Συρεγγέλα: 131 χρόνια μετά την πρώτη γυναίκα φοιτήτρια πετυχαίνουμε το στόχο, το ελεύθερο και σύγχρονο Πανεπιστήμιο

«131 χρόνια μετά την πρώτη γυναίκα φοιτήτρια στην Ελλάδα πετυχαίνουμε έναν διαχρονικό μας στόχο, το ελεύθερο και σύγχρονο Πανεπιστήμιο» τόνισε η βουλευτής και γραμματέας της ΝΔ Μαρία Συρεγγέλα στη Βουλή.

by Times Newsroom

Ιδιαίτερα συμβολικό χαρακτήρισε η βουλευτής της ΝΔ, Μαρία Συρεγγέλα το γεγονός ότι σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας που τιμούμε τους αγώνες μας για τα διαχρονικά δικαιώματα των γυναικών, βρισκόμαστε μπροστά στην ψήφιση ενός νομοσχεδίου που ενισχύει αυτά τα δικαιώματα δίνοντας ακόμα περισσότερες ευκαιρίες σε γυναίκες και άνδρες να έχουν πρόσβαση στην ποιοτική ανώτατη εκπαίδευση.

Τοποθετούμενη επί του νομοσχεδίου για τα μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια, η κυρία Συρεγγέλα επισήμανε ότι η πρώτη γυναίκα που έγινε δεκτή στο Ελληνικό Πανεπιστήμιο και συγκεκριμένα στην Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών ήταν η Ιωάννα Στεφανόπολι το 1890 και ότι, 131 χρόνια μετά, το 2021 σύμφωνα με την Eurostat το 49,5% των ανθρώπων που λαμβάνουν πανεπιστημιακή εκπαίδευση στη χώρα μας είναι γυναίκες.

Όπως είπε, βρισκόμαστε ένα βήμα πριν πετύχουμε έναν διαχρονικό στόχο για την ΝΔ, το ελεύθερο πανεπιστήμιο. «Είδαμε την αντιπολίτευση να προσπαθεί να παρασύρει την κοινή γνώμη μακριά από τον πυρήνα του. Γιατί φοβάται τον πυρήνα του παρόντος νομοθετήματος. Γιατί κάνει κάτι που δεν τόλμησαν να κάνουν οι κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Στηρίζει το Ελληνικό Δημόσιο Πανεπιστήμιο στην πράξη» είπε η κυρία Συρεγγέλα.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com