Συνάντηση αντιπροσωπείας της Βουλής των Ελλήνων με αντιπροσωπεία της Επιτροπής Προϋπολογισμού της Ομοσπονδιακής Βουλής της Γερμανίας

Από την πλευρά τους, οι Γερμανοί βουλευτές αναγνώρισαν στο σύνολό τους τις αξιοθαύμαστες προσπάθειες που έχει καταβάλει η χώρα μας και ο ελληνικός λαός για την έξοδο από την κρίση και την επιστροφή στη σταθερότητα

by Times Newsroom

Συνάντηση με τετραμελή αντιπροσωπεία της Επιτροπής Προϋπολογισμού της Ομοσπονδιακής Βουλής της Γερμανίας, με επικεφαλής την Αντιπρόεδρό της, κ. Bettina Hagedorn, είχε αντιπροσωπεία της Επιτροπής του απολογισμού και του γενικού ισολογισμού του Κράτους και ελέγχου της εκτέλεσης του προϋπολογισμού του Κράτους και της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, αποτελούμενη από τους κ.κ. Μπάμπη Παπαδημητρίου (ΝΔ), Κατερίνα Παπανάτσιου (ΣΥΡΙΖΑ) και Τόνια Αντωνίου (ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ).

Ο κ. Παπαδημητρίου αναφέρθηκε στις πολλαπλές δυσκολίες που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η χώρα μας, εξαιτίας των συνεχόμενων κρίσεων (δημοσιονομική, πανδημία COVID, ρωσική εισβολή στην Ουκρανία) και στη μεγάλη πρόοδο που έχει επιτευχθεί τα τελευταία χρόνια, χάρις και στη στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και υποστήριξε πως η Ελλάδα δεν πρόκειται να θέσει εκ νέου σε κίνδυνο τη δημοσιονομική σταθερότητα, γιατί το τίμημα που κλήθηκε να πληρώσει ήταν πολύ ακριβό. Τόνισε πως ζητούμενο στην παρούσα χρονική συγκυρία είναι η ΕΕ να αντιμετωπίσει ενωμένη τις νέες προκλήσεις.

Η κ. Παπανάτσιου τόνισε πως επείγει η αντιμετώπιση της πληθωριστικής και ενεργειακής κρίσης που έχει τεράστιες επιπτώσεις στο επίπεδο διαβίωσης των Ελλήνων και ότι η ενίσχυση της ευρωπαϊκής ενοποίησης δεν μπορεί να προσανατολίζεται μόνο στην οικονομική και νομισματική Ένωση, αλλά οφείλει να λαμβάνει υπόψιν την κοινωνική και περιφερειακή συνοχή, την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης και τα κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα.

Η κ. Αντωνίου υποστήριξε ότι οι καθημερινές προκλήσεις ζητούν αντιμετώπιση σε ευρωπαϊκό επίπεδο και δεν μπορούν να επιλυθούν από τις εθνικές κυβερνήσεις και ότι η εισβολή στην Ουκρανία απέδειξε ότι η ΕΕ χρειάζεται εκτός από κοινή ενεργειακή πολιτική και κοινή εξωτερική πολιτική. Αναφέρθηκε ακόμη και στο δυσβάσταχτο κόστος που επωμίζονται οι Έλληνες φορολογούμενοι για τις αμυντικές δαπάνες που διαρκώς αυξάνονται λόγω της επιθετικότητας της Τουρκίας.

Και οι τρεις βουλευτές συμφώνησαν πως είναι απαραίτητη η αύξηση του Προϋπολογισμού της ΕΕ, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ολοένα αυξανόμενες ανάγκες που γεννούν οι συνεχείς κρίσεις και που απαιτούν ευρωπαϊκή απάντηση.

Από την πλευρά τους, οι Γερμανοί βουλευτές αναγνώρισαν στο σύνολό τους τις αξιοθαύμαστες προσπάθειες που έχει καταβάλει η χώρα μας και ο ελληνικός λαός για την έξοδο από την κρίση και την επιστροφή στη σταθερότητα. Τόνισαν ότι δεν μπορεί να υπάρξει ομαδοποίηση του χρέους, αλλά η δημοσιονομική και η υγειονομική κρίση έδειξαν και στη Γερμανία ότι είναι αναγκαία η ενίσχυση της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης προκειμένου να παραμείνει η Ευρώπη ενωμένη. Τέλος, ενημέρωσαν την ελληνική αντιπροσωπεία για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η γερμανική κυβέρνηση για την ανακούφιση των πολιτών από την πληθωριστική κρίση.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com