζηλος σε δήλωση του σημειώνει: Ο κ. Μητσοτάκης με τη γνωστή του αλαζονεία δεν διστάζει να νομοθετεί την παραβίαση του Συντάγματος αφού απέναντι του έχει μια αντιπολίτευση που κινείται μεταξύ αμηχανίας και ανεκδοτολογίας. Ένα αντιφατικό και διαιρεμένο ΠΑΣΟΚ, έναν ΣΥΡΙΖΑ που ο αρχηγός του εκδράμει αυτές τις κρίσιμες μέρες στην Αρκαδία και ένα ΚΚΕ που στην προσπάθεια του να γίνει viral καταφεύγει σε ιστορίες για… sugar daddies. Η χώρα έχει ανάγκη από σοβαρή, μαχητική και αξιόπιστη αντιπολίτευση. Στην πράξη, όχι στα λόγια. Η Νέα Αριστερά θα συνεχίσει να δείχνει ότι υπάρχει δυνατότητα για ισχυρή, αντιπολίτευση στη Δεξιά του κ. Μητσοτάκη. Για να ανοίξει ο δρόμος για την εναλλακτική πολιτική την οποία έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία.

Κωνσταντοπούλου για sugar daddies: Eξοργιστική, αισχρή, σεξιστική η δήλωση Κουτσούμπα, να ανακαλέσει

«Εξοργιστική, αισχρή, ακραία σεξιστική και βαθιά υποτιμητική» χαρακτήρισε η Ζωή Κωνσταντοπούλου τη δήλωση του Δημήτρη Κουτσούμπα, πως τα δίδακτρα αναγκάζουν φοιτήτριες να αναζητούν «sugar daddies».

Ως η μόνη γυναίκα αρχηγός κόμματος, κάλεσε τον κ. Κουτσούμπα να ανακαλέσει, σήμερα παραμονή της ημέρας της γυναίκας, αυτή τη δήλωση και να ζητήσει συγγνώμη.

Σύγκρουση ΝΔ – ΚΚΕ στη Βουλή για τους sugar daddies του Κουτσούμπα

Σφοδρή σύγκρουση μεταξύ ΝΔ και ΚΚΕ προκάλεσε η αναφορά του κ. Δημήτρη Κουτσούμπα σε sugar daddies και εκπόρνευση των φοιτητριών με αφορμή την συζήτηση που διεξάγεται στην Ολομέλεια της Βουλής για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων.

Τις θέσεις του γγ του Περισσού επανέλαβε στο κοινοβούλιο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Νίκος Καραθανασόπουλος λέγοντας: “βολική η αντιπολίτευση που συμφωνεί με το να αναθεωρηθεί το άρθρο16 του Συντάγματος. Σε αυτή την συζήτηση έχουμε το ΠΑΣΟΚ ως λαγό για τις αντιδραστικές αλλαγές που θα υπάρξουν. Από αυτή την άποψη προβάλλονται διάφορα μοντέλα. Αναφέρθηκε ο γγ του ΚΚΕ στο μοντέλο της Σουηδίας με τους sugar daddies και τα sugar babies, με τα κορίτσια να προσφέρουν υπηρεσίες στους πλούσιους”

Η τοποθέτηση του κ. Καραθανασόπουλου προκάλεσε την αντίδραση βουλευτών που μίλησαν για “ντροπή”. “ Δεν διαβάζετε τα δημοσιεύματα; Αυτά λένε. Είναι τα έργα τα δικά σας που εμείς καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε. Αυτό είναι λοιπόν το ζήτημα” επέμεινε ο κ. Καραθανασόπουλος πυροδοτώντας διάλογο με την υφυπουργό Παιδείας Ζέττα Μάκρη και τον βουλευτή της ΝΔ Στέλιο Πέτσα.

