Specisoft – Λογισμικό Επιχειρησιακών Παιγνίων και Λογισμικό Επιχειρησιακού Σχεδιασμού στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο

by Times Newsroom

Η Specisoft προμήθευσε στο Τμήμα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης της Πολυτεχνικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, δυο λογισμικά και συγκεκριμένα το λογισμικό ‘’BGAME – Επιχειρησιακό Παίγνιο Ανταγωνιστικότητας’’ και το ‘’BPLAN – Επιχειρησιακού Σχεδιασμού’’, στο πλαίσιο της υποστήριξης των μαθημάτων του ΔΠΘ.

Ειδικότερα, το ’BGAME – Επιχειρησιακό Παίγνιο Ανταγωνιστικότητας’’ είναι ένας επιχειρηματικός προσομοιωτής, όπου οι φοιτητές αναλαμβάνουν τη λειτουργία μιας επιχείρησης και λαμβάνουν επιχειρηματικές αποφάσεις που αφορούν την ανάπτυξη νέων προϊόντων, τις δράσεις μάρκετινγκ, τη διείσδυση σε νέες αγοράς, τη διαχείριση ανθρώπινων και άλλων πόρων, την λήψη δανείων, κ.λπ. Με το συγκεκριμένο λογισμικό της Specisoft το εκπαιδευτικό ίδρυμα είναι σε θέση να αναπτύξει τις επιχειρηματικές δεξιότητες των φοιτητών, προσομοιάζοντας τις πραγματικές λειτουργίες μιας επιχείρησης. Με την τεχνική αυτή της προσομοίωσης, οι σπουδαστές θα έχουν στην κατοχή τους ένα αρχικό κεφάλαιο, θα δημιουργούν και θα λειτουργούν για κάποια έτη τη δική τους επιχείρηση. Το λογισμικό BGAME ανήκει στην κατηγορία serious games, όπως αυτή ορίζεται επιστημονικά.

Ο εποπτεύων καθηγητής προσδιορίζει το πλήθος παραμέτρων που ορίζουν το πλαίσιο της ανταγωνιστικής αγοράς με τέτοιο τρόπο ώστε να περιγράφεται επαρκώς κάθε ανταγωνιστική αγορά με τρόπο που επιθυμεί ο ίδιος. Από τη δική τους πλευρά, οι φοιτητές – managers λαμβάνουν αποφάσεις για Τιμές πωλήσεως, Διαφήμιση, Πιστώσεις προς τους πελάτες, επενδύσεις σε τεχνολογία, χρηματοδοτήσεις καθώς και για τη δημιουργία μονάδας παραγωγής, αγορές υλών κ.α.. Επίσης, έχουν την δυνατότητα να κάνουν μόνο εμπόριο αγοράζοντας και όχι παράγοντας τα προϊόντα. Κατά τη λειτουργία του προγράμματος, οι σπουδαστές θα παίρνουν τις αποφάσεις τους, οι οποίες θα αποστέλλονται αυτόματα στον καθηγητή μέσω του τοπικού δικτύου ή μέσω Internet.

Οι εκτυπώσεις που παράγει το “BGAME – Επιχειρησιακό Παίγνιο Ανταγωνιστικότητας” της Specisoft είναι : Ύλες παραγωγής, Κόστος παραγωγής, Κόστος πωληθέντων, Αποτελέσματα χρήσης, Ισολογισμό, Αξία μετοχής βάσει των βιβλίων (Book Value), Χρηματορροές (Cash Flow), Πίνακες δανείων, αποσβέσεις κ.α. Αξίζει να σημειωθεί ότι το εν λόγω λογισμικό συνοδεύεται από πρότυπα παιχνίδια.

Το δεύτερο λογισμικό που προμηθεύτηκε το ΔΠΘ από τη Specisoft είναι το ‘’BPLAN – Επιχειρησιακού Σχεδιασμού’’ και αφορά την κατάρτιση πολυετών Επιχειρησιακών Σχεδίων. Με απλό τρόπο, το εν λόγω λογισμικό, δέχεται τα στοιχεία που συνθέτουν το Επιχειρησιακό Σχέδιο και παράγει αυτόματα ένα πλήρες πολυσέλιδο τεύχος, με όλο το περιεχόμενο του Επιχειρησιακού Σχεδίου.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com