ΣΥΡΙΖΑ: Νέο άδειασμα Κασσελάκη στον Τσίπρα

Νέες αιχμές για την προεδρία Τσίπρα άφησε χθες ο Στέφανος Κασσελάκης, διευρύνοντας το χάσμα με τον προκάτοχό του, μετά την τροπή που πήρε η υπόθεση του δανείου, όπου η πλευρά Τσίπρα δεν έκρυψε την ενόχλησή της.

by Times Newsroom

Η πλευρά Τσίπρα αμφισβήτησε τότε ότι ο κ. Κασσελάκης δάνεισε 230.000 ευρώ, αλλά κυρίως ενοχλήθηκε για την εικόνα κακοδιαχείρισης των οικονομικών του κόμματος. Για αυτό και άφησε να διαρρεύσει ότι η «τρύπα» στα οικονομικά ήταν ένα πολύ μικρότερο ποσό που δημιουργήθηκε μετά τις εθνικές εκλογές, ένα ποσό κοντά στις 50.000 ευρώ, το οποίο δεν κάλυψε μόνος του ο κ. Κασσελάκης αλλά με τη βοήθεια και άλλων στελεχών.

Τώρα ο Τσίπρας έρχεται αντιμέτωπος με νέες αιχμές Κασσελάκη, αυτή τη φορά για τον τρόπο που λειτουργούσε το κόμμα, επί προεδρίας του.

Προαναγγέλλοντας τη δημιουργία 29 think tanks μέσα από 3.000 αιτήσεις, ο κ. Κασσελάκης μίλησε για «τομή στην ελληνική κοινωνία», υπονοώντας με σαφήνεια ότι επί Τσίπρα ο ΣΥΡΙΖΑ ανακύκλωνε στις θέσεις ευθύνης τα κομματικά στελέχη και δεν άνοιγε το κόμμα στην κοινωνία.

«Αντί τα κομματικά γραφεία να δίνουν θέσεις για την παραγωγή πολιτικής σε έναν στενό κύκλο, το ανοίξαμε σε όλους εσάς και ανταποκριθήκατε πραγματικά συγκινητικά», είπε ο κ. Κασσελάκης, απευθυνόμενος σε όσους έστειλαν βιογραφικά για να συμμετάσχουν στα think tanks, που, όπως ο ίδιος έχει προαναγγείλει και παρά τις αντιδράσεις που υπάρχουν, θα ετοιμάσουν το προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

«Είστε πολλοί που θέλετε να προσφέρετε σε αυτόν τον τόπο, που θέλετε αυτή τη χώρα να έχει προοδευτική κυβέρνηση, που θέλετε να συνεισφέρετε στις λύσεις κοινής λογικής που έχει ανάγκη η Ελλάδα», υποστήριξε ακόμη ο Στέφανος Κασσελάκης, αφήνοντας σαφείς αιχμές εναντίον του κ. Τσίπρα, ο οποίος δεν τόλμησε αυτό που τολμά τώρα ο διάδοχός του, «που έδινε τις θέσεις για την παραγωγή πολιτικής σε έναν στενό κύκλο».

Η δημιουργία και ο ρόλος των think tanks αποτελεί για τον κ. Κασσελάκη καινοτομία που δεν διαπραγματεύεται και θα τη στηρίξει όπως θα στηρίξει και την κ. Διάνα Βουτυράκου, που ήδη βρίσκεται στο στόχαστρο πολλών στελεχών, που βλέπουν την καθημερινή υποβάθμισή τους από τον νέο πρόεδρο προς όφελος των νέων βιογραφικών.

Iδιας σημασίας θέμα για τον κ. Κασσελάκη αλλά και τους κομματικούς που βλέπουν με υποψία τις καινοτομίες του είναι και η διαδικασία επιλογής υποψήφιων ευρωβουλευτών, η οποία προβλέπεται να εξελιχθεί σε διαφορετικά στάδια και στα πρότυπα των think tanks. Δηλαδή η λίστα των υποψήφιων ευρωβουλευτών, κόντρα στις προβλέψεις του καταστατικού του κόμματος, θα είναι μία ανοικτή διαδικασία, χωρίς παρέμβαση του κόμματος. Οποιος ενδιαφέρεται, είτε είναι είτε δεν είναι μέλος του κόμματος, εφόσον εγγραφεί και ενδιαφέρεται και στείλει το βιογραφικό του στον isyriza, θα μπορεί να συμμετάσχει στο εσωκομματικό δημοψήφισμα από το οποίο θα επιλεγούν οι 42 του ψηφοδελτίου.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com