 – Ζέτα Μάκρη: άκουσα και τον γγ του ΚΚΕ το πρωί να αναφέρεται στο sugar daddies και δεν πίστευα στα αφιτιά μου. Ως γυναίκα θλίβομαι είναι απαράδεκτη και σεξιστική άποψη. Λυπούμαι πάρα πολύ

– Καραθανασόπουλος: Αλλοιώνει αυτό που είπα. Είναι μια πραγματικότητα και αυτή καταγγέλουμε. Αυτή την πραγματικότητα εσείς την τρέφετε. Με τις πολιτικές σας μετατρέπετε τα κορίτσια σε συνοδούς υπηρεσιών πολυτελείας. Αυτό λέμε ως ΚΚΕ/

– Μακρή: Θλίβομαι ακόμα περισσότερο που επιμένετε

– Πέτσας: Βαρύτατο ολίσθημα να μιλάτε για εκπόρνευση κοριτσιών σαν να μην γνωρίζουμε τι έγινε στις χώρες της πρώην ΕΣΣΔ.

Είναι ντροπή και δεν έχετε δικαίωμα . Να το πάρετε πίσω. Είστε το 2024 στην Ελλάδα. Δεν είστε σε χώρες της ΕΣΣΔ του ’80.

Ασπάζεστε αυτά που είπε το ΚΚΕ κ. Μπάρκα; Να το πάρετε πίσω. Είχατε την ευκαιρία και δεν το κάνατε. Καταγράφεται από όσους μας ακούνε. Ταυτίζεστε με αυτές τις αθλιότητες κ. Μπάρκα;

ΚΚΕ: Αν οι εκπρόσωποι της ΝΔ αναζητούν απαράδεκτες σεξιστικές και υποτιμητικές για το γυναικείο φύλο, καταστάσεις, «ας κοιταχτούν στον καθρέφτη»

«Στην προσπάθεια τους να υπερασπιστούν το αντιδραστικό κι αντισυνταγματικό τους νομοσχέδιο για την ίδρυση ιδιωτικών ΑΕΙ, οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης είχαν μέχρι τώρα καταφύγει στα ψέματα, τη συκοφάντηση και τον αυταρχισμό. Τώρα καταφεύγουν και στη γελοιότητα ή, για να είμαστε πιο ακριβείς, στην αυτογελοιοποίηση» αναφέρει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του «για τη δήλωση του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ» και προσθέτει:

«Αλήθεια, δεν γνωρίζουν στη ΝΔ ότι η εμπορευματοποίηση της παιδείας σε μια σειρά από χώρες έχει οδηγήσει ακόμη και σε τέτοια φαινόμενα σήψης, σαν κι αυτά που κατήγγειλε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, αναφερόμενος σε εκπαιδευτικά “μοντέλα” του εξωτερικού;

Δεν γνωρίζουν τα δημοσιεύματα και τις ανατριχιαστικές διαφημίσεις στο διαδίκτυο που επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν νέες φοιτήτριες πατώντας πάνω και στο τεράστιο κόστος σπουδών;

Προφανώς και τα γνωρίζουν, απλά τους ενοχλεί όταν ακούγονται γιατί αναδεικνύουν όλη τη μπόχα του σάπιου καπιταλιστικού κόσμου που εκπροσωπούν».

«Υποτιμητική και σεξιστική είναι η αποσιώπηση και η ανοχή απέναντι σε τέτοια φαινόμενα και κυρίως η στήριξη μιας πολιτικής που τα αναπαράγει, όχι η καταγγελία τους. Αν οι εκπρόσωποι της ΝΔ αναζητούν κατάπτυστες, απαράδεκτες, σεξιστικές και υποτιμητικές για το γυναικείο φύλο καταστάσεις, ας κοιτάξουν τις εκδηλώσεις της φοιτητικής τους παράταξης, κοινώς “ας κοιταχτούν στον καθρέφτη”» αναφέρει, ακόμα, η ανακοίνωση του κόμματος και καταλήγει:

«Είναι βαθιά γελασμένοι, αν νομίζουν ότι με τέτοιες διαστρεβλώσεις και κουτοπονηριές θα ξεφύγουν από τη λαϊκή και νεανική οργή για το κατάπτυστο νομοσχέδιο που θέλουν να ψηφίσουν».

Εκατοντάδες απαντήσεις στα social media

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com