Την επόμενη φορά θα κάψουν βιβλία;

Το δόγμα ανοχής στον μπαχαλακισμό όλων των προηγούμενων δεκαετιών έθρεψε αυτά τα «κινήματα» που καταστρέφουν το ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο και ενισχύουν την κουλτούρα της βίας και της ανομίας.

by Times Newsroom

Οταν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς οι αστυνομικές δυνάμεις, παρουσία εισαγγελέα, εκκένωναν μια κατάληψη που μετρούσε 34 (!) χρόνια ζωής, οι δημοκρατικοί πολίτες αυτού του τόπου δεν ήξεραν αν έπρεπε να χειροκροτήσουν το αυτονόητο ή να πέσουν σε κατάθλιψη σκεπτόμενοι πως τόσο καιρό η Πολιτεία ανεχόταν το εξωφρενικό.

Με το έτσι θέλω μια χούφτα ανθρώπων μπούκαρε σε ένα χώρο δημόσιου πανεπιστημίου, τον κατέλαβε και τον θεωρούσε ιδιοκτησία της επί τρεις δεκαετίες. Αφού δεν έκαναν και αίτημα χρησικτησίας στην εφορία, πάλι καλά. Τον Ιανουάριο λοιπόν κάποιες ευαίσθητες ψυχές στεναχωρήθηκαν γιατί η εκκένωση έγινε… παραμονή Πρωτοχρονιάς, λες και τους χάλασαν το ρεβεγιόν.

Φυσικά ακολούθησαν αντιδράσεις από τις κατ’ ευφημισμόν «δημοκρατικές δυνάμεις». Οι γνωστές παρατάξεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς μιλούσαν για χούντα, ενώ η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να βγάλει ανακοίνωση συμπαράστασης γράφοντας ότι «η Ν.Δ. βάζει τις δυνάμεις καταστολής εντός του ΑΠΘ». Προχθές όμως που οι μπαχαλάκηδες μπήκαν με βαριοπούλες και έσπασαν το χώρο που προορίζεται για βιβλιοθήκη, για το μόνο που έβγαλαν ανακοίνωση ήταν για τη νίκη του… Σιν Φέιν στην Ιρλανδία!

Η ιστορία γύρω από το «Στέκι του Βιολογικού» στο ΑΠΘ είναι τραγική. Οχι μόνο επειδή μια ισχνή, φανατική μειοψηφία παραβιάζει το νόμο και καταπατά τα δικαιώματα των χιλιάδων φοιτητών και φοιτητριών που σπουδάζουν στο ΑΠΘ, αλλά και επειδή υπάρχουν κάποιοι εκεί έξω που επικροτούν αυτές τις φασιστικές πρακτικές. Και όσο περισσότερο τους στηρίζουν και τους υποστηρίζουν τόσο περισσότερο εκείνοι θα αποθρασύνονται.

Το δόγμα ανοχής στον μπαχαλακισμό όλων των προηγούμενων δεκαετιών έθρεψε αυτά τα «κινήματα» που καταστρέφουν το ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο και ενισχύουν την κουλτούρα της βίας και της ανομίας.

Προπηλακισμοί εκπαιδευτικών, στοχοποίηση φοιτητών που δεν «συμμορφώνονται», καταλήψεις, καταστροφές, βανδαλισμοί εις το όνομα μιας δήθεν αλληλεγγύης. Μέχρι που φτάσαμε να χτίζεται μια βιβλιοθήκη και να χρειάζεται προστασία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων!

Η Πολιτεία είναι δεδομένο πως αυτή την φορά δεν θέλει και δεν πρέπει να υποχωρήσει. Τι θα κάνουν λοιπόν οι «αλληλέγγυοι» την επόμενη φορά, όταν οι εργασίες ολοκληρωθούν και τα βιβλία μπουν στη θέση τους; Θα τα κάψουν;

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com