Υπουργείο Παιδείας: Σύσκεψη Μητσοτάκη – Πιερρακάκη στο Μαξίμου

Στο Μέγαρο Μαξίμου βρέθηκε νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης, ο οποίος συμμετείχε σε σύσκεψη με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

by Times Newsroom

Στη διάρκεια της συνομιλιάς τους, Μητσοτάκης και Πιερρακάκης μίλησαν για το κυβερνητικό σχέδιο αναβάθμισης του τομέα της Παιδείας και τους τρόπους που αυτό θα υλοποιηθεί. Περισσότερες λεπτομέρειες αναμένεται να γίνουν γνωστές στις προγραμματικές δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη στη Βουλή, όπου θα παρουσιάσει τον οδικό χάρτη της επόμενης τετραετίας.

Σε αποκλειστική δήλωσή του στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής, λίγο πριν από τις προγραμματικές του δηλώσεις, ο Κυριάκος Πιερρακάκης υπογραμμίζει την ανάγκη για καθημερινές παρεμβάσεις με στόχο τη σφυρηλάτηση μιας «καλύτερης, σύγχρονης εκδοχής της Ελλάδας».

«Για πάνω από μία δεκαετία, η χώρα βρέθηκε αντιμέτωπη με μια σειρά από κρίσεις, το βασικό δίδαγμα των οποίων είναι η ανάγκη προσαρμογής σε μια νέα -κάθε φορά- πραγματικότητα. Εχοντας περάσει το κατώφλι της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης, καλούμαστε να μεταβολίσουμε αυτό το δίδαγμα σε καθημερινή διαδικασία εξέλιξης, αναβάθμισης και προόδου. Πρέπει να κάνουμε πολλά για τα παιδιά μας. Και, ταυτόχρονα, οφείλουμε στις μεγαλύτερες γενιές να τους δώσουμε τα απαραίτητα εφόδια για να παραμείνουν ενεργές και παραγωγικές. Για τον λόγο αυτόν, αντιλαμβανόμαστε την Παιδεία ως εξ ορισμού διά βίου. Και με αυτόν τον στόχο θα κινηθούμε στο υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, με γνώμονα την καλύτερη σύγχρονη εκδοχή της Ελλάδας», αναφέρει δίνοντας ειδικό βάρος στα άμεσα αντανακλαστικά σε προσαρμογές αλλά και σε μια μακρόπνοη επένδυση στη διά βίου μάθηση.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com