ΣΥΡΙΖΑ: Διχασμός για τις αποφάσεις της Πολιτικής Γραμματείας – Η ανοιχτή διαφωνία Σπίρτζη, Τεμπονέρα και ο γρίφος Πολάκη

Διχασμός παρατηρείται για τον οδικό χάρτη που αποφάσισε η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την εκλογή Προέδρου.

by Times Newsroom

Διαφωνίες καταγράφηκαν στην πολύωρη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ τόσο σχετικά με το χρονοδιάγραμμα της εκλογής νέου προέδρου και της διεξαγωγής συνεδρίου και τον χαρακτήρα τουόσο και για τα πρόσωπα που θα πρέπει να αναλάβουν τις νευραλγικές θέσεις στην Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Θυμίζουμε πως αποφασίστηκε ότι η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής θα πραγματοποιηθεί στις 15-16 Ιουλίου όπου και θα κατατεθούν οι υποψηφιότητες για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο νέος πρόεδρος θα εκλεγεί το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου. Όσον αφορά το έκτακτο συνέδριο του κόμματος θα διεξαχθεί το Νοέμβριο.

Επίσης αποφασίστηκε ομόφωνα η ανάδειξη του Σωκράτη Φάμελλου για πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ενώ για αντιπρόεδρος της Βουλής προτάθηκε η Όλγα Γεροβασίλη, η οποία φαίνεται να απολαμβάνει της αποδοχής απ’ όλες τις συνιστώσες.

Σπίρτζης: Προανήγγειλε την παραίτησή του από μέλος της ΠΓ στις 13 Ιουλίου

Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, ο Χρήστος Σπίρτζης προανήγγειλε ότι θα παραιτηθεί από μέλος της Πολιτικής Γραμματείας στην επικείμενη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος στις 13 Ιουλίου.

Ως προς το χρονοδιάγραμμα, ο Χρ. Σπίρτζης διατύπωσε την πρόταση η εκλογή προέδρου και διαρκές συνέδριο να γίνουν μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, όπως δήλωσε σε παρέμβαση που είχε μετέπειτα σε εκπομπή της ΕΡΤ. Πρότεινε επίσης μεταβατική εκπροσώπηση του κόμματος, με πρόεδρο τον Αλέξη Τσίπρα και αναπληρωτές του τους Ευκλείδη Τσακαλώτο, Αλέξη Χαρίτση, Έφη Αχτσιόγλου και Νίκο Παππά.

«Απαράδεκτο να γίνει εκλογή προέδρου χωρίς να έχουν τοποθετηθεί οι υποψήφιοι σε σειρά από ζητήματα»

Συνομιλώντας με δημοσιογράφους μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, ο κ. Σπίρτζης είπε ότι θεωρεί «απαράδεκτο» να γίνει εκλογή προέδρου «μέσα στον Αύγουστο, χωρίς να έχουν τοποθετηθεί οι υποψήφιοι σε σειρά από ζητήματα», όπως για τα εθνικά, το φορολογικό-ασφαλιστικό, προσφυγικό κ.ά. Επίσης, χαρακτήρισε «απαράδεκτο» η ΚΕ να μην εκλέξει νέο Γραμματέα, νέο αναπληρωτή Γραμματέα και νέα ΠΓ, με το σκεπτικό ότι η στελέχωση του οργάνου είχε γίνει σε άλλες συνθήκες με τον Αλέξη Τσίπρα.

Διονύσης Τεμπονέρας: «Το κόμμα μας θα εξαϋλωθεί, αν προσποιηθούμε πως δεν συνέβη τίποτα»

Από την πλευρά του, ο Διονύσης Τεμπονέρας – ο οποίος ανάρτησε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook την τοποθέτηση του στην ΠΓ – πρότεινε «το συνέδριο να γίνει συντεταγμένα μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, σε μια ανοιχτή, επίπονη και επίμονη διαδικασία, χωρίς βιαστικές επιλογές», καθώς «μόνο έτσι θα προκύψει το νέο, όπως είπε και ο πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας».

Είπε ότι «πρέπει να προκύψει ένα νέο αντιπροσωπευτικό συνέδριο, που θα εκλέξει νέα όργανα, νέα ΚΕ, νέα ΠΓ και φυσικά νέο πρόεδρο, αφού κατατεθούν ολοκληρωμένες ιδεολογικοπολιτικές πλατφόρμες, με τη συμβολή των μελών και των φορέων της κοινωνίας…».

Έκανε λόγο για «θολό» μήνυμα του κόμματος και «ιδεολογική, προγραμματική και οργανωτική του ανεπάρκεια», παρατηρώντας με αφορμή την προεκλογική του στρατηγική πως «ο πολιτικός καιροσκοπισμός γεννάει πολιτική αναξιοπιστία και συνεπακόλουθα, δεν μπορεί να αποτυπώσει, μια σαφή πολιτική φυσιογνωμία».

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com